Senegal

5x avontuurlijke tips voor Senegal

Senegal is een paradijs voor de avonturier. Je hoeft niet alleen naar de prachtig hoge baobab bomen te kijken, je kunt er nu ook doorheen slingeren en klauteren! Pak de quad om langs de prachtige natuur te sjezen om vervolgens met je voeten in de mangroven van Lagoon de la Somone tot rust te komen. En de volgende dag ga je weer verder op avontuur! Wat dacht je bijvoorbeeld van een indrukwekkende safari? In Senegal ontdek je een nieuwe wereld vol verwondering!

Klauter door de baobab bomen

In de bossen van Senegal vind je Accrobaobab Adventure; het enige avontuurlijke park dat geheel bestaat uit baobab bomen! Die komen je wellicht niet zo bekend voor, maar het is werkelijk waar een sprookjesbos. De baobab boom wordt ook wel de apenbroodboom genoemd, en dat verbaast ons niks. Met Accrobaobab Adventure slinger je als een aap van baobab boom naar baobab boom. Met vele ziplines en klim en klauter werk kun je zo het hele park door. De tracks zijn ideaal voor het hele gezin; voor leeftijden tussen 2 en 77 jaar zijn er genoeg tracks om op ontdekkingstocht te gaan. Voel je weer even kind en maak kennis met de prachtige natuur van Senegal vanuit de toppen van de baobab bomen!

Op de quad door Senegal

Een andere avontuurlijke excursie in Senegal is de Quad Rousel Adventure. Met een robuuste quad rij jij door de natuur van Senegal. Wees gerust, je houdt al het moois om je heen intact, want je rijdt voornamelijk over het eindeloze zand waar je af en toe omringd wordt door, opnieuw, de baobab bomen en alle prachtige kleuren die Senegal te bieden heeft. Is de quad tour je iets te heftig? Quad Rousel Adventure biedt ook verschillende looproutes aan zodat je in rust de natuur in je op kunt nemen, zonder er binnen milliseconden voorbij te sjezen!

Een kleurenpalet aan vogels

Iets minder avontuurlijk, maar absoluut niet minder mooi, is een bezoekje te brengen aan het vogelreservaat Lagoon de la Somone. Je zet een stap binnen het reservaat van ca. 700 hectare en links vliegen de pelikanen laag langs je en rechts staat een menigte van honderden roze flamingo’s in een lagoon op hun lange stengels. In het vogelreservaat kun je je vogelboekje zowat volledig afvinken, want het zit hier vol bijzondere vogels! Ontdek de natuurlijke schoonheid van het reservaat vanaf het water en maak een boottocht door de mangroven. Een groot kleurenpalet aan vogels schieten voorbij, en let vooral op de (zilver)reigers!

Het adembenemende roze water

Het meer Lac Rose is ook zeker een kijkje waard. Het meer heeft, niet geheel verrassend door de naam, een zeer opvallende roze kleur. Dit komt door de grote hoeveelheid zout in het water waardoor de lichtinval anders breekt. Door het hoge zoutgehalte is er vrijwel geen leven mogelijk in het water, maar dat doet de schoonheid niet ten onder. Het roze meer ligt op zo’n 25 kilometer afstand van de bruisende hoofdstad Dakar en is gemakkelijk te bereiken. Wanneer je er eenmaal aankomt, zie je waarschijnlijk meerdere mannen druk scheppen in het water. Zij zijn, vaak onafhankelijk, bezig met zoutwinning!

Op safari door Bandia

Het echte avontuur in Senegal is natuurlijk op safari! Ben je van plan dit te gaan doen, dan raden wij het reservaat van Bandia aan. Wanneer je dit reservaat van ca. 3500 hectare doorrijdt, ben je nooit alleen. Giraffen steken boven de heuvels uit waar vele aapjes overheen sprinten. Een paar meter verder en je ziet een enorme groep zebra’s achter de heuvels voorbij lopen in langzaam tempo. Totdat de buffels en impala’s voorbij rennen en je de grond voelt schudden van de hoeveelheid dieren die door het reservaat rennen. Naast de bijzondere dieren is er natuurlijk nog meer dat je zal verwonderen. Denk bijvoorbeeld aan replica’s van de Serre piramides met begrafenis kamers.

  Saskia Hazes

  Saskia Hazes

  Hi, mijn naam is Saskia. Ik werk als marketing communicatie specialist voor Neckermann reizen. Tijdens mijn vakantie ben ik overdag het liefst op of in het water. Daarnaast ga ik ook graag cultuur snuiven. Maar mijn ultieme vakantiegevoel is 's avonds op een terrasje, onder het genot van een cocktail, genieten van het uitzicht.

  4 reacties

  1. Nathalie
   9 augustus 2017 at 08:51

   zijn de vluchten naar Dakar Senegal direct uit Amsterdam Schiphol?

  2. Saskia Hazes
   10 augustus 2017 at 14:10

   Hoi Nathalie,
   We vliegen op donderdag met Transavia vanaf Amsterdam Schiphol naar de luchthaven van Dakar.

  3. Hennie
   3 september 2017 at 17:21

   Wij willen een rondreis doen is dat ook mogelijk?

  4. Saskia Hazes
   4 september 2017 at 12:08

   Hoi Hennie,
   We hebben sinds kort ook een 8-daagse rondreis door Senegal: http://bit.ly/2x4j2hw
   Indien gewenst is dit ook uit te breiden met een weekje strand.

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.