Spanje

Authentiek Spanje: Costa de Almería

Een vakantie aan de Costa de Almería is allesbehalve een traditionele costa-trip. Vergeet de overvolle stranden en uitbundige strandfeestjes, hier vind je namelijk nog het authentieke Spanje. De mooie, brede stranden zijn rustig en de pittoreske dorpjes worden gekenmerkt door de maagdelijk witte huisjes. Het is een ideale bestemming met je familie of samen met je geliefde – romantiek ten top met een gezellig sfeer en avontuur!

Indiana Jones van Almería

Almería is een veelzijdige bestemming waar je geniet van de rust, maar ook je ei kwijt kan als avonturier. Maak bijvoorbeeld een excursie naar het achterland van Almería of Granada en voel de hartslag van Andalusië. Het ruige landschap en de stralende zon waren het decor voor heel wat Amerikaanse westernfilms. Ga op een echt western avontuur in het themapark Oasys Park vlakbij het dorpje Tabernas en voel je net de Spaanse Indiana Jones van Almería!

Oasys Park

Voor de actieve vakantieganger

Natuurliefhebbers halen hun hart op in natuurpark Cabo de Gata. Het park is ontstaan rond de bergketen Sierra del Cabo de Gata, de grootste vulkaan rotsformatie van Spanje en Portugal. Het bijzondere geologische landschap wordt gevormd met scherpe pieken en steile rotsen. Doe een georganiseerde geologische tocht als je meer wilt weten hoe dit enorme vulkanische gebied door de natuur gevormd is. Ga je liever zélf op avontuur uit dan zijn er uiteraard ook tal van mogelijkheden. Er zijn veel wandelpaden die variëren in moeilijkheidsgraad en de fietsliefhebber heeft hier veel uitdagende klimmogelijkheden met grindpaden en geasfalteerde wegen. Blijf lekker actief tijdens je vakantie!

Cabo de Gata

Meer een waterliefhebber?

In een kajak of boot bekijk je de kliffen en inhammen van een hele andere kant en vaar je langs afgelegen inhammen met witte zandstranden. Er worden diverse tours georganiseerd die ook voor kinderen geschikt zijn. Zie je de blaren al op je handen verschijnen bij de gedachte aan peddelen? Dan is een boottocht een goed alternatief, die zijn daar genoeg. Ook duiken is hier een goede optie; de koraalriffen en flora en fauna zijn adembenemend! Spring uit je boot op de mooiste locaties van de costa en ontdek de magische onderwaterwereld van Almería.

Er is nog zo veel meer te doen!

In Almería hoef je nooit stil te zitten en vervelen is daarom geen mogelijkheid. Sla een balletje op een van de mooie golfterreinen in Roquatas de Mar, Mojácar of Aguadulce. Paardrijden is hier ook mogelijk in natuurpark Cabo de Gata. En krijg je geen genoeg van de natuur, breng dan een bezoek aan Sierra Nevada – niet te verwarren met de Amerikaanse versie, maar minstens zo mooi. Sluit vervolgens je dag af in een van de sfeervolle badplaatsen, zoals Roquetas de Mar, met een lokale sangria en het lekkerste eten dat Spanje te bieden heeft!

  Irene Keur

  Irene Keur

  Hi, ik ben Irene. Tijdens mijn vakanties ga ik graag op zoek naar de unieke plekjes op mijn bestemming. Culturele hoogtepunten wissel ik graag af met een wandeling in de natuur. Natuurlijk mag daarbij het uitproberen van de lokale specialiteit niet ontbreken.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.