ActiefVakantieblogsVakantietips

Fit tijdens het vliegen – 7 tips

Mijn vakantie begint meestal fris en fruitig, ik zit vol energie op het vliegveld en heb helemaal zin in de vakantie. Maar na een lange vlucht is die energie me letterlijk in de schoenen gezakt. Bleek en vermoeid strompel ik het vliegtuig uit. Het is vreemd wat er gebeurt met je lichaam op grote hoogte in een drukcabine, van vermoeidheid tot uitdroging. De lucht in het vliegtuig is zo ijl als in de bergen en droog als in de woestijn. Niet zo gek dat je je na het vliegen niet helemaal fit meer voelt. Vooral wanneer je een lange vlucht hebt.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het slome gevoel na het vliegen te beperken. En dat begint al voordat je gaat vliegen! Bekijk onderstaande infographic die uitlegt waar je allemaal rekening mee kunt houden ter voorbereiding op jouw vlucht. Met bovendien handige oefeningen die je tijdens de vlucht kunt doen om een beetje fit te blijven. Die oefeningen zijn ook een fijne afleiding als je vliegangst hebt, zo kun je je op iets anders concentreren dan het vliegen zelf!

Heb je na het lezen van de infographic zelf nog meer ideeën om fit te blijven tijdens een lange vliegreis? Of tips om een lange vlucht wat comfortabeler te maken? Ik hoor het graag, dus deel ze onderaan in de comments!

Deze afbeelding op jouw website

Annemiek Jonker

Annemiek Jonker

Hallo, ik ben Annemiek. Ik ben een ondernemende vakantieganger, wissel activiteiten graag af met lekker eten en relaxen en ga met mijn gezin het liefst elk jaar ergens anders heen. Ik sta ook graag op de skies.

10 reacties

 1. Derek
  4 augustus 2015 at 12:57

  Handige tips, goed om te weten!

 2. Jip
  4 augustus 2015 at 13:04

  Die knieënknuffelaar doe ik ook altijd, die is erg nuttig!

 3. Renee
  4 augustus 2015 at 20:07

  En drink geen alcohol!

 4. Door
  4 augustus 2015 at 21:15

  zou met mijn rugklachten graag nummer zes doen onderweg kan ik wel thuis maar niet tussen die vliegtuigstoelen daarvoor is er de ruimte niet (en ik ben toch niet zo lang)

 5. Trini
  5 augustus 2015 at 18:26

  Een misschien niet zo leuke maar wel heel belangrijke tip, vooral voor lange vluchten is het dragen van steunkousen. Het trombose risiko op verre vluchten is groot, ook als men er niet persé aanleg voor heeft.. Voor zover ik weet, draagt de crew deze óók. En het risiko beperkt zich niet alleen op oudere reizenden…
  Speciale steun kniekousen voor het vliegen zijn oa in de apotheek verkrijgbaar. Het verbaasd mij, dat je hier in Nederland nauwlijks op gewezen wordt

 6. […] mijn spieren soepel te houden en het bloed te laten stromen.  Reisorganisatie Neckermann maakte deze handige infographic met zeven tips om fit te blijven tijdens je vlucht. Altijd handig om even door te nemen voordat jij […]

 7. […] werd door Neckermann op deze Infographic gewezen. Deze geeft een aantal makkelijk te hanteren tips die al beginnen voordat je in het […]

 8. […] We kennen het allemaal wel een korte vlucht naar Londen, Berlijn of zelf Mallorca of Barcelona het is allemaal het probleem niet. Al zit je tegenwoordig in de low cost vlliegtuigen met al onze meegenomen handbagage niet meer zo heel prettig, opgevouwen kun je beter zeggen. Bij een intercontinentale vlucht gaat het al beter, de zit ruimte in ieder geval, maar een vlucht is lang en voor een fitte vliegreis is er tegenwoordig meer nodig dan een  kort wandelingetje, want beenruimte is er niet meer echt en een aantal hulpmiddelen voor comfort zijn welkom. In dit blog een aantal tips om een fitte vliegreis voor je zelf te regelen. Natuurlijk met een aantal leuke gadgets en een aantal leuke fit tips. […]

 9. Ria Janssen
  23 april 2016 at 14:15

  Allemaal leuk: maar reisorganisaties en vliegtuigmaatschapijen zouden hun verantwoordelijkheid serieuzer moeten oppakken dan alleen deze tips. En de handen ineen moeten slaan door er minimaal voor te zorgen dat er in elk geval voldoende GRATIS drinkwater beschikbaar is. Uitdroging door de luchtkwaliteit, toch teveel koffie drinken (dan krijg je nog iets voor je geld, vinden veel mensen: meer dan wanneer je voor water betaalt). Vaker mensen motiveren om eens te wandelen en te bewegen is ook een tip. Net als op tijd doorgeven vanaf wanneer dat niet meer ivm naderende landing.
  Nog een tip: veel mensen worstelen met oorklachten tijdens opstijgen en dalen. Bij opstijgen zijn voorzorgsmaatregelen goed tijdig te treffen. Mijn ervaring is dat vaak pas na het inzetten van de daling (zeker als het een lange geleidelijke daling is) de landing wordt aangekondigd. Dan voel je het zef al en weet je: zo zitten de oren (zeker de mijne) al dicht voor je t weet, wat bijzonder pijnlijk is. Weet ik het wel op tijd, dan kan ik mijn neusspray en vliegoordoppen tijdig toepassen. Dat voorkomt niet alles, maar wel veel.
  Meestal vraag ik het cabinepersoneel me te waarschuwen, maar dat gebeurt bijna nooit of dus veel te laat.
  HELP dus!

 10. neckermann
  19 september 2016 at 19:14

  Mee eens. een flesje water kost geen fluit en dat kan er best af. nog een goede oplossing: 10 cm meer ruimte pp. want allemaal leuk en aardig maar die benen recht uit steken zoals in tip 1 is natuurlijk volstrekt belachelijk. je mag blij zijn als je je de stoel voor je niet raakt.

Reageer nu

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.