ActiefBestemmingenCanarische EilandenSpanje

Wandelen op La Palma

La Palma is een heerlijke vakantiebestemming gedurende het hele jaar. Het Canarische eiland wordt niet voor niets ook wel La Isla Bonita genoemd! Carolina Devienne werkt er voor Natour Trekking. Ze nestelde zich ruim 20 jaar geleden op het eiland en wil er nooit meer weg. Als wandelgids deelt ze graag alle geheimen van het eiland met jullie!

Carolina werd verliefd op La Palma

Voor Neckermann organiseert Natour Trekking al vele jaren wandelingen op La Palma. Een groot voordeel is dat je bijna altijd een Nederlands sprekende gids mee krijgt. Zoals Carolina Divienne, die inmiddels al ruim twintig jaar op La Palma woont en werkt: “Ik werd hier verliefd op het eiland: de mensen, de rust, de natuur en het klimaat… Ik ben gebleven en ontmoette de eigenaar van Natour Trekking.”

Vulkaaneiland La Palma

“La Palma is het meest noordwestelijke eiland van de zeven Canarische Eilanden,” legt Carolina uit. “Om een idee te krijgen: het eiland is twee keer zo groot als Texel. Wat opvalt is de tweedeling op het eiland. Het noorden is een paar miljoen jaar oud, terwijl het zuiden met vijfhonderdduizend jaar nog relatief jong is. En dat zie je terug in de de natuur. In het zuiden zijn nog steeds vulkanen actief en in het noorden zijn de oorspronkelijke vulkanen door aardverschuivingen (deels) verdwenen. De laatste uitbarstingen dateren van 1949 en 1971. Overal op het eiland vind je overigens fijne stranden om te relaxen, alleen is de kleur anders dan je gewend bent, namelijk zwart.”

Adembenemende uitzichten op de vulkaan!

De beloning die je krijgt als je boven bent is echt de moeite waard

Wandeltip: Roque de los Muchachos

“La Palma is het steilste eiland ter wereld. Van zeeniveau klim je in iets meer dan een uur tijd naar Roque de los Muchachos op 2426m, waar je een adembenemend uitzicht hebt op de erosiekrater van La Caldera de Taburiente. Een adembenemende wandeling! Op de top vind je het Observatorio Astrofisico, waar ook de Dutch Open (zonne)Telescoop staat. De naam Caldera is Spaans voor ketel, wat verwijst naar de vorm van de vulkaan. De oorspronkelijke berg is aan één kant helemaal ingestort en heeft daardoor een opening naar zee gevormd. Dat levert een heel bijzonder landschap op, echt een aanrader!”

Meer dan alleen wandelen

Waarom Carolina het wandelen op La Palma zo leuk vindt is meteen duidelijk: “Dat komt door de mensen waarmee ik mag wandelen. Na één wandeling zie ik al dat ze beginnen te ontspannen, tot rust komen en genieten. Daar doe ik het voor! Ik vertel tijdens mijn wandeling niet alleen over de natuur, maar ook over de geschiedenis van het eiland, de geologie en de cultuur. Wandelen met mij betekent terugkeren met een hoop verhalen!”

La Palma Wandelpakketten

Wil je genieten van de zon en het heerlijke klimaat, dan is La Palma zeer de moeite waard. En wil je meer dan een klein wandelingetje maken? Dan kun je kiezen uit een van de acht(!) wandelpakketten die we samen met Natour Trekking hebben samengesteld. Een pakket bestaat uit meerdere dagen wandelen tegen een aantrekkelijk tarief, inclusief ophalen en wegbrengen met de bus.

De 8 Wandelroutes op La Palma:

1. Droompaden: Wandeling door landstreek van de oerbewoners, de Guanchen (3 uur)
2. Lava, wijn en tapas: Wandeling door pijnboombossen en over een lavahelling (4 uur)
3. Dak van het eiland: Wandeling naar Roque de Los Muchachos (3,5 uur)
4. De visserskust: Vanaf 1160 m afdalen naar de kust (4,5 uur)
5. Het sprookjesbos: Wandeling door biosfeerreservaat Los Tilos (5 uur)
6. Het onbekende noorden: Wandeling door ruige natuur en stille dorpjes (5 uur)
7. Caldera de Taburiente: Wandeling door de reuzenkrater Caldera de Taburiente (6,5 uur)
8. De vulkaanroute: Wandeling over de kam van de Cumbre Vieja (7 uur)
wandelschoenen

Tips voor een verblijf op het eiland

Via het La Palma aanbod op neckermann.nl vind je altijd een accommodatie die bij je past. La Palma Jardin is een bijzondere aanrader. Niet alleen de perfecte ligging voor uitstapjes en wandelingen, maar ook de mooie appartementen met schitterend uitzicht, een binnen- en buitenzwembad, de uitgebreide wellnessfaciliteiten en een tennisbaan maken het geheel compleet. En heb je last van je spieren na een wandeling? Een massage is zo geregeld – logisch: je bent op La Isla Bonita.

  Annemiek Jonker

  Annemiek Jonker

  Hallo, ik ben Annemiek. Ik ben een ondernemende vakantieganger, wissel activiteiten graag af met lekker eten en relaxen en ga met mijn gezin het liefst elk jaar ergens anders heen. Ik sta ook graag op de skies.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.