BestemmingenEntertainmentGriekenlandVakantieblogs

Een dag uit het leven van een hostess op Kreta

Wat doet een Neckermann host zoal op een dag? ‘Een dag uit het leven van een hostess op Kreta’ geeft je een kijkje in de keuken van het werk op een van de Neckermann resorts. Hostess Jamie werkte de hele zomer op zonbestemming Kreta en neemt je mee in een dag uit het heerlijke zomerseizoen bij Sentido Vasia Beach Resort & Spa in Sissi.

Ochtend: alle tijd voor onze gasten

bezoektijden neckermann host

Klaar voor de bezoektijden!

Het is 08:45 als ik met mijn trolley richting de receptie loop. Om 9 uur beginnen de bezoektijden. Tijdens deze momenten kunnen de gasten mij vinden bij de receptie voor al hun vragen. Ik ben benieuwd wie ik vandaag allemaal ga zien in het vragenuur. Het leuke van mijn baan is namelijk dat geen enkele dag hetzelfde is. Vandaag wil een aantal mensen graag een uitstapje boeken waar ik ze bij help, een ander vraagt tips over leuke autoroutes en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Na mijn bezoektijden is het al gauw tijd voor mijn welkomstmeeting. Hierin geef ik informatie aan de Neckermann gasten die net zijn aangekomen, bijvoorbeeld over het hotel, de omgeving, het eiland Kreta en natuurlijk de uitstapjes.

Middag: volop activiteiten

Ik ben net klaar met mijn meeting, en zie een hele stroom nieuwe gasten door de deur komen. Zij worden verwelkomd door onze receptiemedewerkers en holiday conciërge (een collega die altijd in de receptie zit om gasten van informatie te voorzien) terwijl onze barman druk in de weer is met de welkomstdrankjes. Elke keer als ik dit zie geniet ik weer van de Griekse gastvrijheid.

Na mijn pauze begin ik om 15:00 met het animatieprogramma. Het animatieteam heeft bij het zwembad heel wat mensen op kunnen trommelen om mee te doen met de activiteit. We spelen vandaag killer darts en moedigen uiteraard de gasten aan! Voor de winnaar is er een speciale cocktail.

Sentido cooking class

De Sentido cooking class samen met mijn animatie collega’s

Om 15:30 is het tijd voor de Sentido cooking class. In deze kookles laten we elke week aan onze gasten zien hoe je zelf een typisch Grieks gerecht kunt bereiden. Hartstikke leuk om thuis in Nederland nog een lekkere Griekse salade of Tzatziki te kunnen maken! Vol enthousiasme geven we smakelijke tips en uiteraard mag er ook geproefd worden. Na de cooking class volgt de Sentido wine tasting met heerlijke wijnen uit Ierapetra, een plaats in het zuiden van Kreta.

Avond: bezoektijd en gezelligheid

Om 17:00 is het weer bezoektijd. Ik loop de receptie in en zie dat heel ‘team Sissi’ aanwezig is. Daarmee bedoel ik mijn collega Neckermann hosts die als werkgebied Sissi hebben. Samen vertegenwoordigen we de UK, Duitsland, België, Frankrijk en Nederland hier in Sissi. Naast collega’s zijn we ook vrienden en helpen elkaar met alles!

Na mijn bezoektijden loop ik naar het restaurant, het is Griekse avond. Ik zie mijn collega van het animatieteam verkleed als een Griekse god allerlei Griekse lekkernijen uitdelen. We zijn aanwezig om onze gasten smakelijk eten te wensen en vertellen wat het avondprogramma zal brengen.

Om 21:00 neem ik een kijkje bij de mini disco. Ik zie onze kids animators vol overgave dansen met de kids. Zelf ken ik alle dansjes en dans dan ook stiekem een beetje mee. Zo komt er voor mij een einde aan deze dag. Ik geniet volop van het werken met de mensen hier en ben nu al benieuwd wat morgen weer zal brengen!

Heb je ook mijn andere blog over Kreta al gelezen? Je vindt hem hier!

Liefs, uit Kreta

  Jamie Cardol

  Jamie Cardol

  Mijn naam is Jamie Cardol. Ik werk namens Neckermann reizen op Kreta. In Sissi noemen ze me de vriendelijkste host van Nederland. Ik zorg ervoor dat vakantiegangers het aan niets ontbreekt!

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.