ActiefBestemmingenGriekenland

Op Kos geniet je volop van je vakantie

Al vanaf eind april geniet ik volop van mijn werk op het mooie eiland Kos in Griekenland. Namens Neckermann reizen ben ik als host aan het werk in hotel Pelagos en ik heb het ontzettend naar mijn zin.

Gastvrijheid staat centraal

Nederlanders hoeven zich als toerist in Griekenland geen zorgen te maken, want van de ‘crisis’ is weinig tot niets te merken op Kos. De Grieken ontvangen toeristen maar al te graag en ze doen er alles aan om een verblijf op het eiland zo leuk mogelijk te maken. Alle pinautomaten werken prima, de benzinepompen zitten vol en de schappen in de supermarkten zijn tot de nok toe gevuld!

Hotel Pelagos: een ideale uitvalsbasis

Mijn gezellige collega's!

Mijn gezellige collega’s!

Wat ik vooral merk aan de gasten die verblijven in hotel Pelagos, is dat ze de sfeer aangenaam vinden. Het is natuurlijk ook heerlijk vertoeven want het eten is fantastisch en je kunt op ieder moment lekker meedoen met de verschillende sportactiviteiten van het animatieteam. Ook in de avond hoeft niemand zich te vervelen, want om half 9 begint voor de kids de minidisco met de Neckermann mascottes Lollo & Bernie en vervolgens geeft het animatieteam een show. De bar is geopend tot middernacht, dus terwijl je naar de show kijkt, kun je genieten van een lekker drankje of een cocktail. Het hotel ligt net buiten Kos-stad, direct aan het strand in een rustige omgeving. Het absoluut de moeite waard om dit stadje te bezoeken, voor jong én oud. Je kunt er cultuur snuiven, een bezoek brengen aan (authentieke) winkeltjes, ploft daarna op een willekeurig terras en in de avond verveel je je zeker niet met voldoende uitgaansgelegenheden. Er zijn in de stad veel kledingwinkels en boetiekjes en een hapje eten in één van de vele tavernes is een aanrader. Ideaal om op de fiets te gaan, lees erover in het blog ‘Ontdek Kos op de fiets’.

Een dag eropuit

Op het eiland zijn veel unieke dingen te zien zoals het Asklepion. De overblijfselen van dit medische centrum zijn zeer bijzonder om te zien, want het was een van de eerste centra ter wereld. Daarnaast is het traditionele bergdorpje Zia een must. Hier kun je genieten van een indrukwekkende zonsondergang. Ga ook naar de Embros thermen. In dit natuurlijke bad komt de warmte vanuit de aarde en het zeewater samen en loopt de temperatuur op tot wel 49 graden Celsius! Mijn persoonlijke tip: ga er ’s avonds naartoe in plaats van overdag en geniet in het donker van de prachtige sterrenhemel. Als je gelukt hebt, zie je zelfs een vallende ster!

Zwem je mee naar het eilandje Kastri?

Zwem je mee naar het eilandje Kastri?

Toeren in een huurauto

Verder kent Kos een prachtige natuur en mooie bergen. Een auto huren is daarom een aanrader, zo kun je lekker over het eiland ronddwalen en kom je veel mooie, panoramische landschappen tegen. Ook zijn er veel mooie stranden, waarvan de bekendste denk ik Paradise Beach is, met het opblaasbare waterpark en de vele restaurantjes. Een ietwat onbekender strand is Agios Stefanos. Dit is mijn favoriet, omdat het rustig is en de strandbed-verhuurders er over een paar kano’s en surfplanken beschikken. Voor de kust ligt het eilandje Kastri met een klein kerkje. Met de kano’s en surfplanken kun je er naartoe zwemmen om het kerkje te bezoeken. Ook het rustige strand Limnionas is een aanrader!

 

Ben jij al eens op Kos geweest? Wat is jouw favoriete strand?

  Kimberley Jekel

  Kimberley Jekel

  Al vanaf eind april geniet ik volop van mijn werk op het mooie eiland Kos in Griekenland. Namens Neckermann reizen ben ik als host aan het werk in hotel Pelagos en ik heb het ontzettend naar mijn zin!

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.