Griekenland

Fantastisch groen Thassos

In onze gehuurde auto maken we een mooie tocht over het fantastisch groene eiland Thassos. Honderd kilometer is het rondje in totaal is ons verzekerd – en dat is absoluut geen straf! In een van de (veertien hebben we ons laten vertellen) traditionele bergdorpjes drinken we een heerlijke kopje koffie en bezichtigen we de overblijfselen van een prachtige Griekse kerktoren, gebouwd uit natuursteen. Het dorpje Kasaviti bestaat uit een grote variant (megalo Kasaviti) en een kleinere variant (micro Kasaviti).

Vroeg in de middag bereiken we de zuidkust van Thassos en besluiten we te lunchen in een van de vele taverna’s die te vinden zijn in dorpjes als Limenaria, Pefkari of Potos. Onder het genot van huisgemaakte ‘tsipouro’ (Griekse brandewijn) en ouzo genieten we van de heerlijke, vers gegrilde octopus, calamares en nog veel meer ongekend lekkere Griekse hapjes, ofwel mezze. De biologische olijfolie waar het eiland bekend om staat, wordt met trots door de eigenaar geserveerd.

Na de lunch een duik in het helderblauwe water bij een van de talloze strandjes, waarna we onze tocht voortzetten en nog een bezoek brengen aan het Archangelou klooster, wat in tegenstelling tot de kloosters op Athos wél door vrouwen bezocht mag worden. Het is niet toevallig dat dit klooster uitzicht heeft op het heilige der heiligen van Griekenland, de heilige berg Athos.

Klooster Thassos

Archangelou klooster

Tijdens vrijwel de gehele tocht die we maken hebben we uitzicht op de hoge berg in het hart van Thassos, de hoogste top is ca. 1300 meter en naar het schijnt zijn er diverse wandeltochten te maken – dit hebben wij tijdens onze vakantie aan ons voorbij laten gaan. Bij aankomst in de hoofdstad van het eiland, Limenas ofwel Thassos stad, genieten we op steenworp afstand van het antieke theater van een verbluffende zonsondergang in de Karnagio bar, een oude scheepswerf die omgebouwd is, maar waar de originele details nog zichtbaar zijn. Yassou Thassos!

Ben je op zoek naar een accommodatie op Thassos? Bekijk dan het aanbod op neckermann.nl. Aangezien Thassos geen eigen luchthaven heeft, vlieg je naar Thessaloniki. Hier staat een huurauto klaar waarmee je naar de haven van Keramoti rijdt, om vervolgens met de boot naar Thassos te gaan. Boek je via Neckermann een vakantie naar Thassos, dan krijg je bij aankomst een voucher voor een gratis excursie over het eiland.

Zonsondergang Limenas

Zonsondergang Limenas

Enthousiast geworden van deze kleine Griekse bestemming? Bekijk dan ook eens de blogs over Chalkidiki, Kefalonia, Lefkas en Parga.

  Ronald van Bruchem

  Ronald van Bruchem

  Hi, mijn naam is Ronald en ik houd me voor Neckermann bezig met product development. Ik ben gek op reizen en dompel me graag onder in de diverse karaktereigenschappen van een bestemming zoals cultuur en natuur. Contact met de lokale bevolking én genieten van de lokale specialiteiten op gebied van eten & drinken maken mijn vakantie compleet!

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.