Griekenland

Adembenemend Kefalonia

Ten westen van het Griekse vasteland, in de helderblauwe Ionische Zee ligt het eiland Kefalonia. Hoewel het eiland een stuk minder bekend is dan bijvoorbeeld Kreta en Rhodos, is het zeker de moeite waard. Wij verbleven tijdens onze vakantie in het plaatsje Lassi, vlakbij de hoofdstad Argostoli. Ondanks dat het eiland niet heel groot is, kan het huren van een auto wel handig zijn om alle mooie plekken te ontdekken. Je kunt de schoonheid van Kefalonia ook vanaf zee bewonderen, door een bootje te huren.

Zeeschildpadden
zeeschildpad

De tweede dag liepen we ’s ochtends over de heuvel richting Argostoli. Ik had opgevangen tijdens het welkomstpraatje van de reisleiding dat je ’s ochtends, als je geluk hebt, zeeschildpadden kunt zien in de haven. Wanneer de vissers terugkomen van zee maken ze hun zojuist gevangen vis schoon en gooien ze het visafval terug in het water. Met enige regelmaat zijn er hierdoor zeeschilpadden in de haven te bewonderen. Mijn vriend en ik zijn niet echt vroege vogels en daarom had ik er verder geen aandacht meer aan besteed. Tegen de tijd dat we over de boulevard van Argostoli liepen was het inmiddels al een uurtje of elf. Hier zagen wij dat enkele mensen naar het water stonden te wijzen en foto’s aan het maken waren. Dit wekte mijn nieuwsgierigheid en we gingen kijken. En ja hoor, daar waren ze, twee zeeschildpadden. Ze zwommen nog geen meter van de kade vandaan. Echt een indrukwekkend gezicht!

Ondergronds meer en druipsteengrotten

Melissanimeer

Melissanimeer

Behalve leuke plaatsjes heeft Kefalonia ook een prachtige natuur. Zo zijn we meegeweest met een excursie naar het Melissanimeer en de Drogarati druipsteengrotten. Het Melissanimeer is een ondergronds meer, ja je leest het goed, ondergronds. In Argostoli zijn grote gaten waar zeewater in verdwijnt. Lange tijd wist niemand waar het water naartoe ging. Totdat er gekleurde vloeistof toegevoegd werd aan het water om het te kunnen volgen. Het water bleek onder andere uit te komen bij het Melissanimeer. Dit meer ligt iets meer dan 20 kilometer van Argostoli en bevindt zich onder de grond. Een gat in de grond van ongeveer 200m2 zorgt ervoor dat het meer prachtig kan worden verlicht door de zon.

In de buurt van het Melissani-meer ligt de Drogarati druipsteengrot. In de grotten vind je uiteraard stalagmieten en stalactieten all over the place. Vanwege de perfecte akoestiek in de grot worden hier ook met enige regelmaat concerten gegeven. Dat is weer eens wat anders dan een avondje naar de schouwburg.

Het mooiste strand van Kefalonia

Uitzicht Myrthos beach

Myrthos strand

De laatste dag hebben we een auto gehuurd en zijn we eerst naar Myrtos Beach gereden. Met de auto daal je via een aantal haarspeldbochten af naar een waar paradijs. Dit strand is waanzinnig mooi om te zien. Het azuurblauwe water steekt af tegen het parelwitte strand. Echt een van de plekjes van het eiland waar je geweest moet zijn!

Kleurrijk Assos

Noordelijk gelegen van Myrthos Beach ligt het kleurrijke Assos. Na een heerlijk ontspannen ochtend op het strand zijn we doorgereden naar dit pittoreske dorpje. Hier hebben we de auto geparkeerd en zijn we de berg opgewandeld richting het oude Venetiaanse kasteeltje. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over Assos en het eiland. Na afloop hebben we op een van de terrasjes aan de baai een verkoelend drankje gedronken, voordat we weer terugkeerden naar ons appartement in Lassi.

Wil je meer lezen over kleine Griekse bestemmingen? Lees dan ook de blogs over Chalkidiki, Lefkas, Parga en Thassos.

  Saskia Hazes

  Saskia Hazes

  Hi, mijn naam is Saskia. Ik werk als marketing communicatie specialist voor Neckermann reizen. Tijdens mijn vakantie ben ik overdag het liefst op of in het water. Daarnaast ga ik ook graag cultuur snuiven. Maar mijn ultieme vakantiegevoel is 's avonds op een terrasje, onder het genot van een cocktail, genieten van het uitzicht.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.