CitytripQuiz

Ben jij een stedentrip pro? Doe de quiz!

Pasen, Hemelvaart en Pinksteren komen er aan! Voor velen een mooie tijd om de verre familie op te zoeken, de tuin eindelijk eens goed aan te pakken óf lekker een weekendje weg te gaan! En daar is een stedentrip perfect voor. De paashaas komt vroeg dit jaar, maar wij helpen je graag met kiezen en zetten 3 stedentrip tips voor je op een rij. Geen tips nodig, denk je? Stel jezelf dan op de proef en doe de stedentripquiz!

1. Sevilla en de Heilige week

Fraaie flamenco jurken

Fraaie flamenco jurken

Wat Sevilla speciaal maakt in het paasweekend, is haar traditionele Heilige week: Semana Santa. Van zondag 20 maart tot en met zondag 27 maart vinden er processies plaats en kun je genieten van melancholische muziek en een overvloed aan wierook. Het lijden van Jezus wordt herdacht en de leden van het broederschap dragen een zogeheten ‘trono’, een beeld van Mária of Jezus, door de straten: een indrukwekkende optocht!

Wat je absoluut niet mag vergeten wanneer je in Sevilla bent, is een live Flamenco show! De dans is in Sevilla ontstaan en sindsdien nooit meer weggeweest. Ga naar Tablao El Arenal om een van deze spectaculaire shows te kunnen aanschouwen. Soms pikken ze mensen uit het publiek en mag je zelfs meedoen!

2. Bilbao en het titanium pantser

Bilbao

Bilbao is de grootste stad in het Spaanse Baskenland met zeer diverse bezienswaardigheden. Die diversiteit is met name terug te vinden in de architectuur van Bilbao. De architectuur is modern, authentiek, origineel, soms een beetje gek, maar vooral ontzettend mooi. En ben je een museumliefhebber? Breng dan absoluut een bezoekje aan het populaire Guggenheim Museum. Niet alleen de kunst binnen Guggenheim is indrukwekkend, het gebouw zelf is ook erg speciaal. Dit titanium pantser met sierlijke vormen werd door Frank Gehry ontworpen, en krijgt wereldwijd aandacht in de architectuur geschiedenisboeken!

3. Venetië en de voetsporen van Casanova

San Marco Venetië

Dogepaleis, San Marcoplein

Iedereen kent Venetië om haar idyllische kanalen, mooie bruggetjes, speciale bootjes en kortom: romantiek. Maar Venetië is veel meer dan dat. Tip één: ga te voet. Loop letterlijk in de voetsporen van Casanova en begin de wandeling op het Piazza San Marco. Hier vind je het Dogepaleis waar Casanova een tijd gevangen werd gehouden wegens zijn losbandigheid. Loop verder door naar Calle Vallaresso, waar de rokkenjager vele gokavonden heeft beleefd, en vervolg de aangegeven route naar de Ponte delle Tette, de ‘Tietenbrug’ van Venetië. Eindig het pad bij Cantina do Spade en trakteer jezelf op de verrukkelijke Venetiaanse borrelhapjes: cicchetti!

Nog geen keuze kunnen maken?

De wereld heeft nog veel meer te bieden dan Sevilla, Bilbao en Venetië. Zo kan je komend paas- of pinksterweekend ook genieten in Lissabon. Hier is het klimaat het hele jaar door prettig, en met een beetje mazzel kun je al in badpak het strand op! Want is voor jou een vakantie zonder strand, géén vakantie? Dan is een citytrip naar Valencia of Marrakech ook een aanrader! Met een perfecte mix van zon, cultuur en heerlijk eten, beleef je de stedentrip als een ware vakantiegod.

Denk je alles al gezien te hebben? Dan is dit een mooie test! Raad de plaatjes en zie of jij een stedentrip pro bent! ‘Faal’ je en weet je niet alle steden bij de foto’s te raden? Niet getreurd, want dan heb je in ieder geval een goede suggestie voor je nieuwe stedentrip en ontdekkingstocht!

[playbuzz-item url=”//www.playbuzz.com/neckermann10/raad-het-plaatje”]

  Saskia Hazes

  Saskia Hazes

  Hi, mijn naam is Saskia. Ik werk als marketing communicatie specialist voor Neckermann reizen. Tijdens mijn vakantie ben ik overdag het liefst op of in het water. Daarnaast ga ik ook graag cultuur snuiven. Maar mijn ultieme vakantiegevoel is 's avonds op een terrasje, onder het genot van een cocktail, genieten van het uitzicht.

  4 reacties

  1. Christa
   16 maart 2016 at 08:29

   Ik vind het altijd heerlijk om na werken en zorgen een stad te bezoeken. Heerlijk er even tussen uit. Genieten van een lekker diner en een glas wijn. Overdag slenteren langs mooie gebouwen. Even bijtanken van alle drukte.

  2. ingrid
   18 maart 2016 at 00:18

   ik ken Bilbao nog niet

  3. H.Schut
   20 maart 2016 at 00:38

   Krakau wil ik nog naar toe. Als er voor 5dagen wat te bezichtigen is.

  4. Marijke
   21 maart 2016 at 21:56

   Zojuist artikel over Bilbao gelezen , we zouden deze stad graag bezoeken.

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.