Griekenland

Mijn zomer op het Griekse eiland Kreta

Zitten jullie ook al zo lekker in de vakantiestemming? Ik wel! Waarschijnlijk op een iets andere manier dan jullie, maar ook ik voel de vakantiekriebels. Mijn naam is Jamie Cardol, ze noemen me hier in Sissi ook wel de vriendelijkste host van Nederland. Ik ben een van de gelukkigen die namens Neckermann een seizoen in het buitenland mag doorbrengen, in mijn geval op Kreta in Griekenland.

Winkels met volle schappen

Winkels met volle schappen

Waarom op vakantie naar Kreta?

Omdat het eiland hartstikke veel te bieden heeft! Kreta is het grootste Griekse eiland, er is dan ook voor iedereen wel iets te doen. Genoeg keus dus voor leuke uitstapjes tijdens je vakantie. Ik bevind mij in het oosten van Kreta, in Sissi. Dit dorpje ligt aan een meertje wat uitmondt op zee. Het is een gezellig, sfeervol vissersdorpje. Ik geniet van elke seconde die ik hier doorbreng!

Griekse tradities

We leven hier in Sissi als een grote familie, dit komt omdat het een klein dorpje is en iedereen elkaar kent. Zoals sommigen van jullie misschien wel weten is de Griekse bevolking heel erg gastvrij. We maken dan ook regelmatig mee dat we ergens worden uitgenodigd voor een traditioneel hapje of een raki (de lokale alcoholische drank). Het wordt heel erg gewaardeerd als we hen proberen te groeten in het Grieks: Yassou!

Over traditionele hapjes gesproken! Er zijn best veel traditionele Griekse gerechten zoals bijvoorbeeld gyros, moussaka en tzatziki. Mijn favoriet is de souvlaki. De letterlijke vertaling hiervan is spiesje. Het is een spies van blokjes gemarineerd kip- lams- of varkensvlees, dat op een houtskoolvuur wordt gegrild. Deze eet ik dan ook graag in een van de lokale tavernes of traditionele Griekse restaurantjes.

Pinnen? Geen probleem!

Pinnen? Geen probleem!

De leukste uitstapjes

Het meest populaire uitstapje vanuit Sissi is absoluut Spinalonga. Spinalonga is het lepra eiland. Vroeger werden mensen met deze ziekte naar dit eiland verbannen. Het is een erg bekend eiland, en zeker de mensen die zich al een keer ingelezen hebben over Kreta, zullen deze naam al een keer voorbij hebben zien komen. Het uitstapje is ook erg leuk, hiermee breng je ook een bezoekje aan Agios Nikolaos en Elounda.

Wat zijn jullie vakantieplannen? Kom ik jullie nog tegen in het prachtige hotel SENTIDO Vasia Village Resort & Spa deze zomer?

 

  Jamie Cardol

  Jamie Cardol

  Mijn naam is Jamie Cardol. Ik werk namens Neckermann reizen op Kreta. In Sissi noemen ze me de vriendelijkste host van Nederland. Ik zorg ervoor dat vakantiegangers het aan niets ontbreekt!

  2 reacties

  1. bernadett vorstenbosch
   12 juli 2015 at 18:03

   Een heel leuk stukje wat Jamie heeft geschreven over kreta en het plaatsje sissi en over het hotel
   Wij komen er al 15 keer in het zelfde hotel en in sissi. Dus 2 keer in het jaar. En ik wil ook nog even zeggen over Jamie ik heb ze nu mee gemaakt in jet hotel en ze is een schat van een meid en echt voor iedereen staat ze klaar

  2. Ingrid
   12 juli 2015 at 21:04

   Ook wij waren van 2 juli tot 11 juli in hotel SENTIDO Vasia Village Resort & Spa. We hebben echt een super vakantie gehad daar mede door de inzet van Jamie. Zij staat echt voor je klaar als je vragen hebt over het hotel maar ook voor het plannen van uitstapjes. Een super leuke en lieve meid. Wat betreft alle media over Griekenland, je merkt er op Kreta niet wat nadeligst van. We konden gewoon geld pinnen, benzine tanken voor de huurauto en de Grieken blijven vrolijk en vriendelijk naar ons toeristen toe. Dus mensen ga gerust naar Kreta want het is elke dag genieten daar.Wij hebben in ieder geval een fantastische vakantie gehad en gaan zeker terug.

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.