BestemmingenCanarische EilandenFamilieSpanje

Autoroutes Lanzarote: leukste bezienswaardigheden met kids

Je gaat op vakantie naar Lanzarote met de kinderen. Maar wat kun je daar allemaal zien en doen? Natuurlijk kun je met georganiseerde excursies meegaan, maar als je met de kinderen bent wil je soms gewoon je eigen tempo aanhouden. Lanzarote leent zich goed om zelf op pad te gaan met een huurauto. Het is een overzichtelijk eiland en de bewegwijzering is duidelijk. We hebben twee autoroutes voor je op een rijtje gezet met leuke stops. Als je meerdere bezienswaardigheden gaat bekijken tijdens je vakantie, is het voordeliger om een combinatieticket te kopen. Deze tickets zijn 7 of 14 dagen geldig, dus je hoeft niet alles op dezelfde dag te doen.

Route 1: Jardin de Cactus – Jameos del Aqua – Cueva de Los Verdes

Begin de dag met een bezoek aan de Jardin de Cactus, aan de rand van het plaatsje Guatiza in het noordoosten van het eiland. Ook voor wie niet heel veel met cactussen heeft, is het fascinerend om hier een kijkje te nemen. In de tuin staan meer dan 1000 verschillende cactussen. Verbaas je over de uiteenlopende vormen, kleuren en formaten terwijl je langs de cactussen wandelt. Bedenk wel dat cactussen niet heel veel schaduw creëren, dus hoe later in de ochtend je gaat, hoe warmer het is. Na afloop kun je een verkoelend drankje drinken in het restaurant voordat je weer in de auto stapt.

Tapas aan zee

Vanuit Guatiza rijd je richting Mala. Stop voordat je Jameos del Aqua bereikt, in het op de route gelegen dorpje Arrieta. Je vindt hier een klein strand met veel locals. Neem een verfrissende duik in het water en eet bij de strand-/tapasbar heerlijke tapas aan zee. Als alle buikjes zijn gevuld is het tijd om de weg te vervolgen naar Jameos del Aqua.

Sterrenhemel in het water

Sterrenhemel Jameos del Aqua

Sterrenhemel in het waterZeker ’s middags kan de temperatuur op Lanzarote flink oplopen, maar hier is het goed vertoeven. Jameos del Aqua is namelijk een ondergronds meer. Uniek aan dit meer is dat er albinokreeftjes te zien zijn, die normaal gesproken honderden meters diep leven waardoor je ze niet snel zult tegenkomen op andere plekken. Wie spot het eerste kreeftje? Door de lichtinval lijken de kreeftjes net sterren in het blauwe water.

Grottenstelsel

Cueva de Los Verdes

Fraaie verlichting Cueva de Los VerdesNa het meer is het tijd voor de laatste bezienswaardigheid van de dag, Cueva de Los Verdes. Deze grotten behoren tot hetzelfde stelsel als Jameos del Aqua. Geen lange autorit dus. Hou er wel rekening mee dat je niet met een kinderwagen de grot in kan. Tijdens de rondleiding vertelt een gids jullie alles over de grotten. Kijk je ogen uit dankzij de fraaie verlichting en door verschillende gaten kun je soms heel diep de grotten inkijken. Aan het einde van de dag keer je moe maar voldaan met de kinderen terug naar je accommodatie.

Route 2: Timanfaya Nationaal Park – Playa Flamingo 

Vertrek ’s ochtends vanuit Playa Blanca naar Nationaal Park Timanfaya via de dorpjes La Hoya en Yaiza. Het ruige, bijna maanachtige landschap hier, is ontstaan door een vulkaanuitbarsting in de 18e eeuw. Je mag echter niet zelf met de auto door het park rijden, daarom ben je aangewezen op de bustour. Deze tour brengt je langs de vele kraters en de gids leert je alles over de geschiedenis van het park. Dat er nog steeds sprake is van vulkanische activiteit zul je merken tijdens demonstraties aan het einde van de tour. Hou je camera bij de hand.

Lunch with a view

Na een bezoek aan Timanfaya is het tijd om te lunchen. Wil je dit op een bijzondere plek doen? Rij dan via Yaiza weer naar La Hoya. Aan de rand van de zoutvlaktes vind je namelijk het restaurant Mirador de Las Salinas. Je hebt hier uniek uitzicht op de zoutvlaktes en het eten is heerlijk. Een lunch om nooit meer te vergeten dus.

Zoutvlakte Lanzarote

Uitzicht op de zoutvlaktes

Time to relax

Sluit de dag af op Playa Flamingo in Playa Blanca, een echt familiestrand. Doordat de baai is aangelegd is er nauwelijks sprake van stroming, wat wel zo prettig is met kinderen. Relaxen met een goed boek, een dutje doen, zandkastelen bouwen of zwemmen, het kan allemaal. Ontspan en geniet van het zonnetje, het is tenslotte vakantie.

Lees ook het blog van Malou over hoe kindvriendelijk Lanzarote is. Ga je met z’n tweeën naar Lanzarote? Bekijk dan de autoroutes voor stellen.

  Carola van Ingen

  Carola van Ingen

  Hi, ik ben Carola. Tijdens mijn vakanties hou ik van afwisseling; het gaat om de perfecte combinatie van avontuur en ontspanning. Ik ontdek graag mijn hele vakantiebestemming, van de mooiste baai tot aan het lekkerste gerecht.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.