BestemmingenCanarische EilandenEgypteKaapverdiëSenegal

Top 4 fotogenieke bestemmingen

Sommige vakantiebestemmingen vragen erom gefotografeerd te worden. Of het nu een mooi landschap is, of juist een koraalrif onder water, we hebben de mooiste vakantiebestemmingen voor je geselecteerd voor deze winter.

1. Gran Canaria’s Puerto de Mogán

Gran Canaria is een fotogeniek Canarisch Eiland. Als je op Gran Canaria bent, bezoek dan Puerto de Mogán. Puerto de Mogán wordt ook wel ‘het Venetië van het zuiden’ genoemd. Een romantische baai met hoge rotswanden, een fijn strand en sierlijke bruggetjes over kanaaltjes. Om een prachtige foto te garanderen hebben wij als tip: fotografeer de ondergaande zon en de baai.

Tip! Gebruik je flits als je je partner fotografeert met de ondergaande zon op de achtergrond.

2. Kleurenpracht in de Rode Zee

De afwisseling aan kleuren die je onder water in de Rode Zee ziet is haast onwerkelijk. Dit moet je fotograferen, want het valt niet uit te leggen. Voor onderwaterfotografie heb je wel een speciale camera nodig. Gebruik hiervoor een wegwerp onderwatercamera of ga voor een GoPro. Vergeet ook niet te checken hoeveel waterdruk je camera aankan.

Tip! Neem de onderwaterfoto met de zon in je rug en langs het rif omhoog voor het beste resultaat. 

3. Oneindige zandduinen op Kaapverdië

Achter het keramiek-dorpje Rabil vind je ‘Déserto de Viana’, een bijzonder landschap van 150 vierkante kilometer aan zand. Het klinkt misschien een beetje saai, maar de zandduinen van Viana zijn erg indrukwekkend. Het perfecte moment om een foto te maken is met zonsondergang. Dan verandert het landschap in een romantische plek.

Tip! Maak een foto van onderaf als je kind of partner van een zandduin springt, dit zorgt voor speels effect.

4. Op safari in Senegal

Als jij altijd al een safari hebt willen doen, zit je in Senegal goed! De beste plek voor een safari in Senegal is het reservaat van Bandia. Dit reservaat heeft ca. 3500 hectare grond en hier ben je nooit alleen. Zo kun je in het reservaat van Bandia: giraffen, apen, zebra’s, buffels en impala’s tegenkomen. Vergeet deze dieren ook zeker niet te fotograferen.

Tip! Maak een beeldvullende foto van een dier, het resultaat zal je verrassen.

Waar heb jij je mooiste vakantiefoto gemaakt?

  Melissa van Ling

  Melissa van Ling

  Hoi, ik ben Melissa. Tijdens mijn vakantie hou ik van afwisseling. Ik vind het leuk om de cultuur en omgeving van een land te ontdekken. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om bij het zwembad te liggen en volledig tot rust te komen. Mijn vakantie is perfect als ik activiteiten en ontspanning kan combineren.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.