Italië

Sicilië: eiland met vele gezichten

Sicilië is al jaren een van de populairste bestemmingen van Italië. Het eiland, aan het puntje van de laars, is natuurlijk een perfecte strandbestemming, maar er is nog veel meer te doen en te beleven tijdens je vakantie in Sicilië! Haal dus je voeten uit het zand en ga op pad! Ik zet een aantal tips voor je op een rij.

De lekkernijen van Sicilië

300514-randazzo-7

Lekkernijen in omgeving Randaza

Italië staat bekend om haar overheerlijke ijs, en wanneer je daar eenmaal bent, wil je natuurlijk alle verschillende soorten ijs uitproberen. Ben je in de buurt van Randaza, ga dan vooral even langs een van de beste ijssalons van Italië. Zelfs voor Italiaanse begrippen een topper!

Wil je eens wat anders proberen, ga dan voor de brioche con gelato. Voor degene die een beetje Italiaans begrijpen: inderdaad, dit is een broodje met ijs. Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar het is een echte Siciliaanse specialiteit! Ook andere zoetigheden vind je hier in grote hoeveelheden. Denk bijvoorbeeld aan overheerlijke taarten met amandel of pistache.

Ben je een wijnliefhebber, probeer dan de Marsala wijn. Dit is een versterkte wijn die, inderdaad, in de buurt van Marsala geproduceerd wordt. Voor welke variant ga jij: Oro (goudgeel), Ambra (bruin/amber) of Robino (robijnrood)? Ik vind ze allemaal lekker!

Romeinse opgravingen en een flink klim

Sicilië zit vol cultuur! Als je van opgravingen uit de oudheid houdt, dan kun je zeker op vakantie in Sicilië je hart ophalen! Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Vallei dei Templi of loop bij Selinunte zelf tussen de opgravingen door. In Piazza Armerina vind je de Villa Romane del Casale. Daar kun je op de mozaïeken zien dat de bikini ook in de Romeinse tijd al bestond!

Heb je zin om je benen eens flink te strekken en ga je een pittige klim niet uit de weg? Dan kun je je uitleven tijdens een wandeling op de Etna. Geen zorgen als je niet zo’n klimmer bent, want gelukkig gaat er ook een kabelbaan omhoog. Zo kom je uitgerust boven om de Etna van dichtbij te ervaren. Neem wel warme kleding mee, want boven kan het (ook in het voorjaar en de zomer) toch flink koud zijn!

Struinen door idyllische straatjes

Het eiland staat bekend om haar kleine, idyllische Italiaanse dorpjes, maar er zijn ook leuke grotere stadjes te verkennen. Breng in Catania bijvoorbeeld een bezoek aan de lokale markt en kijk je ogen uit aan de veelheid van verse vis en fruit die je hier kunt kopen. De vis lijkt zo vanuit de zee op de markt aangekomen, en dat is meestal ook zo.

Een goede wandeling is absoluut aan te raden. Als je in Syracuse (of Syracusa) loopt, waan je je in een openluchtmuseum. Het ene gebouw is nog mooier dan het andere gebouw. Heb je nog wat puf over, struin dan in Taormina door de leuke straatjes en steegjes en strijk na een voldane dag neer op een terras met uitzicht op de zee. Romantischer wordt het niet tijdens je vakantie op Sicilië!

Geen wonder dat deze stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wil je nu niets liever dan op vakantie naar Sicilië? Bekijk dan deze pagina over Sicilië vol met mooie reizen en sfeervolle hotels.

  Irene Keur

  Irene Keur

  Hi, ik ben Irene. Tijdens mijn vakanties ga ik graag op zoek naar de unieke plekjes op mijn bestemming. Culturele hoogtepunten wissel ik graag af met een wandeling in de natuur. Natuurlijk mag daarbij het uitproberen van de lokale specialiteit niet ontbreken.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.