Kaapverdië

Een rondrit over Boa Vista!

Boa Vista staat voor ‘mooi uitzicht’. Toen de Portugese ontdekkingsreiziger Diogo Gomes dit prachtige Kaapverdische Eiland ontdekte, toen nog onbewoond, was dit zijn eerste reactie. Nog voordat hij zijn eerste voeten op het witte strand zette, riep hij vol overgave: ‘Boa Vista!’ En dat zal jij hoogstwaarschijnlijk ook doen wanneer je aankomt! Wij geven je hier de beste tips voor mooie uitzichten op Boa Vista door middel van een rondrit met een auto over het prachtige eiland!

Rabils traditionele keramiek

Rabil is het plaatsje waar je aankomt met het vliegtuig om je rondrit te beginnen. Maar Rabil is meer dan alleen een luchthaven, het slaperige dorpje staat namelijk bekend om haar handel in bijzondere keramiek. Het eiland heeft een rijke geschiedenis in de handel; in de beginjaren van haar ontdekking bloeide vooral de zouthandel op, maar dit kwam later onder druk te staan door de vele piraten die een bezoekje brachten. Dat heeft de inwoners niet doen weerhouden om een nieuwe handel te beginnen, namelijk in keramiek! In het plaatsje zie je verschillende kleine aardewerkfabrieken, en kun je nog steeds de ambachtslieden met de hand kannen, bekers en potten van klei zien maken.

Langgerekte stranden van Santa Monica en Chaves

Op Boa Vista is wel 55 kilometer aan langgerekte zandstranden te vinden. Maar de echte pareltjes zijn toch wel Santa Monica en Chaves. Maar liefst 18 km is onderdeel van Santa Monica; genoeg keuze dus om je handdoekje neer te leggen op het parelwitte zand! Weet wel, er zijn hier nog niet veel voorzieningen aanwezig, maar naast de schoonheid van de omgeving heb je niet veel meer nodig. Neem wel zelf wat water en hapjes mee, want je wilt hier absoluut een lange dag vertoeven. Meer voorzieningen heb je bij Chaves; hier heb je iets meer wind en dat levert ideale omstandigheden op voor de wind- en kitesurfers onder ons! Ben je iets minder actief, dan zijn er op vrijwel alle stranden ook duik en snorkel mogelijkheden voor de mooiste uitzichten onder water.

Wrak van Cabo Santa Maria

Een van de beste fotogenieke decors vind je bij het Cabo Santa Maria strand ten noorden van Sal Rei. Hier kom je namelijk een oud scheepswrak tegen! Waarschijnlijk was dit een van de piratenschepen van vroeger, alhoewel we dit niet met volledige zekerheid kunnen stellen. Wat in ieder geval wel vaststaat, is dat het een zeer mooi uitzicht oplevert tussen de zandheuvels! Je zou denken dat het hier erg druk is, maar rondom het scheepswrak vind je opnieuw langgerekte, brede stranden waar je in alle rust kunt rondrennen! Het lijkt net een privéstrand.

Zandduinen van Viana

We sluiten de rondrit af met wellicht het meest indrukwekkende stukje van Boa Vista, de zandduinen van Viana. Achter het keramiek-dorpje Rabil vind je ‘Déserto de Viana’, een bijzonder landschap van 150 vierkante kilometer aan zand. Link en rechts zie je nog wat verdwaalde struikjes liggen, maar over het algemeen is het enige wat je om je heen ziet: zand. Lijkt saai, maar het is werkelijk waar adembenemend mooi! En met name tijdens de zonsondergang! Dit is een optimaal romantisch moment samen met je geliefde, en opnieuw een zeer fotogeniek decor.

Kelly Smit-Kentrop

Kelly Smit-Kentrop

Hi, ik ben Kelly en ik werk als e-mailmarketeer bij Neckermann Reizen. Andere culturen interesseren mij enorm. Daarnaast kan ik erg genieten van de natuur en word ik blij van het strand. Dit zijn dan ook aspecten die ik tijdens mijn vakantie graag terugzie. Het ene jaar maak ik een verre reis en het andere jaar sta ik met een tent op een camping in Europa.

Geen reacties

Reageer nu

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.