Canarische EilandenEten en drinkenItaliëKroatiëPortugalSpanje

5 beste vakantiebestemmingen voor wijnliefhebbers

We weten allemaal dat Frankrijk op het gebied van wijnproductie een grote koplopers is. En ik weet zeker dat er, net zoals ik, vele wijnliefhebbers zijn die dit blog lezen. Nu neem ik aan dat je ook vast wel van een goede strandvakantie houdt? Er zijn een aantal prachtige wijnregio’s verspreid over de hele wereld, maar helaas bevinden deze zich nou net niet altijd in de buurt van die mooie zandstranden en fijne resorts waar we juist tijdens een vakantie zo graag verblijven.

Ben je op zoek naar een combinatie van deze twee; mooie zandstranden waarbij je tijdens de zonsondergang geniet van een glas uitzonderlijk goede wijn, zoek dan niet verder! Onderstaand vijf van de beste vakantiebestemmingen voor de wijn- én strandliefhebber.

1. Lanzarote

Vergeet weelderige druivenbomen en groene heuvels; de wijngaarden van Lanzarote zijn net even iets anders dan je zou verwachten. De wijnranken worden hier in een kuil geplant met daaromheen een cirkel van lavastenen (de zogenaamde ‘zoco’) waardoor de planten goed beschermd zijn tegen de wind. Bijna driekwart van de wijn afkomstig uit Lanzarote is gemaakt van de Malvasia druif, welke je vaak terug vindt in veel zoete wijnen of dessertwijnen.

wijngaard-lanzarote

2. Italië

In de afgelopen 30 jaar heeft er in Italië heeft een ware wijnrevolutie plaatsgevonden. Binnen de Italiaanse wijngaarden vind je dan ook meer dan 350 autochtone wijnrassen, die ieder op zich weer zorgen voor specifieke wijnen met een eigen, uniek karakter. Tussen de beroemde wijngaarden van de regio Abruzzo vind je sinds kort nu zelfs een wijnfontein. Uit deze (nu al) legendarische wijnfontein vloeit continu gratis wijn waar iedereen van mag komen proeven.

wijn-italie

3. Tenerife

Wanneer je denkt aan bekende Spaanse wijngebieden is Tenerife niet direct top of mind, maar je zult versteld staan hoe populair de met een award bekroonde wijn van dit eiland is. Zelfs William Shakespeare was groot fan en noemt de wijn dan ook in een aantal van zijn toneelstukken. Hij was zelfs zo’n fan dat hij er op stond ieder jaar een vat Canarische Malmsey te ontvangen als onderdeel van zijn jaarlijkse fee. Vergeet tijdens je verblijf in Tenerife ook niet een bezoek te brengen aan het La Baranda Wine Museum.

wijngaard tenerife

4. Kroatië

Kroatië beschikt over meer dan 300 unieke wijngebieden verspreid over zowel het binnenland als de kustgebieden. Deze populaire vakantiebestemming gelegen aan de Dalmatische kust produceert een grote hoeveelheid aan wijn en dit beperkt zich niet alleen tot aan het vaste land, ook de eilanden zijn hier een belangrijk onderdeel van; waaronder met name Brac en Hvar. Voor de ultieme ervaring reis je af naar de historische plaatsjes Dubrovnic of Split waar je een van de vele wijnproeverijen bijwoont. Het is de perfecte manier om een middag te besteden en dit prachtige land te verkennen.

wijn-split

5. Portugal

De meest bekende wijnregio van Portugal bevindt zich in de indrukwekkende Douro vallei in het noorden van het land. De wijngaarden floreren hier en bij een bezoek wordt het meteen duidelijk waarom toeristen zo veel van deze vakantiebestemming houden; het klimaat is hier werkelijk perfect waarbij de temperatuur nooit te warm of te koud wordt. De Algarve is hier ook zeker een vermelding waard, hier vind je namelijk de vier beste gebieden om wijn te proeven. Deze bevinden zich in Lagos, Portimao, Lagoa en Tavira. Dus mocht je een vakantie plannen naar dit gebied dan weet je nu waar je moet zijn!

portugal wijngaarden

Wat is jouw favoriete wijnbestemming?

  Saskia Hazes

  Saskia Hazes

  Hi, mijn naam is Saskia. Ik werk als marketing communicatie specialist voor Neckermann reizen. Tijdens mijn vakantie ben ik overdag het liefst op of in het water. Daarnaast ga ik ook graag cultuur snuiven. Maar mijn ultieme vakantiegevoel is 's avonds op een terrasje, onder het genot van een cocktail, genieten van het uitzicht.

  1 reactie

  1. richard welgraven
   25 augustus 2017 at 17:12

   dan ga ik voor kroatie!

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.