BestemmingenEten en drinkenFrankrijkGriekenlandItaliëTurkijeVakantieblogs

Eten op vakantie: wat vinden onze gasten?

Eten & drinken en vakantie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens een ontspannen vakantie slenter je je van terras naar restaurant. Of zoek je liever in een lokale supermarkt al het lekkers bij elkaar om je eigen favoriete gerecht te koken? En houd je rekening met je gewicht of neem je het er juist van op vakantie? We vroegen het aan een aantal van onze hotel- en camping gasten en ontdekten dat deze op sommige vlakken nog best verschillen in hun idee over eten op vakantie!

Op gewicht tijdens je vakantie

Bijna de helft (49%) van de ondervraagde hotelgasten houdt rekening met zijn of haar gewicht op vakantie. Dit percentage ligt iets lager bij de campinggasten (39%). Wist je dat er aan het buffet in veel all inclusive-resorts een zogenaamde dieet-corner is toegevoegd met slanke producten? Met name de IBEROSTAR en SENTIDO-hotels staan bekend om hun gezonde en gevarieerde keuken, het is dan ook niet voor niets dat het Nederlandse zwemteam traint in het SENTIDO Zeynep hotel met uitgebreide sportfaciliteiten en gezond eten. Tips nodig om verantwoord van je all inclusive vakantie te genieten? Je vindt ze in dit artikel.

Wat de kampeerder niet kent eet hij niet

shutterstock_114636730 - 2

Barbecuen met het hele gezin

Bijna zestig procent van de campinggasten eet op vakantie het liefst gerechten die hij al kent. Voor slechts 18% van de gasten is de lokale keuken daadwerkelijk van invloed op de keuze van het vakantieland. Dit is deels wel te onderbouwen omdat men op de camping vaak zelf aan het koken slaat. Bovendien geeft driekwart van de ondervraagden aan ook favoriete ingrediënten van huis mee te nemen en ‘gewoon’ boodschappen te doen bij de lokale supermarkt.

Kwaliteitskeuken in het hotel

Hotelbezoekers zijn wat lokaal voedsel betreft iets experimenteler, bijna veertig procent geeft aan dat de keuken wel degelijk van invloed is op hun bestemmingskeuze en slechts een kwart wil het liefst bekende gerechten eten. 60% van de hotelgasten geeft aan het liefst op het resort te eten. De kwaliteit van het eten is voor velen dan ook super belangrijk. De smakelijkste hotels vind je in de speciale eten en drinken selectie op onze website.

Buffetrestaurant

Buffetrestaurant

Van Italiaans tot Turks

Op de vraag wat je favoriete keuken is antwoordden de campinggangers in overtuigde meerderheid: Italiaans! Onder de hotelgasten liepen de antwoorden meer uiteen en werden vooral Grieks, Nederlands en Turks genoemd. Leuk detail is dat Italië, Griekenland en Turkije ook drie van onze populairste bestemmingen zijn. Wat voor lokale specialiteiten niet echt in de smaak vallen bij de gasten zijn vooral gerechten met ingewanden of rauwe ingrediënten. Gelukkig heb je in je hotel altijd ruime keuze aan het buffet en kies je op de camping helemaal zelf wat je eet.

Drink met maten

Op vakantie deelt men het liefst een drankje met partner of familie en vrienden. Maar stiekem zitten hier nog meer wensen achter. Een deel van de gasten zou namelijk een drankje met een beroemdheid of BN’er zeker niet afslaan. Het liefst eentje met humor (onder de campinggasten bijvoorbeeld Thomas Acda), of iemand waar je heerlijk naar kunt kijken: Doutzen Kroes en Channing Tatum bleven niet ongenoemd.

Hoe belangrijk is eten en drinken voor jou op vakantie? (en met wie zou jij dit het liefste delen ;-))

  Annemiek Jonker

  Annemiek Jonker

  Hallo, ik ben Annemiek. Ik ben een ondernemende vakantieganger, wissel activiteiten graag af met lekker eten en relaxen en ga met mijn gezin het liefst elk jaar ergens anders heen. Ik sta ook graag op de skies.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.