Griekenland

Bruisend Corfu-stad wacht op je!

Als je vakantie viert op Corfu – in het Grieks Kerkyra – ga dan ook een dagje naar Corfu-stad. Door de centrale ligging, in het midden van het eiland, is Corfu-stad goed te bereiken, waar je ook verblijft. Het sprankelende authentieke centrum van de hoofdstad heeft smalle straatjes, leuke winkeltjes en gezellige terrassen. ’s Avonds is Corfu-stad een mooie en romantische plaats, waar je lekker doorheen kunt slenteren én heel goed kunt dansen. Wij geven je hier een aantal tips!

Proef de verschillende culturen

Corfu-stad heeft veel te bieden als je geïnteresseerd bent in oude architectuur en cultuur. Soms waan je jezelf in het 18de-eeuwse Engeland, dan weer in het Ottomaanse Rijk, en even later sta je tussen de Oost-Romeinse schatten in het Byzantijns Museum. Je kunt er wandelen over de Esplanade, geïnspireerd op de statige Rue de Rivoli in Parijs, en aansluitend een bezoek aan de oude Venetiaanse vesting brengen.

Andere culturele hoogtepunten van Corfu-stad zijn de kerk van St. Spiridon, gelegen aan de gelijknamige straat, de heiligste plaats van Corfu-stad. De stad heeft een groot religieus verleden en dat kan je ook terugvinden bij het Platiteraklooster en de St. Sossipatroskerk, een complete en authentieke Byzantijnse kerk. Maar de leukste manier om de cultuur te leren kennen is lekker door de stad te slenteren. Loop langs de haven en je komt daar de Kathedraal van Panagia Spiliotissa tegen, een prachtig gebouw!

Een van de grootste liefhebbers van Corfu-stad en haar cultuur was keizerin Elizabeth, ons beter bekend als Sissi. In 1888 kocht zij een statige villa op Corfu en liet deze verbouwen tot het paleis Achillion. Zoals ze zelf zei: “Ik ben verliefd op Corfu.” Je kunt het zomerverblijf van Sissi bezoeken in het dorpje Gastouri, net ten zuiden van Corfu-stad (10 kilometer). Het Achillion heeft een eigen museum, een prachtige tuin met schitterend uitzicht en mooie neoklassieke beelden.

Corfu-stad is een mengeling van heel veel invloeden, maar gelukkig is de stad ook gewoon echt Grieks – daar zorgen de gastvrije Grieken wel voor!

Shoppen en kijken

Geef elkaar een arm en slenter op je gemak door de nauwe winkelstraatjes van Corfu-stad. Je vindt hier trendy kledingzaken, souvenirwinkeltjes en de authentieke Griekse bazaar in het centrum. Ook is er bijna dagelijks een markt met groente, fruit en vis. Heb je voldoende winkels en pleintjes gezien en wil je iets typisch Grieks proeven, loop dan via de Alexandrastraat, een prachtige straat met veel bomen, naar het San Roccoplein, direct aan zee. Ga zitten en trakteer jezelf op een ouzo, een echt Grieks aperitief, en een bordje traditionele Griekse mezes: kalamaria (gebakken inktvisringen), elies skordo (knoflookolijven) of keftedes (gehaktballetjes in tomatensaus).

Bruisend of verstild

Listonstraat

Listonstraat

Overdag is Corfu-stad mooi en levendig, maar bij het vallen van de duisternis begint de stad echt te bruisen. In de cafés en op de terrassen, vooral bij het Liston, kun je genieten van een mengelmoes aan toeristen en locals die de bekende Griekse zomeravonden tot een waar feest maken. Liston is een fraaie laan met bijbehorend park en verbindt de oude binnenstad met de oude vesting. Ook een perfecte plek om overdag in de schaduw van bomen of op een terras tussen de bogen bij te komen na een ochtend shoppen.

Met een goed glas in de hand de bonte stoet mensen aan je voorbij laten trekken, kan ook heel goed aan de noordzijde van de Esplanada, waar veel sfeervolle terrassen en cafés op je wachten. Wil je in alle rust een romantische avond beleven, op een plek waar niet te veel toeristen komen? Loop dan weg van de menigte, sla een paar nauwe straatjes in en bezoek een van de vele lokale tavernes.

Dansen boven de stad

Als je zin hebt om even lekker te dansen, ga dan naar de ‘Corfu-strip’ aan de noordzijde van de stad. Dit is dé uitgaansstraat van Corfu-stad met trendy clubs en discotheken. Voor een spectaculair feest is The Hippodrome Club de geëigende plek. In het hoogseizoen kun je iedere avond uit je dak gaan met gast-dj’s uit heel Europa en Amerika. Zoek je ‘verkoeling’ tijdens het dansen? Ga dan met je partner naar Apocalypse – de naam zegt al genoeg. De muziek is voornamelijk techno en de dansvloer is heel bijzonder… met een zwembad! Wil je dansen én genieten van de zwoele nacht, dan is Cavalieri Roof the place to be! Inderdaad boven op het dak van het gelijknamige hotel: een te gekke buitenbar met prachtig uitzicht over de stad.

  Carola van Ingen

  Carola van Ingen

  Hi, ik ben Carola. Tijdens mijn vakanties hou ik van afwisseling; het gaat om de perfecte combinatie van avontuur en ontspanning. Ik ontdek graag mijn hele vakantiebestemming, van de mooiste baai tot aan het lekkerste gerecht.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.