Verenigde Arabische Emiraten

Dubai, (over the) top bestemming!

Dubai is een van de Verenigde Arabische Emiraten en wat is het prachtig. Zodra je op Dubai International Airport landt, kom je terecht in een andere wereld. Eenmaal buiten zie je verzorgde mannen in maagdelijk witte Disdashas en vrouwen in het zwart, al dan niet geheel gesluierd. De gebouwen zijn gigantisch en ik tel gelijk twee Ferrari’s op de parkeerplaats. Het is een wereld waar alles groots en over de top is. En niet te vergeten: een heerlijk warme wereld.

Hoog, hoger, hoogst
burj-khalifa

Vanuit elk punt in Dubai en omgeving kun je niet om deze bezienswaardigheid heen, maar dat wil je ook zeker niet: de Burj Khalifa. Een imposant gebouw, ontworpen door een Amerikaans architectenbureau. In ruim 4,5 jaar is deze schitterende Skyline-bepalende-wolkenkrabber gebouwd en hij is maar liefst 829,84 meter hoog! Daarmee is de Burj Khalifa het hoogste gebouw van de wereld. Dat stokje hebben ze overgenomen van de Taipei 101 in Taiwan.

Als een raket gelanceerd
vergezicht

Op de 124ste verdieping, 542 meter hoog, bevindt zich het ‘At the Top’ uitzicht platform; en wat een prachtig, onwerkelijk uitzicht heb je daar! Het is toegankelijk voor iedereen. Binnen één minuut word je van de begane grond in de Dubai Mall naar deze TOP gelanceerd. Net een raket.

Naast dit platform zijn er o.a. ook appartementen (ingericht door Armani!) en een heerlijk restaurant op de 122ste verdieping. Mocht je in Dubai zijn, dan mag een bezoek aan de Burj Khalifa niet missen. Een tip: reserveer wel vooraf een kaartje, want dat is vele malen voordeliger.

“Time to say goodbye” fontein
fontein

The Dubai Fountain ligt aan het Burj Khalifa Lake bij Dubai Mall en Burj Khalifa en is 275 meter lang. Het heeft vijf cirkels van verschillende groottes met twee centrale bogen. De fontein schiet waterstralen van wel 150 meter hoog!

De shows zijn alle dagen gratis bij te wonen tussen 18.00-23.00 uur. Elke 30 minuten is er een schouwspel met iedere keer andere muziek. Tijdens ons bezoek werd ik enorm geraakt door de show met de muziek van Andrea Bocelli, “Time to say goodbye”. Toepasselijker kon het niet, want het was onze laatste avond in Dubai!

Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum
woestijn-me

Bij Dubai denk je niet alleen aan veel, aan hoog, aan over the top, maar ook aan zand, veel zand. En laten wij nou net te gast zijn geweest in de grote zandbak op steenworp afstand van het centrum van Dubai. In de achtertuin van Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum (Mohammed, de zoon van Maktoum, de vorige Sheikh) mochten we deelnemen aan Dakar 2.0. Woorden kunnen niet bevatten hoe ik dat heb ervaren. Hoge pieken en diepe dalen, letterlijk en figuurlijk.

Na deze heftige, maar indrukwekkende tocht konden we onder het genot van een glas bubbels bijkomen. Met een vakkundige uitleg van de Falconry en de ondergaande zon op de achtergrond was dit een prachtig moment. Langzaam zakt de geelrode bol achter de zandduinen om vervolgens heerlijk en relaxt te dineren in een “Bedoeïenkamp”. En weer was er een persoonlijk geluksmomentje. Wat een top bezienswaardigheid is deze woestijn van de Sheikh en wát een bofbips ben ik dat ik deze jeepsafari óók mee mocht maken.

TOP
img_20161211_020316

Ik heb weer iets van mijn bucketlist kunnen afvinken dankzij de uitnodiging van Dubai Tourism en Neckermann/Thomas Cook voor deze studiereis. Ik voel mij nu een Dubai ambassadeur. Wat een (te) gekke bestemming met vele bezienswaardigheden. Dit maakt Dubai een TOP bestemming voor iedereen!

Wil jij ook genieten in Dubai? Bekijk het Neckermann aanbod!

  Monique Talsma-de Groot

  Monique Talsma-de Groot

  Hi, ik ben Monique Talsma-de Groot, werkzaam bij VakantieXpert Schiermonnikoog. Reizen is mijn grote passie. In de jaren 90 ben ik standplaats hostess geweest en daar is mijn liefde voor reizen ontstaan. Klanten goed kunnen informeren over de bestemmingen, meeleven voor, tijdens en na hun vakantie is iets waar ik heel blij van word.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.