Geen categorieKroatië

Beeldig Brac

Een van de parels van de Adriatische zee is het eiland Brac. Dit Kroatische eiland beschikt niet alleen over hele mooie stranden, deze plek heeft zoveel meer te bieden. Denk aan een adembenemend uitzicht vanaf de top van de Vidova Gora (778 meter hoog), de geur van pijnbomen en lavendel en urenlange surfsessies langs het strand Zlatni rat.

Brac is een van de grootste eilanden van de Adriatische kust en is deel van de archipel Korčula dansen waar ook Hvar en enkele andere eilandjes toe behoren. De hoofdstad van het eiland is Supetar en dit charmante dorp telt zo’n 3500 inwoners. Andere bekende toeristische trekpleisters zijn de plaatsjes Milna & Bol. Het eiland is gezien haar afmetingen, 40 km lang en 13 km breed, ideaal om met een huurauto te verkennen. Bij een tripje over het eiland ga je al slingerend over de smalle wegen omgeven door ongerepte natuur, waarbij je op iedere hoek wel een duik kunt nemen in de heldere diepblauwe zee.

Een uniek strand

Zlatni Rat (oftewel de gouden Hoorn) is hét strand van het eiland gelegen bij het plaatsje Bol. Het bijzondere van deze plek is dat de punt voortdurend onder invloed van de stroming, golven en de wind veranderd en met name daarom is dit strand zo enorm populair onder surfers. Het is strand is daarnaast adembenemend mooi en met haar unieke vorm en intens witte kleur zand is dit strand niet voor niets verkozen tot één van de mooiste stranden ter wereld.

Het plaatsje Bol zelf heeft een bijzonder en rijk cultureel erfgoed. Zo vind je hier paleizen, kerken en pleinen gebouwd in de prachtige barok stijl. Bol ligt aan de voet van de berg Vidova Gora en vanaf hier heb je een uniek uitzicht over de Adriatische eilanden. Vanaf Bol stap je ook eenvoudig op de boot om een tocht te maken langs de indrukwekkende kust waarbij je onderweg langs de mooiste kleine baaien en rotsformaties komt.

Brac is beeldig

Met een heerlijk glas Kroatische wijn droom ik nog even na van alle indrukken die ik heb opgedaan. Voordat ik Brac verlaat wandel ik nog even de smalle straatjes van Supertar en koop nog een laatste souvenir op de kleine markt bij de haven. Brac is beeldschoon!

 

  Irma Schout

  Irma Schout

  Hi, ik ben Irma, woon in Vlissingen en heb mijn eigen reisbureau aan huis: Irma Schout Personal Touch Travel. Als persoonlijk reisadviseur vind ik het heerlijk om klanten hun droomvakantie te laten beleven! Het liefst ga ik zelf zo vaak mogelijk op vakantie of studiereis. Zo kan ik mijn klanten inspireren en ze op reis sturen naar de mooiste locaties. Tijdens een fantastische digitale ontdekkingsreis met Neckermann heb ik een stukje Kroatië ontdekt en dat smaakt zeker naar meer! Ik wil terug...om te genieten van de heerlijke keuken, het heldere water, de vriendelijke mensen, de prachtige steden en de indrukwekkende natuur!

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.