Griekenland

Schitterend authentiek Parga

Parga ligt in een baai van de Ionische Zee, aan de westkust van het Griekse vasteland. Het gebied bestaat uit diverse baaien met prachtige witte zandstranden en een indrukkend, groen achterland met enorme bergen. De Venetiaanse invloeden zijn nog duidelijk als je naar de traditionele huizen kijkt.Huis Parga

We besluiten te voet de heuvel op te gaan om het Venetiaanse kasteel bovenop de berg te bezichtigen. Na een intensieve wandeling naar de top van de berg worden we beloond met een absoluut adembenemend uitzicht, én met een heerlijke koele Griekse frappé – “metrio me gala” voor mij, ofwel ‘halfzoet met een beetje melk’.

Vanaf deze plek is het tevens de moeite waard om rondom de overblijfselen van dit historische bouwwerk te lopen zodat ook uitzicht over beide baaien van Parga te bewonderen is. Aan de ene kant een grote baai met een enorm wit zandstrand en aan de andere kant het oude centrum van Parga met zijn sfeervolle boulevard met diverse bars, restaurantjes en natuurlijk met de winkelstraatjes. Zo nu en dan legt er een boot aan in het kleine haventje, vanuit Parga ben je namelijk binnen een uur op het naastgelegen eiland Corfu.

Baaien van Parga

Twee baaien van Parga

Terug nemen we het pad naar beneden tussen de kleine Griekse huisjes door, waarna we in het hart van Parga belanden (wat in het zomerseizoen een voetgangersgebied is). Onze accommodatie is gelegen op loopafstand – zoals eigenlijk alles hier – even buiten het centrum van de oude stad. De typisch Griekse sfeer vind je hier overal terug en dat is wellicht te danken aan het ontbreken van vele grote resorts. Kleinschaligheid staat namelijk hoog in het vaandel hier in Parga. Wil je Parga zelf ontdekken? Bekijk dan het Neckermann aanbod.

Ben je gecharmeerd door Parga? Wellicht zijn de andere kleine Griekse bestemmingen dan ook wat voor jou. Lees ook de blogs over Chalkidiki, Kefalonia, Lefkas en Thassos.

 

 

  Ronald van Bruchem

  Ronald van Bruchem

  Hi, mijn naam is Ronald en ik houd me voor Neckermann bezig met product development. Ik ben gek op reizen en dompel me graag onder in de diverse karaktereigenschappen van een bestemming zoals cultuur en natuur. Contact met de lokale bevolking én genieten van de lokale specialiteiten op gebied van eten & drinken maken mijn vakantie compleet!

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.