ActiefBestemmingenCanarische EilandenCultuurSpanje

Autoroutes Lanzarote: de highlights voor stellen

Lanzarote is een veelzijdig eiland, met prachtige bezienswaardigheden. Wil je alle leuke plekken ontdekken? Huur dan een of meerdere dagen een auto. Het rijden is heel makkelijk en de bewegwijzering is duidelijk, dus verdwalen is bijna onmogelijk. Bovendien is de benzine een stuk goedkoper dan in Nederland. We hebben twee autoroutes speciaal voor stellen uitgestippeld langs de leukste bezienswaardigheden, inclusief lunchtips.

Route 1 vanuit Playa Blanca: Yaiza – La Geria – Nationaal Park Timanfaya – Playa Blanca

Vertrek vanuit Playa Blanca en rijd in noordoostelijke richting naar Yaiza. Dit is een van de mooiste dorpjes van het eiland. Neem daarom vooral de tijd om een stadswandeling te maken. Bijna alle huizen zijn wit en hebben groene accenten. Lekker lunchen doe je bij Bar STOP, een klein restaurantje met heerlijke tapas in het centrum van Yaiza.

Voor de wijnliefhebber
Bodega bij la Geria

Als je uitgewandeld bent, rij je via Uga naar La Geria. Een beetje wijnliefhebber is hier helemaal in zijn element. Bewonder de bijzondere manier van wijn verbouwen op Lanzarote en proef er op los bij een van de vele bodega’s (uiteraard met mate als je nog moet rijden).

Geniet van het maanlandschap
Nationaal Park Timanfaya

Wanneer de wijn op is, vervolg je de route naar het indrukwekkende Nationaal Park Timanfaya. Het lijkt net een vulkanisch ‘maanlandschap’. In het hoogseizoen wordt aangeraden het park ’s ochtends vroeg te bezoeken of tussen 15.00 uur een 17.00 uur ’s middags. Met eigen auto het park betreden is niet toegestaan. Elk uur kun je mee met een bustour, waar je rondgereden wordt door het park en uitleg krijgt over de geschiedenis. Na de tour laten de medewerkers op verschillende manieren zien dat het gebied nog steeds vulkanische activiteit vertoont. Tegen het einde van de middag keer je terug naar Playa Blanca. Tijd om te genieten van een romantisch diner bij zonsondergang!

Route 2 vanuit alle badplaatsen: Teguise – Mirador del Rio – Cueva de Los Verdes – Jameos del Aqua

Begin de dag met een bezoek aan Teguise. Deze plaats was lange tijd de hoofdstad van Lanzarote. Er staan nog veel gebouwen uit de 16e en 17e eeuw en er zijn genoeg winkels om je te vermaken. Wanneer je op een zondag voor deze route kiest kun je ’s ochtends over de markt van Tequise struinen. Je vindt hier van alles, van lokale lekkernijen tot leuke souvenirs. Maar vergeet niet af te dingen, want dat scheelt je al gauw de helft. Voor het mooiste uitzicht bij Mirador del Rio kun je hier beter niet te laat heen gaan, bovendien wordt het later in de ochtend steeds drukker op de markt van Tequise, dus een goed moment om verder te gaan.

Waanzinnig uitzicht
Uitzicht Mirador del Rio

Rijd in noordelijke richting naar Arrieta en vervolg de route naar Haria. Ga vanuit hier via Máguez naar Mirador del Rio. De kunstenaar Cesár Manrique, die op Lanzarote geboren is, heeft dit uitzichtpunt ontworpen. Als er geen bewolking is heb je prachtig uitzicht op het nabijgelegen eiland Graciosa. Ben je uitgekeken? Pak dan de auto naar Cueva de Los Verdes en Jameos del Aqua. Net nadat je Mirador del Rio hebt verlaten rij je het plaatsje Yé in. Als je toe bent aan lunch dan ben je hier aan het juiste adres. Het restaurant Volcán de la Corona is een van de best bewaarde geheimen van Lanzarote. Het gegrilde vlees is om je vingers bij af te likken! Als jullie weer op sterkte zijn is het tijd om verkoeling op te zoeken.

Cueva de Los Verdes

Het is ’s middags goed vertoeven in de koele grotten Cueva de Los Verdes, waarvan ongeveer 1 van de in totaal 7 kilometer toegankelijk is voor publiek. Ieder uur kun je een rondleiding krijgen door deze vulkanische grotten die ontstaan zijn door het samenkomen van stromende lava en zeewater. Wist je dat er ook een auditorium is op bijna 50 meter onder het grondoppervlak? De grot heeft een hele mooie natuurlijke akoestiek.

Jameos del Aqua
Jameos del Aqua

De volgende stop, het ondergrondse meer Jameos del Aqua, behoort tot hetzelfde grottenstelsel als Cueva de Los Verdes, dus je hoeft niet lang in de auto te zitten. Netals bij Mirador del Rio, kom je ook hier Cesár Manrique tegen. Hij heeft het onder andere de zitgedeeltes en het vulkaanmuseum ontworpen. In het ondergrondse meer leven albinokreeftjes die je normaal gesproken niet snel zult zien omdat ze heel diep in het water leven. Boven vind je een kunstmatig aangelegde lagune die zeer fraaie foto’s oplevert en kun je een bezoek brengen aan het vulkaanmuseum. Tegen de tijd dat je bent uitgekeken op de albinokreeftjes en alles weet over vulkanen, rij je terug naar je accommodatie en is het tijd om lekker te relaxen.

Tip! Ga je meerdere bezienswaardigheden op Lanzarote bekijken? Koop dan bij de eerste een voucher voor 4 (7 dagen geldig) of 6 (14 dagen geldig) bezienswaardigheden, zo ben je voordeliger uit.

Lees ook het blog van Kim en ontdek wat Lanzarote allemaal te bieden heeft voor (jonge) stellen. Ga je met je gezin naar Lanzarote? Bekijk dan hier leuke autoroutes op Lanzarote voor gezinnen.

  Saskia Hazes

  Saskia Hazes

  Hi, mijn naam is Saskia. Ik werk als marketing communicatie specialist voor Neckermann reizen. Tijdens mijn vakantie ben ik overdag het liefst op of in het water. Daarnaast ga ik ook graag cultuur snuiven. Maar mijn ultieme vakantiegevoel is 's avonds op een terrasje, onder het genot van een cocktail, genieten van het uitzicht.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.