EntertainmentQuizVakantieblogsWinterzon

9 spetterende waterglijbanen

Ben je gek op water, op zoek naar bloedstollende afdalingen, sensationele golfslagbaden of spectaculaire glijbanen? Klinken glijbanen die luisteren naar namen zoals Zwarte Mamba, Trechter of Kamikaze je als muziek in de oren? Dan is Aquamania echt wat voor jou! De hotels in het Aquamania aanbod beschikken over minstens 5(!) glijbanen en een apart deel met waterpret voor kinderen. Dat garandeert een spetterende vakantie! De 9 gekste glijbanen die je er kunt vinden zetten we op een rij, mét quiz voor waaghalzen!

1. Aquariumglijbaan – Als een vis in het water

Op deze glijbaan voel je je als een vis in het water. Je begint in de open lucht, maar als snel glij je een dichte buis in die dwars door een enorm bassin voert. In het bassin zwemmen de meest exotische vissen. De buis is volledig transparant waardoor je boven, onder, achter en voor je vissen kunt zien! De meeste haaien zijn ongevaarlijk en houden niet van tunnelbuizen, dus wees gerust

2. Tunnelbaan – Bekend en bemind

De bekendste onder de glijbanen is de tunnelbaan. Maar de ene tunnel is de andere niet! Er zijn bijvoorbeeld tunnelbanen die gewoon recht naar beneden gaan of die met gekke bochten in wokkelvorm gedraaid zijn. De tunnelbaan is met name geschikt voor families met kleine kinderen en pubers. Overigens betekent ‘tunnelbaan’ niet dat de glijbanen allemaal dicht zijn.

3. Multiglijbaan – Voor gezelligheidsdieren

Het woord ‘multiglijbaan’ doet het je al vermoeden, dit zijn meerdere glijbanen naast elkaar, gescheiden door een opstaande rand. Start met zijn allen en kijk wie als eerste beneden is! In sommige parken kun je de multiglijbaan afgaan op een opblaasbare band; probeer op verschillende manieren zo snel mogelijk beneden te komen!

4. Trechter – Duizelingwekkend leuk

Turn around and around and around. Na een snelle afdaling beland je in een soort trechter waar je continu in blijft ronddraaien. Hoe meer snelheid je hebt, hoe langer dat duurt. Tegenwoordig zijn er ook verticale trechters en trechters waar je op een band overheen gaat voor extra snelheid. Dan weet je helemaal niet meer waar je bent – heerlijk!

5. Speelglijbaan – Voor de allerkleinsten

Speelglijbanen zijn vooral bedoeld voor de jongste kinderen. Ze zijn er dan ook in allerlei soorten en maten. Van een piratenschip tot een octopus, en van een krab tot een walvis, je kunt het zo gek niet bedenken! Wat ze gemeen hebben is veel kleur. Als ouder zit je lekker op de rand van het bad met je voeten in het water.

Speelglijbanen

Speelglijbaan

6. Raftingglijbaan – Stoere rit voor gezinnen

Deze combinatie spreekt voor zich. Op een raft glij je vliegensvlug naar beneden in een brede en goed beschermde open glijbaan. Soms wordt ook een zwemband gebruikt als raft. Erg leuk om met meerdere personen tegelijk te doen.

De raftingglijbaan

Raftingglijbaan

7. Kamikaze – Alleen voor dare devils

Wees niet bang, je leven loopt geen gevaar, want echt neerstorten zal je niet. Maar het gevoel is er wel! Met een enorme vaart raas je een steile glijbaan af en duik je, als een kamikaze piloot, in een goed gevulde bak met water. Tip: zet een duik- of zwembril op en betreed deze glijbaan niet direct na de lunch!

8. Zwarte Mamba – Gevaarlijk leuk

In de natuur wil je de zwarte mamba niet tegenkomen. Hij behoort namelijk tot de giftigste slangen ter wereld. Daarnaast is de zwarte mamba ook nog de snelste slang ter wereld; hij kan zich met een snelheid van maar liefst 20 km per uur voortbewegen. Dan snap je meteen de naam van deze glijbaan. Een supersnelle afdaling in het donker, zonder dat je weet waar je uitkomt. Alsof het gif al door je aderen stroomt…

9. Masterblaster – Een boomerang voor waaghalzen

Dit is het echte werk, een glijbaan voor waaghalzen! Hoog, snel, het lijkt wel een achtbaan. Ben jij geschikt voor de Masterblaster? Doe de quiz!

[playbuzz-item url=”//www.playbuzz.com/neckermann10/een-boomerang-voor-waaghalzen-durf-jij-het-aan”]

Tip: Is het wat voor jou? De Masterblaster vind je onder andere bij het Pine Bay Holiday Resort in Kusadasi, Turkije.

Een aantal van deze 9 spetterende glijbanen kun je vinden in het Siam Park op Tenerife: volgens Tripadvisor het nummer 1 waterpark van de wereld. Aan welke glijbaan waag jij je?

 

  Jolijn Koopmans

  Jolijn Koopmans

  Hoi allemaal, ik ben Jolijn. Nieuwe landen ontdekken, lokale gerechten en wijn uitproberen, dat vind ik het ultieme genieten. Als ik daarnaast ook nog lekker sportief de natuur in kan, dan is mijn vakantie helemaal geslaagd!

  2 reacties

  1. Naomi
   31 januari 2017 at 23:12

   Zijn de aquamania parken ook toegankelijk voor de allerkleinsten ?
   Mogen zij van de glijbanen in t kinderbad af?

  2. Saskia Hazes
   22 februari 2017 at 14:47

   Hoi Naomi,

   Uit veiligheidsoverwegingen kan het voorkomen dat een kind een bepaalde lengte of leeftijd moet hebben om van de glijbanen gebruik te mogen maken.
   De meeste glijbanen in kinderbaden zijn wel geschikt voor de kleintjes.

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.