EntertainmentFamilie

Zwembaden voor dummies

Het woord ‘water’ staat in vakantietijd voor lol, pret en plezier. Was je vroeger al gezegend als er een glijbaantje was toegevoegd aan die grote tobbe met water – tegenwoordig mag je verwachten dat je kunt roetsjen, wervelen, whirlen én relaxen in een paradijselijke omgeving. Een vakantie zonder zwembad tot je beschikking, is tenslotte geen echte vakantie. Tijd voor een overzicht!

1. Olympisch zwembad

Het Olympisch zwembad is ideaal voor vakantiegangers die hun conditie op peil willen houden in het water. Ongestoord baantjes trekken zonder gillende kinderen die op je hoofd springen kan prima in dit bad van – het woord zegt het al – Olympische afmetingen (50 x 25 m). Waan je in een Olympische wedstrijd als een ware Ranomi Kromowidjojo of Pieter van den Hoogenband en zwem in recordtijd het zwembad rond!

Het SENTIDO Zeynep Resort Golf & Spa in Belek, Turkije heeft zo’n Olympisch zwembad, met nog twee ruime zwembaden er omheen. Genoeg plek dus voor een sportieve ochtendduik!

2. Zoutwaterbad

Zoutwaterbad Hotel Costa Calero

In het zoutwaterzwembad waan je je in zee, maar dan zonder opwervelend zand en hinderlijke kwallen. Het zout zuivert het water, waar dus geen chloor aan toegevoegd hoeft te worden. Heilzaam en reinigend voor de vette huid. Heerlijk, zo’n stuk zee in je resort! Waar vind je een zoutwaterbad? Op Lanzarote, Puerto Calero! Hotel Costa Calero heeft hier drie heerlijke zwembaden, waarvan één zoutwaterbad met een aangelegd zandstrand!

3. Infinity pool

Infinity pool Lopesan Costa Meloneras

De infinity pool biedt – zoals de naam al aangeeft – een eindeloos uitzicht. Over de oceaan die er direct achter ligt en het ‘geleende’ landschap rondom. Lekker ontspannen terwijl je dobberend van de lokkende verten en de mooie omgeving geniet. Op Gran Canaria, Maspalomas heb je zulke prachtige omgevingen bij Lopesan Costa Meloneras Resort, Corallium Spa & Casino. Loop de lagune-achtige infinity pool in van het resort en sluit je dag in de spa. Heerlijk!

4. Relax pool

Hd Beach Resort

Een relax pool wil maar één ding: alle mogelijkheden bieden om ultiem te ontspannen. Het water is aangenaam warm en er is veel ruimte, zowel voor zwemmen als dobberen. De ligbedden rondom nodigen uit om met boek of tijdschrift in slaap te vallen. Bommetjes zijn uiteraard niet toegestaan in een relax pool: alle vormen van opwinding worden vermeden. Maar kan je dat bommetje niet laten? Ga dan naar SunConnect HD Beach Resort & Spa op Lanzarote, Costa Teguise. Daar heb je twee zwembaden: een relax pool, en een zwembad waar je je lekker kan laten gaan.

5. Jacuzzi

Jacuzzi hotel Pelagos

De jacuzzi, ook wel ‘bellenbad’ of ‘bubbelbad’ genoemd, is bedacht door Candido Jacuzzi. Hij wilde zijn zoon verlichting geven voor zijn reumatische aandoening. Tegenwoordig gebruiken we het vooral om lekker te relaxen. In dit verwarmde bad (meestal rond de 37°C) word je gemasseerd waar je bij zit. Weldadige ontspanning voor het hele lichaam terwijl je dromerig geniet van het mooie uitzicht of het spektakel in het park rondom!

Ga naar Hotel Pelagos waar je omringd wordt door heldere zwembaden met een grote jacuzzi!

6. Zandzwembad

Zandzwembad

Het zandzwembad is ontworpen voor de allerkleinste vakantiegangers. Het lijkt nog het meest op een nat strand, met glijbaantjes, fonteintjes en andere speeltjes. Baby’s en peuters kunnen hier naar hartenlust spelen met zand en water zonder enig risico. Een geruststellend gevoel, en de kinderen kunnen het verschil met een echt strand bijna niet onderscheiden! Zo heb je alles binnen handbereik bij je hotel. Ali Bey Club in Turkije, Side heeft een uitgebreid Aquamani-park met maar liefst zestien(!) glijbanen, een ‘crazy river’ en een, jawel, zandzwembad.

7. Lagune

Lagune Sand Beach Resort

In een lagunezwembad is het net of je in de tropen terecht bent gekomen. Je bent omringd door een weelderige begroeiing en palmbomen, en soms ook door tropische hutjes of een half gezonken boot. Lagunebaden zijn ruim opgezet en geschikt voor alle vormen van sport, ontspanning en vermaak, maar vooral: mooi. Met zeven zwembaden, waaronder een lagunebad, is Sands Beach Resort in Costa Teguise, Lanzarote een van de mooiste plekken!

8. Kinderbad

Kinderbad Gural Premier Tekirova

Als je met jonge kinderen op vakantie gaat is een goed kinderbad een enorm pluspunt. De kinderbaden zijn ondiep en dus veilig en hebben allerlei leuke speeltoestellen met glijbaantjes en klimdingen. Extra waterspeelgoed maakt het kinderbad tot een klein paradijsje voor de koters. Veel hotels en resorts hebben kinderbaden, maar een goede tip is Güral Premier Tekirova in Kemer, Turkije. Dit resort beschikt over een fantastisch aquapark met meer dan 25 glijbanen en een kinderbad met een echt piratenschip. Leuk voor jong en stiekem ook voor oud!

9. Golfslagbad

Golfslagbad IBEROSTAR

Voor de liefhebbers van beweging in het water is het golfslagbad uitgevonden. Trotseer de golven, die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn, op een luchtbed of een opblaasband of probeer tegen de stroming in te zwemmen. IBEROSTAR Paraiso Lindo in Playa Paraiso, Mexico heeft een uitdagend golfslagbad en een lazy river om daarna lekker te relaxen!

10. Waterpark

Waterpark Relaxia Lanzasur

Last but not least: het waterpark! Dit verenigt alle vormen van waterplezier in één: golven, enorme glijbanen, watervallen, lazy rivers en nog veel meer. Actie en avontuur voor de zwemmers met een wild hart, maar ook serene uithoeken voor wie de kalmte zoekt. Plezier voor alle leeftijden en het hele gezin. Je kijkt je ogen uit bij Relaxia Lanzasur Club met het grootste waterpark van Lanzarote, in Playa Blanca!

 

Houd je van extreme glijbanen? Check dan ook deze 9 spetterende waterglijbanen!

  Saskia Hazes

  Saskia Hazes

  Hi, mijn naam is Saskia. Ik werk als marketing communicatie specialist voor Neckermann reizen. Tijdens mijn vakantie ben ik overdag het liefst op of in het water. Daarnaast ga ik ook graag cultuur snuiven. Maar mijn ultieme vakantiegevoel is 's avonds op een terrasje, onder het genot van een cocktail, genieten van het uitzicht.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.