BestemmingenFamilieSpanjeVakantieblogsVakantietips

10 To do’s met baby op Ibiza

Naar Ibiza met je baby, wij kunnen het iedereen aanraden! Wat er allemaal te doen is met een kleine? We hebben de handige app Beaching Ibiza gebruikt en via een vriendin kreeg ik een lijst van things-to-do op Ibiza om hier achter te komen. ’s Avonds las ik het ANWB boekje dat we op de luchthaven hadden gekocht door, maar onze leidraad was met name de kaart van Ibiza. Hierop zetten we gewoon een stip en dan probeerden we op gevoel de plekken te vinden. We verklappen onze 10 leukste plekjes om te ontdekken tijdens je vakantie op Ibiza!

1. Playa Biancos

Na Caya de Sant Vincent op weg naar Eivissa-Ibiza stad het eerste strandje links. Wel betaald parkeren en best steil naar beneden wandelen, maar heerlijk en met een fantastisch jaren 70 strandtentje.

Mooi uitzicht tijdens onze wandeling

Mooi uitzicht tijdens onze wandeling

 2. Cala Codolar

Piepklein strandje met houten cateringkeet. Je kan er alleen met cash betalen maar het is er uitermate relaxed. Zeker nadat we bij Cala Bassa bij het zien van de mega hippe strandclub op zoek waren naar iets rustigers.

3. Cala Salada

Er waren geen parasols meer beschikbaar toen we aankwamen, maar het loopje er naartoe was al prachtig. Het bleek uiteindelijk een grind strand, maar zeer fotogeniek!

ibiza-favorieten

We love Ibiza!

4. El Chiringuito

Het best kept secret van Ibiza. Klein, hip, heerlijk eten, relaxed, muziek was een minpuntje, maar super mooi en niet te vinden op onze kaarten. Ligt bij Cala Gracioneta.

5. Platja Portinatx

Heeft twee strandjes. Het kleine strandje met de Zulu Bar is circa 5 min lopen van hotel Club Portinatx. Bij de Zulu Bar heb ik de lekkerste Paella ever gegeten (zeer betaalbaar). Heerlijk plaatsje, toeristisch maar het heeft iets aandoenlijks.

portinatx-strand-ibiza

Het strandje van Club Portinatx

6. Strand bij ons hotel Club Portinatx

Ook fantastisch met een klein barretje en wat watersportvoorzieningen. Het is heerlijk verscholen. Andere mensen kunnen er alleen met een boot komen en de dure jachten lijken dit wel te weten. Prima uitzicht dus.

7. Bambuddhas

Dit restaurant in het binnenland was een beleving. Heel hip Ibiza leek dit te kennen. Iedereen was zeer stijlvol gekleed, inclusief het personeel. Heerlijk gegeten en een echte aanrader. Uiteraard wel prijzig.

8. Ibiza stad

Eigenlijk alles is leuk maar via aardig personeel belandden we in een veganistische tentje met heerlijke smoothies – aan de Carrer de Jaume 1.

9. Santa Eularia

De haven van Santa Eularia staat bol van de luxe jachten, restaurantjes en leuke barretjes.

Zonsondergang op Ibiza

Een van onze vele mooie zonsondergangen op Ibiza

10. Zonsondergang bij Punta Mares

Als bonus de dag afsluiten met een mooie zonsondergang? Sant Antino-Cafe del Mar heeft een prachtig uitzicht, maar het is wel vreselijk toeristisch. Minder drukte vonden we bij Punta Mares, waar je met een eigen fles wijn op de rotsen geniet van de zonsondergang als hippie met je kind in een draagzak. Waarom die draagzak zo ideaal was? Je leest het in mijn vorige blog Naar Ibiza met onze baby.

  Lisette Smit

  Lisette Smit

  Vakantie is heilig voor mij en ik ontdek het liefst nieuwe plekken met mijn gezin. Mijn blogs gaan over de heerlijke ervaring die we op Ibiza hadden!

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.