Griekenland

De verrassende ‘vingers’ van Chalkidiki

Wat ons verraste aan Chalkidiki is de enorme diversiteit van het gebied; een geweldige hippe stad, práchtige uitgestrekte natuur, schitterende stranden en on top ook nog eens een mysterieus heiligdom. De hoofdstad van Chalkidiki en tevens de tweede stad van Griekenland, Thessaloníki staat bekend als een trendy en bruisende stad met een jonge bevolking. Shoppen, uitgaan, cultuur snuiven, het kan er allemaal. Daarnaast biedt dit noordelijke gebied van Griekenland een grote veelzijdigheid aan natuur en elk van de drie ‘vingers’ van Chalkidiki heeft zijn eigen karakter.

De ‘levendige’ vinger: Kassandra

Hotel Sani Beach Kassandra

Hotel Sani Beach

De eerste vinger, Kassandra, is het meest ontwikkeld wat betreft de toeristische infrastructuur. Het biedt een grote diversiteit aan accommodaties; van gemoedelijke kleinschalige appartementen tot grote luxe resorts. Kijk je ogen uit in de pittoreske Griekse dorpjes en geniet van de kristalheldere zee in de talloze baaitjes.

Ben je op zoek naar een kleinschalige accommodatie? Hotel Zeus is gunstig gelegen en beschikt over 20 studio’s en een klein zwembad. Wil je liever verblijven in een luxe resort? Dan ben je bij Hotel Sani Beach aan het juiste adres, hier vind je alles wat je hartje begeert.

De ‘stoere’ vinger: Sithonia

Sithonia

De middelste vinger, Sithonia, is ruiger en de natuur laat hier een stoer karakter zien; de pijnbomen groeien bijna tot óp het strand waardoor er een geweldig contrast is tussen groen en blauw. De befaamde honing van Chalkidiki is in grote hoeveelheden te vinden in het sfeervolle dorpje Nikiti, waar vandaan ook diverse bootexcursies vertrekken. Ook aan taverna’s en gezellige terrasjes hier geen gebrek; indien je wenst kun je zelfs een dag heerlijk genieten bij een van de trendy Griekse beach clubs, die druk bezocht worden door de lokale bevolking.

Breng daarnaast een bezoek aan het oudste dorpje van Chalkidiki: Parthenonas. Hier kun je authentieke huizen bewonderen en een bezoek brengen aan het folkloremuseum. De perfecte uitvalsbasis voor een vakantie op het schiereiland Sithonia is Hotel Myconian Imperial Thalasso Resort in Elia Beach. Vanuit hier kun je gemakkelijk uitstapjes maken.

Parthenonas

Parthenonas

De ‘heilige’ vinger: Athos

Osiou Gregoriou klooster Athos

Osiou Gregoriou klooster

De laatste vinger, Athos, is wellicht een van de meest bijzondere plekken die Griekenland kent en het  is dan ook voor veel Grieken heel belangrijk. De heilige berg Athos, het heilige der heiligen van Griekenland, is van ver te zien. De berg is zelfs te beklimmen (wel alleen door mannen, want vrouwen zijn op Athos niet welkom). Vanuit Ouranopolis vertrekken boten naar Athos. Het schiereiland beschikt over een twintigtal grote kloostercomplexen, en nog tientallen kleinere religieuze huizen. Absoluut een life time experience… Wil je als man een bezoek brengen aan de heilige berg Athos? Regel dan op tijd een visum, er worden dagelijks maar weinig mensen toegelaten.

Op ongeveer 4 kilometer van het centrum van Ouranopolis ligt het 5-sterrenhotel Eagles Palace. Dit hotel ligt direct aan het strand en het uitzicht is waanzinnig mooi.

 

Word je enthousiast van deze kleine Griekse bestemming? Lees dan ook de blogs over de andere kleine Griekse bestemmingen Kefalonia, Lefkas, Parga en Thassos.

  Ronald van Bruchem

  Ronald van Bruchem

  Hi, mijn naam is Ronald en ik houd me voor Neckermann bezig met product development. Ik ben gek op reizen en dompel me graag onder in de diverse karaktereigenschappen van een bestemming zoals cultuur en natuur. Contact met de lokale bevolking én genieten van de lokale specialiteiten op gebied van eten & drinken maken mijn vakantie compleet!

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.