BestemmingenFamilieSpanjeVakantieblogs

Een fantastische week in Benalmádena

De badplaatsen Torremolinos, Fuengirola en Marbella aan de Costa del Sol waren mij wel bekend, maar Benalmádena niet. Ik las positieve referenties over deze plek en hoorde enthousiaste verhalen van mensen die die er geweest zijn, dus het duurde niet lang of mijn ouders en ik hadden een appartement geboekt in Benalmádena. En wat een prachtige plaats hebben we ontdekt!
Op het vliegveld werden we netjes opgewacht door een medewerker van Neckermann. Hij wees ons de weg naar de bus die ons naar het hotel bracht. We hadden een prima hotel, Benalmadéna Palace, met mooi uitzicht over een deel van de stad en de zee.

Over Benalmádena

Benalmádena ligt in de bergen, wat betekent dat als je wilt wandelen door de stad, je redelijk wat heuvels op en af moet. Benalmádena heeft mooie stranden en een boulevard, het is er schoon en volop groen. De stad bestaat uit drie gebieden: Benalmádena Pueblo, Benalmádena Costa en Arroyo de la Miel. Ik vertel jullie hieronder graag alles over de bezienswaardigheden in Benalmádena!

Benalmádena Costa

De Costa bestaat uit de stranden, de vele (hoge) hotels en appartementen. Er zijn volop eetgelegenheden en winkeltjes aan de boulevard en de mooie (maar redelijke drukke) Av. Antonio Machado, een lange weg die parallel aan het strand loopt. Het uitzicht vanaf de boulevard over de stranden en blauw-groene zee is prachtig. Aan zee ligt ook het Castillo Bil-Bil, een mooi rood in Arabische stijl gebouwd kasteeltje waar verschillende culturele events worden georganiseerd.

Benalmádena Pueblo

Benalmádena Pueblo is het originele dorpje wat bestaat uit witte huisjes, smalle en schone straatjes met hier en daar cafeetjes en winkeltjes. Het dorp is goed te bereiken met de bus vanaf de Av. Antonio Machado: ter hoogte van hotel Triton vertrekken bussen van en naar bijna alle richtingen. Vanaf dit dorp heb je prachtig uitzicht over de stad. In dit gebied vind je ook het Vlinderpark met daarnaast de Stupa, een boeddhistische tempel en de Iglesia de Santo Domingo. Deze kerk ligt op een mooie plek in het groen waar je – weer – mooi uitzicht hebt over het dorp en de stad. En als je toch in het dorpje bent, vergeet het kasteel Colomares niet!

Arroyo de la Miel

Dit deel verbindt als het ware de costa en het dorp en hier ligt ook het treinstation. Je vindt er talloze restaurants en winkels: een waar shopping paradijs.

Puerto Marina

Een van de mooiste havens van Europa vind je in Benalmádena: de Puerto Marina. Hier kun je bootjes kijken en vanzelfsprekend ook winkelen en lekker eten. Ook vind je hier Sea Life.

Wandelen in Parque de la Paloma

Als ik iets leuk vind, naast wandelen door een nieuwe stad, dan is het wel parken bezoeken. En Benalmádena heeft een heel mooi park, Parque de la Paloma. Het park is zo’n 200.000 m2 en heeft verschillende ingangen. Een ervan is slechts zo’n 200 m verwijderd van het strand. Het park heeft een groot ven met eendjes en schildpadden. Door het park lopen veel kippen en hanen (ze verstoppen zich in de bosjes), maar ook konijnen. Er is ook een kleine kinderboerderij met berggeiten. De struisvogels die er zouden moeten zijn, heb ik niet zien rondlopen. Verder is er nog een grote cactustuin, genoeg eet- en drinkgelegenheden, grasveldjes en bankjes waar je kunt relaxen en een toilet. En ook in dit park zijn genoeg plekken waar je mooie uitzichtfoto’s kunt maken!

Kabelbaan met top uitzicht

Wil je nog meer uitzicht over niet alleen Benalmádena, maar ook de omringende steden? Dan moet je de kabelbaan nemen. Deze vertrekt vanuit Arroya de la Miel en ligt tegenover het grote attractiepark Tivoli World. De kabelbaan gaat helemaal tot bovenaan de berg en schijnbaar kun je met helder weer zelfs Noord-Afrika zien. Dat heb ik zelf helaas niet kunnen zien…

Ons hotel: Spa Benalmádena Palace

Benalmadena Palace

Wij zaten in Hotel Spa Benalmádena Palace, prima viersterrenhotel. Hoewel het hotel op een berg lag en je dus een hele steile berg op en af moest voor de boulevard, hoeft dit niet geen probleem te zijn voor mensen die slecht ter been zijn. Het hotel had een shuttle bus die je naar zee bracht (dus naar beneden) en je ook weer op kwam halen. Er is een kinderanimatieteam, wat betekent dat er veel kleine kinderen zijn. Wil je rust en weinig kinderen om je heen, dan zou je hier niet naartoe moeten gaan. Maar de medewerkers zijn erg vriendelijk en de schoonmaak is uitmuntend, er is een rustig binnenzwembad en binnentuin en dat maakt het eigenlijk allemaal goed!

Meer te doen in de omgeving

Vanuit Benalmádena kun je ook veel leuke uitstapjes maken. Het ligt op een kleine 25 km van Málaga, tussen Torremolinos en Fuengirola in en dichtbij Mijas Pueblo en Marbella. Kortom, een perfecte veelzijdige bestemming!

  Diana van Ringelenstein

  Diana van Ringelenstein

  Hallo, ik ben Diana en ik reis het liefst naar zonnige oorden. Of dit nu zonvakanties zijn waarbij ik lekker aan het strand of zwembad lig of stedentrips waarbij ik musea bezoek en urenlang door de straten wandel, zolang ik het zonnetje maar zie. Mijn ideale vakantie zou dan ook een mix van strand, cultuur, natuur en ontspanning zijn.
  Reizen geeft mij het ultieme gevoel van vrijheid. Ik probeer het dan ook zo veel mogelijk te doen!

  1 reactie

  1. Eric Legrand
   26 december 2015 at 13:58

   Benalmadena heel mooi weergegeven, proficiat.

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.