BestemmingenEten en drinkenTurkije

Een weekje all in naar de Turkse Rivièra

Wanneer je besluit om af te reizen naar de Turkse Rivièra dan zijn er ontzettend veel leuke dingen die je kunt doen. De kust van Zuid-Turkije beloofd in ieder geval een heerlijk zonnig klimaat waar je even fijn kunt relaxen en bijtanken. Wil je tijdens je vakantie helemaal van alle gemakken zijn voorzien dan biedt een all inclusive-hotel de uitkomst. Bijvoorbeeld Paloma Oceana in Side; een luxe vijfsterrenresort aan het strand met een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Wat kun je allemaal doen aan de Turkse Rivièra?

Je bent er zo

Een vlucht van Amsterdam naar Antalya duurt zo’n kleine 4 uur waarbij je ruim 2600 kilometer overbrugt. Het moment dat je het vliegtuig uitstapt is de vakantie eigenlijk al begonnen. Je ruikt ineens de geuren van een ander land en voelt de warmte die als een deken om je heen valt. Vanaf de luchthaven reis je eenvoudig verder per bus waarbij je onderweg al kunt genieten van het mooie landschap. Zo zie je tijdens deze rit al snel leuke dorpjes met de bekende bazaars omringd door een schitterende natuur. Bij aankomst in het resort worden de koffers naar de kamer getild en kun je afhankelijk van het tijdstip meteen aan tafel schuiven, of misschien een wijntje drinken op het balkon bij ondergaande zon?

Erop uit in de omgeving

Tijdens een vakantie aan de Turkse Rivièra mag een tochtje, of eigenlijk meerdere, naar het strand niet ontbreken. Als je het resort uit loopt richting de kust kom je langs mooi begroeide lanen met bruggetjes en huisjes met houten veranda’s waar de bloemen tegenop groeien. Het is net een dorp, maar dan wel een hele luxe, met zwembaden, kinderentertainment en een karretje dat langsrijdt waar je gewoon smoothies en fruitcocktails van mag pakken. Het echte stadje, Side, ligt ongeveer een kwartier rijden verderop en vanaf het resort rijden er dagelijks busjes op en neer. Side is echt een vriendelijke badplaats met veel vissersbootjes en terrasjes langs de haven. Wandel tijdens je vakantie overdag door het oude centrum met de antieke stadswallen waar Side zo bekend om staat.

Turkse Riviera

Luxe aan de Turkse Rivièra

Lekker luieren

Je hoeft tijdens een vakantie in een luxe resort aan de Turkse Rivièra natuurlijk helemaal niets te doen en kunt het er iedere dag heerlijk van nemen. Zo kun je ’s ochtends na het ontbijt meteen even uitbuiken op een van de loungebedden naast het zwembad waarbij je jezelf prima vermaakt met wat koffie en leesvoer. Voor mensen met kinderen heeft het resort ook genoeg te bieden. Zo is er voor de kleintjes een zwembad met een peuterbadje. Ernaast kun je lekker lunchen met bijvoorbeeld pasta, frietjes of een verse salade. Vergeet tijdens een verblijf in Turkije ook niet te proeven van de authentieke Turkse cuisine, echt een aanrader! De service in het luxe all-in 5-sterren resort is bijzonder goed en je hoeft je de hele vakantie echt nergens zorgen over te maken. Dus wil je even heerlijk ontspannen en simpelweg genieten, dan biedt een vakantie naar de Turkse Rivièra de perfecte uitkomst!

  Esther Boerhof

  Esther Boerhof

  Hi, ik ben Esther. Ik maak graag verre reizen waar ik me onderdompel in een andere cultuur, nieuwe mensen leer kennen en de lokale keuken proef. Het liefst met een strand in de buurt waar ik tussendoor lekker kan relaxen!

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.