ActiefTurkije

Activiteiten èn ontspanning in de Turkse Rivièra

Kilometers strand ligt op te warmen onder de Turkse zon. We hebben vijf dagen de tijd om de omgeving te verkennen en dat is maar goed ook, want hier is ontzettend veel te doen! We gaan varen, toeren met een auto, watervallen bekijken en raften. En alsof dat niet genoeg is, duiken we ook nog het culturele èn culinaire Turkse leven in.

Raften op de Köprüçay

We beginnen onze vakantie op spectaculaire wijze met een raft-tochtje in de Köprülü Canyon. Alhoewel, spectaculair?! De rivier is redelijk mild en ondanks dat we een paar keer in de boot vallen, is deze rivier voor iedereen goed te doen.

Raften

In de verte doemt een grote rots op met daarnaast een stroomversnelling. “Who wants to do the Titanic?” vraagt onze gids, die al sinds het begin aan één stuk door praat over van alles en nogwat. Even later weten we waarom hij een reproductie van de Titanic voorstelde, want zodra we door de stroomversnelling gaan wordt het voorste deel van de boot – inclusief bemanning – kletsnat!

Ach, het is stralend mooi weer, dus wat geeft het? Ik spring overboord en hap een paar keer naar adem in het ijskoude, maar verfrissende water.

De omgeving verkennen per huurauto

We krijgen een auto mee van Sunny Cars en mogen de dag helemaal zelf indelen. In de omgeving zijn genoeg hoogtepunten te vinden en wij kiezen voor de Green Canyon en de watervallen van Manavgat.

De waterval zelf stelt eigenlijk niet zo heel veel voor maar wat erg leuk is, is dat er bijna alleen maar Turken zijn! In een parkje naast de waterval staan stenen barbecues en daarvan wordt dankbaar gebruik gemaakt. Hele gezinnen komen hieropaf om lekker uitgebreid te koken onder de schaduw van de bomen. De sfeer is er gezellig, vriendelijk en we voelen ons er welkom.

Turkse barbecue

In de avond komen we aan in het gezellige plaatsje Alanya. Op de kade prijzen marktkooplui met een grote glimlach hun waren aan. De stalletjes liggen vol met de allerheerlijkste producten zoals borek (gevuld bladerdeeg) en echte Turkse baklava. Wij hebben echter al andere plannen: We eten op een pier met uitzicht op de zonsondergang. Hoe romantisch! De hele tafel wordt volgezet met lekkere hapjes bestaande uit groenten, vlees, kaasjes en olijven. We kunnen vanavond rollend naar huis.

Relaxen op de piratenboot

Vandaag schijnt de zon feller dan ooit, dus we smeren ons goed in en gaan de rest van de dag lekker liggen bakken in de zon. Niet op het strand, maar… op een piratenboot! Deze vertrekt vanuit de haven van Alanya en vaart om de klif heen naar de volgende baai. Het is warm. De stranden liggen vol met toeristen en wij besluiten om óók een duik te nemen in het helderblauwe zeewater.Piratenboot

De oude stad Alanya

Vanaf de boot hadden we prachtig uitzicht op de oude stadsmuur, die als een slang over de berg heen kronkelt. Aan de voet van de oude stadsmuur staat de beroemde Rode Toren, die je op vrijwel alle ansichtkaarten van Alanya ziet staan. De smalle straatjes eromheen vormen een doolhof met achter elke hoek een nieuwe verrassing. Onze leukste verrassing is een klein kiezelstrandje, waarop de Turken hun kousen en schoenen uittrekken om hun voeten te laten afkoelen in het verfrissende zeewater. We volgen hun goede voorbeeld en na afloop drinken we appelthee onder een olijfboom. Turkser dan dit wordt het niet!

Appelthee

Appelthee onder een olijfboom

Ben je benieuwd naar alle avonturen van Mirre? Neem dan eens een kijkje op haar blog.

 

  Mirre Oost

  Mirre Oost

  Hi, mijn naam is Mirre. Als blogger en (virtual reality) filmmaker reis ik de hele wereld over op zoek naar de leukste plekjes om te delen met mijn volgers. Ik hou van avontuurlijke en sportieve reizen, zoals een fietsvakantie in Europa of een wandeltocht naar het hart van de Amazone. De ene nacht slaap ik in een luxe hotel en de volgende nacht in een hangmat. Het leven is één groot avontuur! Op mijn blog www.mirreopreis.nl en op social media @mirreopreis deel ik dagelijks mijn reiservaringen.

  1 reactie

  1. Denise - Follow my footprints
   17 juni 2016 at 22:04

   Leuk Mirre! Ik ben zó vaak in Turkije geweest (verschillende bestemmingen), maar nog steeds nog nooit in Antalya/Alanya. Een tocht op een piratenboot heb ik wel gedaan trouwens, vanaf Marmaris. Die tour staat op m’n blog, die weet je wel te vinden. 😉

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.