Egypte

Onontdekt pareltje: Wadi el Gemal Nationaal Park

Je kent Egypte van de beroemde piramides en tempels, maar dit prachtige, warme land heeft zo veel meer te bieden! Aan de Rode Zee, ten zuiden van Marsa Alam, ligt Wadi el Gemal Nationaal Park. Het is een park dat een dierenliefhebber een waar pretpark noemt, met een verscheidenheid aan dieren en vogels. Je spot hier zelfs meerdere bedreigde diersoorten, zoals de witoogmeeuw! Lees hier alles over dit magische gebied vol exotische flora en fauna.

“Vallei van de Kamelen”

Het Wadi el Gemal Nationaal Park bestaat uit een rijke biodiversiteit aan talloze exotische planten. Het totale oppervlak van het park is maar liefst meer dan 5.000 vierkante meter. Begin met een urenlange wandeling over het kilometerslange strand om vervolgens langs de kustlijn de prachtige mangrovebossen in te gaan. Met een beetje mazzel zie je hier de kamelen zoeken naar een beetje afkoeling. Als je in het park eenmaal meer het binnenland in gaat, dan ontdek je een van de grootste woestijn wadi’s (rivierdal) van Egypte: Wadi el Gemal – ook wel de “Vallei van de Kamelen”.

Diervriendelijke eilanden

Het park bevat ook vijf eilandjes, waaronder het bekende Wadi El Gamal Eiland. Deze eilanden zijn de broedplaats voor wel 13 vogelsoorten en het lokale zeegras dat je daar veel ziet is een belangrijke bron van voedsel voor de bedreigde diersoorten dugong en soepschildpad. Bij het Sataya-rif, dat ook wel Dolphin House wordt genoemd, hopen vele snorkelaars een glimp op te vangen van dolfijnen. Dus pak je snorkel en ga op zoek!

Tip: voor de actievelingen onder ons, er ligt een langgerekt stuk strand tussen Hamata en Berenice dat de ideale plek vormt voor kitesurfers! En snorkelen kan vrijwel ook altijd.

Tussen de acacia’s

De Wadi el Gemal brengt het water uit de bergen naar de woestijn waardoor er een levendig ecosysteem in dit gebied heeft kunnen ontstaan. Verder bestaat deze oostelijke woestijn uit massieve rotsen, stenen en bergen. Dit is natuurlijk een heel ander beeld dan de westelijke woestijn die meer weg heeft van een reusachtige zandbak. Bijzonder is dat je tussen de acacia’s (plant) midden in de woestijn ineens de resten van een Romeins fort vindt. Je bevindt je ineens in een intersectie van verschillende werelden!

Wil je het Wadi el Gemal Nationaal Park bezoeken? Dat kan gemakkelijk vanuit Marsa Alam.

  Kelly Smit-Kentrop

  Kelly Smit-Kentrop

  Hi, ik ben Kelly en ik werk als e-mailmarketeer bij Neckermann Reizen. Andere culturen interesseren mij enorm. Daarnaast kan ik erg genieten van de natuur en word ik blij van het strand. Dit zijn dan ook aspecten die ik tijdens mijn vakantie graag terugzie. Het ene jaar maak ik een verre reis en het andere jaar sta ik met een tent op een camping in Europa.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.