BestemmingenCanarische EilandenFamilieSpanjeVakantieblogs

Voor het eerst met kinderen naar Lanzarote

Afgelopen zomer ging ik voor het eerst met kinderen op vakantie! Samen met mijn zus, zwager en twee kleine neefjes vertrok ik voor een weekje richting Lanzarote voor een heerlijke zomervakantie. Ik was er al vaak geweest maar nog nooit om zelf vakantie te vieren. Zou het echt zo leuk worden als dat ik mijn zus beloofd had? Reken maar van yes!

Lanzarote ontdekken met de auto

Lanzarote biedt veel bijzondere bezienswaardigheden die net even anders zijn. Bovendien is het eiland heel makkelijk per (huur)auto te ontdekken, een groot voordeel als je met kinderen wat van het eiland wilt zien. De bewegwijzering is duidelijk, het is over het algemeen erg rustig op de weg én, we blijven tenslotte Nederlanders, de benzine is een stuk goedkoper dan in Nederland!

Op excursie met het hele gezin

’s Ochtends vroeg vertrokken we naar het Nationaal Park Timanfaya. Vroeg opstaan is aan te raden omdat het dan het minst druk is en niet alleen het aantal bezoekers, maar ook de temperatuur op Lanzarote in de middag flink kan oplopen. Bij aankomst werden we naar een bus verwezen waar we in het ‘Dutsch’ te woord gestaan zouden worden. Ach, tussen Dutch en Deutsch zit niet zo’n heel groot verschil. Het park wordt ook wel Montañas del Fuego genoemd, wat bergen van vuur betekent. Dit is een verwijzing naar het enorme vulkanische ‘maanlandschap’, zeer bijzonder om doorheen te rijden! De tour heeft dan ook indruk gemaakt: mijn neefje van zes heeft het nu nog steeds over de lava en vulkanen. Maar ook met onze andere uitstapjes met de Albinokreeftjes in Jameos del Aqua en het grottenstelsel van Cueva de los Verdes heb ik punten gescoord! Het zijn perfecte bezienswaardigheden om met kinderen te ontdekken. Lees er alles over in tip 2 van het Lanzarote bucket list artikel.

Wow, wat mooi! (Timanfaya N.P.)

Wow, wat mooi!

Kindvriendelijke stranden

De meeste stranden op Lanzarote lopen langzaam af in zee, of hebben een beschermend rif, waardoor deze uitstekend geschikt zijn voor de kleinere vakantieganger. En ja, je vindt op het eiland zwarte lava stranden (zoals bij El Golfo) maar ook zeker de goudgele zandstranden waar je als vakantieganger van droomt, en dan nog mooier! Een aanrader is zeker het Playa Flamingo in kustplaats Playa Blanca.

Spetterpret!

Spetterpret!

Hotel Relaxia Lanzasur Club

Het hotel waar wij verbleven, Relaxia Lanzasur Club is echt een paradijs voor kinderen! Het waterpark Aqualava is ge-wel-dig! Hoewel er een aantal spectaculaire glijbanen zijn was de lazy river veruit favoriet bij alle gezinsleden. Wil je meer informatie over dit hotel? Neem dan snel een kijkje: Relaxia Lanzasur Club.
Tip: in veel accommodaties biedt Neckermann een gratis babypakket aan! Super handig maar wel van te voren even bijboeken.

Meer tips voor Lanzarote deel ik in mijn volgende Neckermann Vakantieblog!

  Kim Slingerland

  Kim Slingerland

  Hoi! Ik ben Kim en werk als commercieel product manager voor Neckermann Reizen. Voor mijn vakantie hou ik van de zon, van lekker eten en relaxen, kortom: vooral niet teveel doen… :-) Oh ja, en af en toe een stedentripje! IJsland en New York staan nog op mijn bucketlist.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.