ActiefSpanje

Menorca in beweging

Menorca is de ultieme plek voor de sportievelingen onder ons. Denk aan prachtige natuurgebieden om doorheen te joggen of te fietsen, ga per paard de stranden over galopperen, of laat de wind haar werk doen op een zeilboot. Er zijn tal van mogelijkheden om te bewegen op Menorca. Maar vergeet niet een dagje rust te nemen, daar zijn vakanties natuurlijk ook voor bedoeld. Op dit prachtige eiland kan je languit in het gras, of op het zand, genieten van het indrukwekkende decor van het eiland!

Als snelheidsduivel naar de top
fiets Menorca

Als je van een sport met snelheid houdt, dan is fietsen een van de beste manieren om het eiland te verkennen. Er zijn tal van uitdagingen voor de snelheidsduivels, van hobbelige terreinen langs de kust tot eindeloze landwegen. Mountainbikers komen het beste uit de verf op het pad Camí de Cavalls, een 185 kilometer lange route rondom het eiland. Het is een bekende tocht door een wild landschap en langs verlaten zoutpannen, waar smalle kliffen, rotsachtige gebieden, schaduwrijke bossen en steenachtige stranden samenkomen. Fiets je liever over een verharde weg? Dan zijn de steile hellingen van de Monte Toro jouw ultieme uitdaging op het eiland. De prachtige uitzichten op de top maken de zware klim zeker de moeite waard!

Joggen en een frisse duik

Menorca wandelen

Hardlopers bewegen zich natuurlijk niet zo snel als de fiets, maar ook voor hen zijn er tal van mogelijkheden en bijzonderheden. Denk aan een ochtendsessie over de uitgestrekte zandstranden, en neem een frisse duik in de zee na afloop. Of geef je gewrichten wat afwisseling en ga de rotsachtige paden langs de kust op. De kust al helemaal afgerend? Landinwaarts bevindt zich natuurpark Es Grau, met ideale hardlooproutes door de rustgevende groene velden van het eiland. Wil je nog meer uit je hardloopkwaliteiten halen? Bekijk dan eens de verschillende sportactiviteiten die Menorca organiseert. Denk aan halve marathons, dagcursussen of trailrunning.

Op zoek naar een beetje afwisseling? Dan kan je al het bovenstaande toepassen in een van de triatlons op Menorca. De Extreme Man triatlon in Fornells is een zware race, maar je zal een aantal van de mooiste hoekjes van het eiland doorkruisen!

Als een vis in het water
wandelen Menorca

Ben jij sportief op je best in het water? Dan zal je je vooral vermaken met kajakken op Menorca. Ga ‘skimmen’ over het kristalheldere water, waar je als kajakker allerlei geheime baaien kan ontdekken. Maak kennis met de beschermde natuurgebieden van het eiland, en kijk af en toe eens naar beneden het water in, je zal er prachtige vissen zien! Het is de perfecte manier om de prachtige kustlijn van Menorca te aanschouwen.

Beginners kunnen op het rustige water vrij gemakkelijk in hun onervaren peddelslag komen, terwijl de meer gevorderden hun sporthart kunnen ophalen tussen rotsachtige obstakels, in grotten en over de golven. Op het eiland zijn verschillende excursies te boeken bij je hotel, maar meestal zijn er ook genoeg kajakken te vinden aan het strand.

We blijven nog even op zee: zeilers en windsurfers kunnen de wateren bij Fornells trotseren. De pittige wind vanuit de noordkust levert perfecte condities om te varen of te surfen. En omdat de zee vrij ondiep is in de baai, is het vooral een goede plek om voor het eerst in aanraking te komen met de sport!

Sprookje van Menorca

Sommigen noemen Menorca een sprookje, en hoe kan je dit sprookje realiteit laten worden? Met een paard over de stranden galopperen! Zoek je witte prins, en ga in bikini een paard op. De paarden van Menorca zijn prachtige beesten, en zijn vooral bekend door hun deelname aan de zomerse festivals. De locals laten tijdens de festivals graag zien wat deze glanzende beesten waard zijn. De jaarlijkse Menorcan Horse Fair is een viering van één van de meest gerespecteerde dieren van het eiland. De dressuurshows zijn met name geweldig! Hier kan je van dichtbij zien hoe de rijders met hun trouwe viervoeters omgaan, en nooit een hoef verkeerd neerzetten!

  Saskia Hazes

  Saskia Hazes

  Hi, mijn naam is Saskia. Ik werk als marketing communicatie specialist voor Neckermann reizen. Tijdens mijn vakantie ben ik overdag het liefst op of in het water. Daarnaast ga ik ook graag cultuur snuiven. Maar mijn ultieme vakantiegevoel is 's avonds op een terrasje, onder het genot van een cocktail, genieten van het uitzicht.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.