BerlijnCitytripCultuurDubaiEntertainmentEten en drinkenLondenMadridRome

Spetterend Oud & Nieuw in het buitenland!

Oud & Nieuw is de gezellige afsluiting van het jaar die je graag met al je geliefden samen viert. Maar na tientallen jaren bij alle familie en vrienden thuis oliebollen te hebben genuttigd, kan het ook wel eens leuk zijn om Oud & Nieuw in het buitenland te vieren met al hun eigen tradities! Het vuurwerk zal je altijd blijven achtervolgen, maar de oliebollen kun je bijvoorbeeld vervangen door 12 druiven in Spanje. Zo vink je gelijk een van de meest bekende goede voornemens af: gezonder eten! Lees hier de 5 bestemmingen voor een spetterend Oud & Nieuw!

Rome

De mooiste plek om het eeuwige leven te vieren is de stad Rome! De Romeinse stad heeft vele tradities waar eten, muziek en natuurlijk vuurwerk centraal staan. Maar vergeet ook niet je rode ondergoed mee te nemen, dit brengt namelijk geluk voor het nieuwe jaar! Begin zoals de vele families met een heerlijk uitgebreid diner in de stad alvorens je de drukke pleinen op gaat. In plaats van pizza’s of pasta’s eten ze vaak linzen en worst met een cake en panettone, pandoro of andere broden achteraf. Maar welk plein kies je wanneer je buik eenmaal rond is? Via Fori Imperiali staat bekend om het gratis San Silvestro concert dat elk jaar weer terugkomt en elk jaar weer imponeert! Of vier de Capodanno (het begin van het nieuwe jaar) op het plein Piazza del Popolo met een perfect uitzicht op de Pincio heuvel waar om 12 uur de gigantische vuurwerkshow begint! Ga volledig op in de Italiaanse tradities en geef je naasten vischio, de besjes van de maretak, als symbool voor voorspoed en geluk!

Londen

De klok staat centraal in Londen, met de grootste focus op de Big Ben. Met Oud & Nieuw verandert de grote klok van de Big Ben voor even in de Big ‘Bang’ die de oerknal een volledig nieuwe betekenis geeft! Boven de Theems vindt een enorme vuurwerkshow plaats en bij The London Eye luiden de Londenaren de jaarwisseling in met meerdere oerknallen. Vanaf de pleinen Westminster Bridge en Trafalgar Square heb je een spectaculair uitzicht, maar tegenwoordig betaal je wel een aantal ponden om hier te mogen staan. Ook kun je met een boot over de Theems varen om het vuurwerk vanaf het water te zien; dit is werkelijk een prachtige ervaring! Een andere aanrader is de ‘Natural History Museum’s New Year’s Eve party’ waar je in een oceanische wereld en een wereld vol dinosauriërs tot vroeg in de ochtenduren kunt dansen.

Madrid

Wanneer vakantiegangers voor Oud & Nieuw naar Spanje gaan, kiezen ze al snel voor Barcelona. Gelijk hebben ze, Oud & Nieuw is ook daar fantastisch, maar in Madrid staat je misschien wel een grotere ervaring te wachten! Het plein Puerta del Sol staat bekend om de beste nieuwjaarsfeesten en dat maken ze elk jaar weer waar. Bereid je voor op veel vuurwerk, veel live muziek,veel mensen en de 12 druiven: eet een druif per klokslag en je gaat met groots geluk het nieuwe jaar in! Het straatleven is gezellig in Madrid en met Oud & Nieuw nog levendiger! Struin over de straten van de wijken Chueca of Malasaña en ga door tot je de zon ziet opkomen.

Dubai

Wanneer je iets groots wil, bijna immens, dan moet je naar Dubai. We kennen allemaal de journaalbeelden van de spectaculaire vuurwerkshow bij de Burj Khalifa waar een behoorlijk vermogen omhoog geschoten wordt. Ieder jaar weer willen ze hun eigen Guinness World Record verbreken en dat lukt ze met groot gemak. Groot, groter, grootst; gek, gekker, gekst staat centraal in deze Emiraat. Bekijk de show vanaf een luxe jacht op het water, binnenin een bizar aangekleed casino, plof met een kleedje neer in het park tussen de dieren of ga een skybar in en bekijk het vuurwerk vanaf een hoogte waar je zelfs boven het vuurwerk uitsteekt. Daarnaast worden de feesten in Dubai uiteraard verwelkomd door wereldberoemde artiesten die weten hoe je een goed feestje moet bouwen!

Berlijn

Berlijn heeft naar eigen zeggen het grootste openluchtfeest ter wereld met Oud & Nieuw! Het begint bij de Brandenburger Tor en gaat een aantal kilometer door tot aan de Siegessäule. Loop wat heen en weer en overal zie je live bands, dj’s en heerlijk eten om je heen. Zing hier en daar ook mee met de schlagers om vervolgens verder te lopen naar de welbekende currywurst kraam. Wanneer die eenmaal naar binnen is gewerkt kun je nog je toekomst laten voorspellen door traditioneel lood te laten gieten: bleigieβen. Een gezelliger Oud & Nieuw dan in Berlijn wordt het niet zo snel!

Waar ga jij dit jaar Oud & Nieuw vieren?

  Melissa van Ling

  Melissa van Ling

  Hoi, ik ben Melissa. Tijdens mijn vakantie hou ik van afwisseling. Ik vind het leuk om de cultuur en omgeving van een land te ontdekken. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om bij het zwembad te liggen en volledig tot rust te komen. Mijn vakantie is perfect als ik activiteiten en ontspanning kan combineren.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.