BestemmingenGriekenlandLesbos

Het ongerepte Lesbos

Het rustgevende groene eiland Lesbos is een pareltje dat niet te vergelijken is met de andere Griekse eilanden, en misschien ook wel niet met andere plekken in de wereld. Het eiland is na Kreta en Evia het grootste eiland van Griekenland, maar vrijwel onaangetast door het massatoerisme dat andere eilanden tot pretparken heeft gemaakt. Lesbos is de perfecte plaats om het ‘echte’ Griekenland te ervaren vol groen, prachtige stranden, heerlijk eten, rivieren en meer dan een miljoen olijfbomen! Lees hier onze tips om op Lesbos helemaal tot rust te komen! 

Ongerepte en diverse natuur

Lesbos is nog vrij ongerept met rustige natuurgebieden waar baaien, stranden, groene heuvels, steeneikenbossen, zoutpannen en olijfboomgaarden compact bij elkaar komen. Na een tocht door kilometerslange dennenwouden houdt het groen abrupt op en maakt plaats voor een oase van rust met uitgestrekte zandstranden. Vogels laten plots van zich horen en vliegen je om de oren. Wandel langs vrijwel lege stranden, zoals die van Campo Antissa. Hoe zuidelijker je gaat op Lesbos, hoe indrukwekkender de stranden worden. Ga bijvoorbeeld naar het paradijsje Tarti met een idyllisch zandstrand en een bijpassend rustig dorpje met de vriendelijkste mensen. Luier lekker een hele dag op het rustige strand, lees eindelijk je boek uit en ga vervolgens naar een taverne voor een heerlijk traditionele Griekse maaltijd!

Kalloni-zoutpannen vol vogels

Maak een uitstapje naar de zoutpannen van Kalloni om een echt vogelaars paradijs te ervaren. De Golf van Kalloni staat namelijk bekend als een van de beste vogelspot gebieden ter wereld! Van zwart-witte ooievaars tot kluten, sternen, zilverreigers en zelfs flamingo’s. De beste tijd om de Kalloni-zoutpannen te bezoeken, is tijdens het trekseizoen. Duizenden vogels trekken dan in april en mei naar deze uitgestrekte wetlands. Dit maakt het de uitgelezen kans om de laag stof van je verrekijker te vegen en je vogelboekje eindelijk vol te maken! Als je het gebied buiten het seizoen bezoekt, hoef je je overigens geen zorgen te maken, er zijn nog steeds veel vogels te bewonderen. En ben je niet zo’n liefhebber van vogels spotten, dan zijn de Kalloni zoutpannen nog steeds een bezoek waard om de belangrijkste attractie te zien: de prachtige roze flamingo’s!

Het griezelige Versteende Woud

De natuur op Lesbos is indrukwekkend en vooral uniek. Denk bijvoorbeeld aan het griezelige, versteende bos van Lesbos: het Versteende Woud bij Sigri. De boomstronken veranderden 20 jaar geleden in steen nadat ze werden begraven in vulkanisch as! Het is een heel imponerend stukje Lesbos dat de enorme kracht van de natuur op verschillende wijzen laat zien. En in het museum in Sigri leer je er alles over. Heb je veel gelopen door het Versteende Woud en zoek je naar afloop wat rust, dan kun je in Sigri nog heerlijk ontspannen in de thermale kuuroorden van Thermi of Eftalou!

Historisch Mytilini

Ben je op zoek naar meer historie, bezoek dan het op 7 heuvels gebouwde stadje Mytilini. Het indrukwekkende kasteel van Mytilini is een van de grootste in de oostelijke Middellandse Zee. Het heeft ook een groot en oud theater dat met een capaciteit van 15.000 een van de grootste in Griekenland was. Wanneer je daar bent, doe dan je ogen dicht en beeld jezelf in dat je door een mythisch Grieks spektakel loopt! De authenticiteit van het theater brengt je terug naar historische tijden! 

  Melissa van Ling

  Melissa van Ling

  Hoi, ik ben Melissa. Tijdens mijn vakantie hou ik van afwisseling. Ik vind het leuk om de cultuur en omgeving van een land te ontdekken. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om bij het zwembad te liggen en volledig tot rust te komen. Mijn vakantie is perfect als ik activiteiten en ontspanning kan combineren.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.