Kaapverdië

Avontuurlijke eilandtour op Kaapverdië

Met collega’s zijn wij naar het warme Kaapverdië geweest! Een prachtig divers gebied dat tijdens onze eilandtour meer dan duidelijk werd. Daarnaast heeft het eiland een rijke geschiedenis waar ik nog weinig van af wist! Ik voelde me weer even helemaal kinds door onze “studiereis” over het eiland. Wist jij bijvoorbeeld dat de hoofdplaats van Sal helemaal geen straatnamen heeft? Lastig! Lees meer over onze avontuurlijke eilandtour op Kaapverdië!

Een vulkanisch landschap met schildpadden

De eerste plaats die we bezoeken is de baai van Murdeira. Het heeft een prachtig, ruw vulkanisch landschap met imponerende rotsformaties. Er is ook een mooi strand in de buurt waar je lekker languit kan liggen en waar je geniet van de robuuste rotsen om je heen. Met een beetje geluk zie je ook nog wat schildpadden! Elk jaar komt er weer een groep schildpadden aan om zich hier te nestelen. De baai wordt daarom ook beschermd.

Het aspergegebied zonder straatnamen
2

We komen in Espargos, de hoofdplaats van Sal. Grappig feitje: Espargos betekent ‘wilde asperges’, en deze groeien langs de wegen. Onderweg zie je een overvloed aan deze groene rakkers. De hoofdstad is niet groot, maar daarom krijg je wel een goed beeld hoe de mensen hier leven en wat zo’n klein stadje te bieden heeft. Vanaf een uitkijkpost heb je een prachtig overzicht van alle typische, kleurvolle Kaapverdische huizen die meestal niet meer dan 2 verdiepingen hoog zijn.

Nog een belangrijke tip voor als je in Sal bent: als toerist moet je letten op het openbaar vervoer, met name als je ergens op tijd moet zijn. De bus vertrekt namelijk pas als de hele bus (over)vol is! En raak er niet verdwaald wanneer je op zoek bent naar je busstation, ze hebben daar namelijk geen straatnamen! De mensen hier wonen in gebiedszones. Als er een bakker is in jouw zone, dan woon je in de ‘bakkerszone’.

Een knus vissersdorpje

We gaan door naar Palmeira, een vissersdorpje. Het is er klein, maar knus. Ik tel één kleuterschool en iets verderop ook één basisschool. Helaas gaan niet alle kinderen naar school, aangezien sommige kids hun ouders moeten helpen met het inkomen. Veel verkopen souvenirs langs de straat. Om hen enigszins tegemoet te komen, is er midden in het dorp een ‘fontenario’. Hier kunnen de inwoners 6x per week water kopen, €0,15 voor 25 liter.

De haven van Palmeira is niet groot, maar daardoor kan je vrijwel alles zien wat er zich afspeelt in een havengebied! In deze zeehaven komen alle geïmporteerde producten binnen. Het ligt er vol met verschillende vissersboten.

Zwemmen in het ‘blauwe oog’

Volgende stop: Buracona! Hier vind je een ‘natuurlijk zwembad’ tussen de rotsen. Het is geen zandstrand dat je rustig inloopt, nee, je moet van de rotsen springen… Eng! Maar ontzettend leuk voor de echter avonturier. Vlak naast het natuurlijke zwembad is er een grot van ca. 21 meter diep. Deze grot wordt de ‘blue eye’ genoemd. Door het licht van de zon dat schijnt door de grot op het zeewater, zie je een mooi ‘blauw oog’. Het ziet er bijna onwerkelijk uit! Nog een leuke tip: iets verderop is Terra Boa. Als je goed kijkt, kun je hier een Fata Morgana zien, heel apart!

Blijf drijven op de zoutmeren
img_0377

We gaan door naar Pedra de Lume, de krater van een uitgedoofde vulkaan. Hier zijn ook zoutmeren te vinden die 10x zouter zijn dan het zeewater waar je in zwemt. Maar ook hier kan je in duiken. Net als in de Dode Zee blijf je volledig drijven en daarnaast wordt ons verteld dat het ook nog eens erg goed is voor je huid!

Surfparadijs

img_20161031_154529

Kitebeach! Hier moet je echt zijn als kite- of windsurfer. Maar ook voor beginners is het ideaal, je kan er namelijk lessen nemen en alles wat je nodig hebt is er te huur. Ik heb het ook geprobeerd, niet zo succesvol, maar het was wel ontzettend leuk om te doen! Verder kun je nog e-bikes huren, duiken en met quads rijden. Een fantastische plek voor de avonturiers onder ons! Ook ik heb er mijn grenzen verlegd!

Dit is alweer het einde van de eilandtour. We hebben echt een goede impressie van het eiland gekregen. Als je lekker uit wilt rusten in de zon is het hier echt ideaal! Fijne mensen, gemoedelijke sfeer en ’s avonds kun je met live muziek dansen in de barretjes van Santa Maria. Ontzettend leuk om te doen met je collega’s, maar voor elke groep is het absoluut aan te raden!

 

  Lucy Meiland

  Lucy Meiland

  Mijn naam is Lucy en ik werk op het Customer Contact Center van Neckermann. Ik ben al in veel landen geweest en ga graag op reis naar zonnige oorden.

  1 reactie

  1. Helma
   28 januari 2017 at 12:03

   Leuke informatie, thanks…..

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.