Verenigde Arabische Emiraten

Ons woestijnavontuur in Dubai

Laatst zijn wij met ons gezin naar het prachtige Dubai geweest. Velen kennen Dubai natuurlijk van de immense gebouwen en moderne snufjes, en dat is absoluut waar, maar wij hebben ontdekt dat deze stad van de Verenigde Arabische Emiraten zo veel meer is dan dat! Onze mooiste ervaring met Dubai was in de woestijn en daar vertellen we je graag wat meer over!

Van de stad naar de woestijn

Na een mooie, indrukwekkende dag in Dubai waar alles nog groter is dan je had gedacht, laten we de drukte achter ons: tijd voor de woestijn! De woestijn wordt ook wel de “tuin” van de 67 jarige sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum genoemd, de huidige minister-president van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is er absoluut geen dorre boel, zoals ik eerst dacht, het prachtige, goudkleurige zand heeft juist iets heel magisch! In deze prachtige woestijn staat een robuuste jeep op ons staat te wachten om door het zand te “scheuren.”

Ik was in het begin nog wat bang, want dit is natuurlijk voor de echte waaghalzen, zo dacht ik, maar dit is helemaal nergens voor nodig! De banden van de 4×4 jeep zijn deels ontlucht zodat de jeep meer grip in het zand van de woestijn krijgt, en zo crosten we door de zandduinen. Het is een snelle, heftige rit en ik heb wel meerdere malen het dak van binnen geraakt, maar dit hoort er volledig bij – wat een pracht ervaring!

Sprookjesmoment met zonsondergang

Onderweg krijg je een aantal mooie fotostops, zoals een zonsondergang waar je normaal gesproken alleen maar van droomt. Met een glas lekkers in je hand voel je je zelf net een sjeik en het maakt het verbluffende moment helemaal af! Tijdens deze stop krijg je van een ervaren valkenier ook meer te weten over valkerij – een van de spannendste sporten in Dubai op het moment. Deze sport maakt een onlosmakelijk deel uit van de cultuur van Dubai, oorspronkelijk werden de valken gebruikt om het menu van de bedoeïenen (Arabische woestijnbewoners) aan te vullen met vlees.

De zon gaat inmiddels onder, het glas bijna leeg en het wordt donker in de woestijn. We maken nog een laatste stop bij een sfeervol Bedoeïenenkamp waar we heel warm worden ontvangen met heerlijke Arabische koffie en dadels. Daarna krijgen we nog een traditionele BBQ voorgeschoteld met salades en lokale gerechten, terwijl we genieten van een optreden van een groep buikdanseressen.

Nog meer avontuur in de woestijn

Daar houdt het niet bij op in het woestijn. Wil je nog meer avontuur? Laat je handen beschilderen met henna of maak zelf deel uit van het buikdansoptreden, het kan allemaal! Wat een sfeer! Maar dan, tijd om terug te gaan naar de wilde stad. Pas als er weer lucht loopt in de banden van de 4×4 jeep ontwaak ik langzaam uit een spannend sprookje (1001 nacht?), of is het wel echt?

  Aletty Scheffer

  Aletty Scheffer

  Ik ben Aletty Scheffer, zelfstandig reisagent bij TUI at Home in Elst.
  Ik vind het heerlijk om mijn reiservaringen met mijn klanten te kunnen delen en door mijn enthousiasme voor vele bestemmingen ze ook warm te maken hiervoor.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.