Portugal

Met vriendinnen naar Lissabon!

Elk jaar staat er een lang weekend op de agenda met vriendinnen. En zoals elk jaar is het weer een uitdaging om een bestemming te vinden die voor iedereen aantrekkelijk is. Maar het is weer gelukt! Afgelopen zomer zijn we 4 dagen naar Lissabon geweest, en dat was een ontzettend groot succes! In welke samenstelling je ook naar deze stad gaat, iedereen komt enthousiast terug; zo ook mijn vriendinnen.

Ik heb Lissabon inmiddels in mijn top 3 vakantiebestemmingen gezet. Waarom? Lees hieronder mijn tips en ervaringen!

1. Fietsend langs de zee
Lissabon - TukTuk

Fietsend een stad verkennen is heerlijk: totaal onafhankelijk van tijd fiets je overal naar toe, en stop je overal voor de deur. Het is er lekker vlak, dus voor ons Nederlanders ideaal! Een echte aanrader is een tocht langs de prachtige zee. Met een heerlijk briesje en de zon op onze bol, fietsten we langs oneindige uitzichten. Onze lunchstop was bij de restaurants onder de bekende brug ‘Ponte 25 de Abril’. Aan de oever van de Taag heb ik mijn lekkerste pizza ooit gegeten!

Mijn tip! Na de lunch zijn we door gefietst naar Belém, voor de welbekende Pastéis de Belém. Rijen dik voor deur, maar zó de moeite waard!

2. Het strand van Cascais

Lissabon - House of Wonders

Op het dakterras van House of Wonders

Lissabon zelf kent geen zandstrand, maar met de goede treinverbinding kun je gemakkelijk naar Cascais. Naast het heerlijke strand, is het ook een zeer levendige badplaats, waardoor je een totaal andere beleving krijgt van je citytrip.

Mijn tip! Lunch bij het restaurant Café Galeria House of Wonders in de gezellige winkelstraat. Op een prachtig dakterras word je heerlijk in de watten gelegd!

3. Avondje uit eten in een apotheek?

In de wijk Bairro Alto vind je het restaurant Pharmacia, gelegen op een berg. Het restaurant lijkt net een apotheek (de naam liegt niet!). Zo bestel je er een drankje genaamd antibiotica, en is de wijnkoeler een grote maatbeker. Naast de gekke apothekersattributen en het prachtige uitzicht, kun je hier ook heerlijk dineren.

4. Gezellig kroegen in Bairro Alto

De eerste avond in Lissabon belandden wij in deze super gezellige wijk, gevolgd door vele andere avonden! Dankzij de heerlijke avondtemperatuur wordt er niet alleen binnen in de kroegen, maar ook buiten op straat geborreld. Naast dat hier veel locals te vinden zijn, is er een zeer gezellige mix van allerlei nationaliteiten. Binnen in de kroegjes vind je veelal livemuziek en gaan de voetjes van de vloer. Buiten koel je weer even af en geniet je van heerlijke drankjes!

5. Heerlijk clubben in K Urban Beach

Heb je na Bairro Alto nog niet genoeg gehad van het avond- en nachtleven? Dan kan ik je de club K Urban Beach aanbevelen! Zoals de naam al enigszins verklapt, bevindt deze club zich aan zee met een prachtig uitzicht. Hier kun je door tot in de vroege uurtjes! Maar verlies je niet zoals wij in de tijd, hierdoor misten we bijna onze vlucht terug!

Veel plezier in Lissabon!

  Sandra van der Wal

  Sandra van der Wal

  Hi, ik ben Sandra en ik werk sinds 2012 voor Neckermann Reizen op de afdeling Sales & Marketing. Mijn ideale reis bestaat uit een stedentrip met vrienden, een weekje Spanje omdat ik er vele jaren heb gewoond of een mooie verre reis waar ik me met backpack tussen de locals bevind.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.