Familie

4 familiebestemmingen voor ieder wat wils

Op vakantie samen met je kleine avonturiers kan een uitdaging zijn. Zo kost het je waarschijnlijk meer tijd om een ideale vakantiebestemming te vinden waar iedereen blij mee is. Jij wilt graag zo snel mogelijk op een ligbed neerploffen, terwijl de kids het liefst de dichtstbijzijnde waterglijbaan opzoeken. Geen zorgen, wij hebben alvast wat vooronderzoek gedaan! Met deze 4 bestemmingen is er voor ieder wat wils: denk aan strand, natuur en cultuur, maar ook waterpretparken en sportieve activiteiten. Daarnaast zijn het ook nog eens bestemmingen zonder al te lange reisduur, dus weinig gedoe in het vliegtuig!

Costa de Almería

Costa de Almería ligt aan de zuidoostkust van Spanje en staat bekend om haar uitzonderlijke rijkdom aan dieren en planten. De landschappen zijn verbluffend en op haar mooist in nationaal natuurpark Cabo de Gata-Níjar. Aanschouw de kustduinen over vulkanische rotsen, inhammen, zoutpannen en stranden omringd door enorme kliffen. Terwijl de kinderen de dieren achterna rennen, schiet jij mooie plaatjes van de omgeving. Soms lijkt het net alsof je je in een film begeeft tussen de vele woestijnachtige landschappen, zoals Clint Eastwood in “The Good, the Bad, and the Ugly.”

Bezoek de volgende dag het waterpretpark van Vera Plays voor een dagje waterpret voor het hele gezin. Glij als waaghals van de Black Hole en de Kamikaze en rust daarna lekker uit in een van de vele hangmatten terwijl je kids nog even doorgaan.

Menorca

Na 2 uur vliegen kom je aan in een waar kinderparadijs genaamd Menorca. Menorca wordt ook wel het buggy-eiland genoemd en dat is bij aankomst gelijk zichtbaar; om je heen zie je meerdere jonge gezinnen met de buggy over het eiland rollen.

Menorca is een oase van rust met vele prachtige stranden. Ga op ontdekking met een auto en vind de mooiste stranden aan de zuidkust van Menorca. Doe een tocht met een catamaran of ga een boot op met een glazen bodem, zodat je samen met de kinderen de vele bijzondere vissen kunt tellen.

Menorca kent twee steden: Ciutadella en de hoofdstad Mahon. Waan je hier in de middeleeuwen, want het barst er van de authentieke gebouwen en ridderachtige forten. Wil je de kinderen nog meer plezier doen, bezoek dan het enorme waterpark Rock in Cala ’n Bosch of het Aquacenter in Ciutadella.

Lanzarote

Lanzarote wordt ook wel het meest kindvriendelijke Canarische eiland genoemd en dat kunnen wij goed begrijpen. Het vulkanische eiland is niet alleen prachtig om te zien qua natuur, maar het is voor de kinderen ook nog erg leerzaam op een speelse wijze. Je wilt natuurlijk niet op vakantie de schoolbanken in, maar bij Timanfaya National Park krijg je alles te weten over de vulkanen, lava, kraters en de historie.

Lanzarote heeft daarnaast prachtige bounty eilanden die ideaal zijn voor het gezin. De 7 stranden van het welbekende Playas de Papagayo zijn werkelijk prachtig met helderblauw water, zacht zand om heerlijk in te spelen en verschillende watersportmogelijkheden. Terwijl de kinderen zich vermaken met hun schep en emmer, trotseer jij op een surfplank de golven van Lanzarote

Playa Papagayo

Ibiza

De keuze voor Ibiza verbaast je waarschijnlijk enigszins als welbekend “party-eiland,” maar wat velen niet weten, is dat het ook een zeer “kindvriendelijk-eiland” is. Je kan je op het idyllische eiland uiterst vermaken op de vele bounty stranden, maar wil je daarnaast ook iets actiefs doen, boek dan aan safaritocht om het gehele eiland op een bijzondere manier te ontdekken. Ook is er een heel speciaal aquarium, Aquarium Cap Blanc, dat zich deels bevindt in de Middellandse zee van Ibiza. Zoek je liever de gulden middenweg, bij het strand van Playa d’en Bossa is er een waterpark aan het strand. De kinderen kunnen ravotten en jij kan languit (met wellicht een cocktail, je bent tenslotte op Ibiza) op het strand bijbruinen.

Playa d’en Bossa

 

  Irene Keur

  Irene Keur

  Hi, ik ben Irene. Tijdens mijn vakanties ga ik graag op zoek naar de unieke plekjes op mijn bestemming. Culturele hoogtepunten wissel ik graag af met een wandeling in de natuur. Natuurlijk mag daarbij het uitproberen van de lokale specialiteit niet ontbreken.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.