CitytripMarokko

Genieten van Marrakech (met een baby)

Marrakech is een drukke en rumoerige stad. Diverse reisgidsen raden een tripje met kleine kinderen naar deze prachtige stad af. Met de kinderwagen door de medina slenteren zou zelfs een ware marteling zijn. Wij probeerden het uit en gingen met ons dochtertje (destijds 10 maanden oud) toch naar Marrakech. Conclusie: Marrakech is geweldig! Een tripje met een baby maakt dit alleen nog maar mooier!

1. Dwalen door de medina en de souks
Souk Marrakech

De medina is het oude centrum van Marrakech, hier vind je onder andere Djeema el Fna (het centrale plein, ook wel la place genoemd) en de souks. De souks van Marrakech hebben een oppervlakte van ongeveer 200.000 m2! Verdwalen in dit doolhof van smalle straatjes met winkeltjes en bijzondere plekjes is hiermee eerder regel dan uitzondering. Wanneer je door de souks dwaalt met een baby, krijg je de hele tijd aandacht. De Marokkaanse bevolking is gek op kleine kinderen. Ze maakten ons dochtertje veel aan het lachen door te zingen en vele High Five’s te geven! De souks zijn ideael om het wereldberoemde spelletje te spelen: afdingen!

2. Bezoek Jardin Majorelle

Jardin Majorelle is een botanische tuin, ontworpen door de bekende modeontwerper Yves Saint Laurent. Je vindt hier veel verschillende soorten bomen, planten en bloemen. De kleur kobaltblauwe is erg kenmerkend voor deze plek en dat maakt het geheel tot een absoluut plaatje!

3. Geniet van het heerlijke eten!

Het eten in Marrokko is heerlijk! In de Marokkaanse keuken vind je een combinatie van Mediterraans en Afrikaans eten. Het staat bekend om het gekruide eten, de mierzoete muntthee, de couscous, tajineschotels en de  soep harira. ’s Avonds wordt Djeema el Fna (la place) omgetoverd tot een ware foodmarket.

4. Verblijf in een resort
Hotel Kenzi Club Agdal Medina

Normaal gesproken zou ik juist aanraden om zo dicht mogelijk bij de locals te overnachten. In Marokko is het ideaal om dan bijvoorbeeld in een riad te overnachten. Maar wanneer je met een baby in deze grote drukke stad bent, is het heerlijk om te verblijven in een resort. Wij verbleven in Hotel Kenzi Club Agdal Medina, net iets buiten het centrum van Marrakech. Dit was echt helemaal top! Op deze manier konden we de drukte en chaos van de stad ontvluchten, maar door de shuttleservice stonden we toch in no time midden in de medina om zo de stad te ontdekken.

Marrakech is een prachtige stad en je kunt er zo ontzettend veel mooie plekjes vinden. Denk bijvoorbeeld ook eens aan deze activiteiten:

 • Een kookcursus volgen
 • Een leerlooierij bezoeken
 • Het Atlasgebergte in
 • Genieten van een hammam
 • Een bezoekje brengen aan de Ben Joessoef Madrassa koranschool
  Maud Wiefferink - Koekkoek

  Maud Wiefferink - Koekkoek

  Hoi! Ik ben Maud en ik ben gek op genieten. Op mijn blog maudgeniet.nl schrijf ik met veel enthousiasme over allerlei dingen waar ik van geniet.
  Ik geniet met name van lekker eten, leuke dagjes uit en heel veel reizen met mijn vriend en ons dochtertje. Tijdens onze reizen genieten we van het land, de cultuur, het lekkere eten en de vele mooie plekjes die de bestemming ons te bieden heeft.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.