Canarische Eilanden

Grandioso Gran Canaria

Wie aan Gran Canaria denkt, ziet vaak niet meteen het beeld van idyllische plekjes en fijne hotspots. Onterecht, weet Desiree (39), die samen met haar man Hidde (35) en kinderen Casper (5) en Isis (3) het eiland bezocht en ware pareltjes ontdekte. Desiree beschrijft hier haar leukste ervaringen en ‘to do’s’!
de familie

Afrikaanse jungle

We kijken al lang uit naar een vakantie! En aangezien Gran Canaria een van de weinige plekken in Europa is waar het ook in de winter boven de twintig graden is, lijkt de keus snel gemaakt. Voor we het wisten, hadden we geboekt! In het vijfsterren Lopesan Baobab Resort nog wel. Ha, als dat geen relaxen wordt!

We komen aan in het hotel, en we lopen over een brede houten loopbrug naar binnen, horen in de verte een leeuw brullen, zien een klaterende waterval en worden omgeven door palmbomen en bamboeplanten. Het lijkt warempel wel een Afrikaanse jungle! Niet gek ook, als je bedenkt dat Gran Canaria op nog geen 150 kilometer van Afrika af ligt. De kinderen gaan helemaal los bij de aanblik van alle wilde dieren en ook wij laten onze reserves wat varen. Hier kunnen we best aan wennen!

Paradijs in het water

Puerto Rico

Glashelder water Puerto Rico

De volgende dag gaan we op avontuur. Gran Canaria is een paradijs voor walvisachtigen; er zwemmen wel zes soorten dolfijnen in de zee rondom de Canarische Eilanden. En als je geluk hebt, zie je ook nog walvissen! Vanaf de haven in Puerto Rico, 20 minuten ten noordwesten van ons hotel, varen we met een snelle catamaran weg en al snel zwemmen de dolfijnen langs onze boot. Ze lijken wel een wedstrijdje te doen met de kapitein om de boot in te halen! De kinderen hebben een lach van oor tot oor op hun gezicht.

Idyllisch havenplaatsje

We horen van de kapitein over nog een absolute must see: Puerto de Mogán, een idyllisch havenplaatsje waar je de lekkerste verse vis kunt eten. Als de boot aan de kade heeft aangelegd, toeren we daar meteen naar toe. We vinden er schilderachtige witte huisjes, met rode, blauwe en okerkleurige details. De steegjes en straten zijn alleen voor voetgangers bestemd, waardoor het met kinderen heerlijk relaxed slenteren is.

 Las Palmas

Tijdens een bezoek aan de eilandhoofdstad Las Palmas blijven we hangen in de oude wijk Vegueta met zijn smalle straatjes. Wat is het hier leuk! Op het Plaza del Pilar Nuevo, het plein waar de prachtige kathedraal van Santa Ana aan ligt, vallen we spontaan midden in een feestje. Mensen dansen de tango, althans, ik denk graag dat elke Spaanse dans zo heet. Vrouwen in zwierige rokken en met rieten hoeden op zingen, en mannen in zwarte pantalons en dito gilets spelen gitaar. Toevallig is er die dag ook een markt met handgemaakte spullen, waar Casper zijn naam laat graveren in een houten kistje en ik een paar rode oorbellen uitzoek. Een heerlijke dag die we afsloten op een van de vele terrasjes met de beroemde verse vis!

 

Onze laatste dag

Op onze laatste dag besluiten we te luieren en slenteren over de boulevard van Meloneras. We eten een tosti van witbrood zonder korstjes bij Maximilian’s – een van de vele plekken waar je kunt neerstrijken, en nemen een laatste duik in zee in de baai vlak achter vuurtoren El Faro. Het blijkt de oudste nog werkende vuurtoren op de Canarische Eilanden te zijn. Maar nog voor deze zijn licht kan laten schijnen, zitten wij alweer in het vliegtuig onderweg naar huis.

Mijn to-do lijst

Teror

Authentieke huisjes in Teror

 • Ons resort: Lopesan Baobab Resort. Op Afrika geïnspireerde architectuur. Werkelijk prachtig!
 • Regel vooraf autohuur via sunnycars.nl. Je kunt de huurauto direct bij aankomst op de luchthaven ophalen. Handig!
 • Boek bij je reisleiding de dolfijnexcursie ‘Spirit of the Sea’.
 • Wandel over de boulevard richting vuurtoren El Faro en ga bij een van de cafés lunchen, taart eten of champagne drinken (dat laatste kan goed bij Maximilian’s: www.maximiliansrestaurant.es).
 • Bezoek Vegueta, de oudste wijk van hoofdstad Las Palmas. Op zondag is hier een markt met veel handgemaakte spullen.
 • Bezoek eens een van de stranden in Las Palmas – Playa Canteras is volgens kenners het mooiste.
 • Teror, een must see! Het is een dorp op 45 minuten vanaf Las Palmas. In dit van oorsprong pelgrimsoord vind je nog authentieke, kleurige huisjes met houten balkons en kijk je de steile groene valleien in, die zo typerend zijn voor het noorden.
 • De zondagochtend markt op Teror. Hier kun je typisch Canarische producten vinden, zoals Chorizo de Teror. Maar ook kleding, planten en kanariepietjes worden er verkocht; je kijkt je ogen uit!
 • La Atalya. Van oorsprong een pottenbakkersdorp waar je nog steeds helemaal los kunt gaan met het speuren naar de mooiste stukken aardewerk.
 • Ga voor een ontbijtje, koffie of zoete lekkernij naar het ontzettend leuke Petit Café in Las Palmas.
 • El Apartemento, een restaurant dat aanvoelt als een hip appartement vol gave meubels en met een relaxte sfeer. Op de Avenida Mesa Y López in Las Palmas.
 • Nog een fijn restaurant: La Oliva aan Las Canteras, een van de leukste stranden van Gran Canaria met de beroemde vis. Maar laat vooral een plekje over voor het toetje; het restaurant staat bekend om zijn huisgemaakte desserts!

  Petit Café

  Petit Café

  Carola van Ingen

  Carola van Ingen

  Hi, ik ben Carola. Tijdens mijn vakanties hou ik van afwisseling; het gaat om de perfecte combinatie van avontuur en ontspanning. Ik ontdek graag mijn hele vakantiebestemming, van de mooiste baai tot aan het lekkerste gerecht.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.