BestemmingenEntertainmentTurkije

Groeten uit… Side Mare Resort in Turkije

Merhaba! Ofwel: hallo! Mijn naam is Daniëlle en naast merhaba heb ik al wat meer Turks geleerd, zoals getallen, goedemorgen, hoe gaat het en ‘sıcak’, wat ‘warm’ betekent. Want warm, dat is het hier zeker in Turkije! Ik ben inmiddels ruim 3 maanden werkzaam als hostess in het Side Mare Resort. Dit resort bevindt zich in Kumköy; een kleine gezellige badplaats op slechts 5 kilometer van Side, met ontzettend veel winkeltjes. Het stadje is makkelijk te bereiken met een bus. In Side zitten ook veel winkeltjes, evenals ruïnes zoals het Amfi theater en de Apollo tempel, de haven en restaurants, barretjes en clubs.

Apollo Tempel Side

Dit ben ik bij de ruïne van de Tempel van Apollo in Side op een vrije dag

Alles wat je nodig hebt in Side Mare Resort

Het Side Mare Resort heeft veel faciliteiten te bieden waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan mooie en grote zwembaden inclusief spannende glijbanen, een fitness-, spa & wellnesscenter, een kapper, winkeltjes in het hotel en een uitgebreid activiteitenprogramma. Ook is er elke avond Mini Disco met aansluitend een avondprogramma. Naast al deze faciliteiten is de sfeer van het hotel belangrijk. Ik spreek vaak gasten die al jaren naar Side Mare komen en eigenlijk nergens anders meer naar toe willen…

Een grote vakantie familie

Ik heb een grote passie voor toerisme en reis veel, waardoor ik al veel verschillende hotels heb gezien. Wat ikzelf ontzettend bijzonder vind aan het Side Mare Resort, is dat de Nederlandse gasten hier zo snel contact met elkaar hebben. Ze maken een praatje met elkaar aan het zwembad, leren elkaar kennen tijdens excursies, families met kinderen van dezelfde leeftijden gaan met elkaar om doordat hun kinderen elkaar hebben leren kennen bij de Kids Club, of ouderen ontmoetten elkaar tijdens het activiteitenprogramma van het animatieteam. Het lijkt hier soms één grote familie van Nederlandse gasten en ik ben er trots op dat wij daar als Neckermann-team ons steentje aan bijdragen.

19 keer zo groot als Nederland

Wat ik de laatste tijd merk, is dat sommige hotelgasten toch wel een beetje huiverig zijn om naar Turkije te komen vanwege de laatste nieuwsberichten. In de toeristische kustplaatsen is van deze nieuwsberichten niets te merken, wij voelen ons hier veilig. Turkije is een land met een oppervlakte van maar liefst 783.562 km2, wat betekent dat dit land ongeveer 19 keer zo groot is als Nederland. Wij zitten dan ook erg ver van het gebied waarover deze nieuwsberichten gaan vandaan en toeristen kunnen nog steeds veilig op vakantie komen naar de prachtige Turkse Rivièra!

Zonnige groetjes uit het heerlijke Turkije!

Daniëlle Wuijts

Daniëlle Wuijts

Merhaba! Mijn naam is Daniëlle en ik werk deze zomer als hostess in het Side Mare Resort in Turkije. Toerisme is mijn grote passie en ik deel graag mijn ervaringen met jullie!

2 reacties

 1. Saskia
  21 augustus 2015 at 16:22

  Hallo
  Nou ik was het helemaal met je eens tot mij afgelopen jaar toch oets gebeurde ik had geboekt met mn auttische zoon in side mare kwam daar al 2 jaar heb nog een mail gestuurd waar mij beloofd werd dat ik kamer met zeezicht kreeg nou ik kwam in turkije op het vliegveld en daar werd me eff gezegd dat ik ergens anders naar toe moest want side mare was dicht nou halloooo mn kind helemaal de weg kwijt en daar werde we in een vreemd hotel gezet wat achteraf heel super was maar voor mij nooit geen side mare meer wat heb ik me vergist zeg

 2. Annemiek Jonker
  25 augustus 2015 at 08:54

  Beste Saskia, wat vervelend dat je in deze situatie terecht kwam. Maar wat fijn om te horen dat het alternatief achteraf goed bevallen is.

Reageer nu

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.