BestemmingenCultuurTurkijeVakantieblogs

Groeten uit… Kusadasi in Turkije

Welkom bij Hotel Pine Bay Holiday Resort in Kusadasi, Turkije. Mijn naam is Niels en ik ben Neckermann host bij dit hotel. Wist je dat ‘Kusadasi’ eigenlijk duiveneiland betekent dat gaat over het eiland dat voor de kust van de stad ligt? En dat het toerisme in Turkije hier begonnen is? In dit blog vertel ik je graag wat er zo leuk is aan deze Turkse badplaats en het Pine Bay Resort.

Bruisend Kusadasi

De Turkse badplaats Kusadasi bruist van het gezellige toerisme. Cruiseschepen uit alle windstreken leggen hier aan wanneer ze door het Middellandse Zee gebied varen, en dat merk je op de boulevard. Wanneer er een groot schip is aangemeerd is het een drukte van jewelste op straat en in de winkels. Ze komen niet alleen om te winkelen, want in de buurt van Kusadasi is veel meer te doen. Net als in het Pine Bay Resort zelf.

Het Pine Bay Holiday Resort

Pine Bay Resort glijbanen

Gave glijbanen in het aquapark!

Als host zorg ik onder andere voor een warm onthaal van de gasten van Hotel Pine Bay Holiday Resort. Ook organiseer ik verschillende activiteiten, zoals een wekelijkse Turkse avond. Zo’n avond organiseren we samen met de gasten en daar krijg ik altijd hele leuke reacties op. Maar de 7(!) glijbanen van het aquapark testen laat ik ook niet aan me voorbij gaan! Het resort zelf heeft verder een prachtige tuin en geweldig uitzicht over de baai. Met helder weer kijk je zo naar het Griekse eiland Samos en verder. Houd je van sporten dan kun je je uitleven in het sportpark van het resort, waar je onder andere kunt tennissen en beachvolleyballen. Pine Bay heeft overigens ook een heerlijke keuken met keuze uit Chinees, Turks, Italiaans, Mexicaans of vis in 5 verschillende à la carte restaurants! Ik weet regelmatig niet wat ik moet kiezen… Pine Bay is zo’n compleet resort dat ik onze gasten vaak hoor zeggen dat ze snel weer terug willen komen.

Erop uit in de omgeving van Kusadasi

Vanuit het resort kun je leuke culturele uitstapjes maken in de buurt van Kusadasi. Mijn tips? Duik de oudheid in of neem een verjongend bad. Ontdek deze twee excursies op vakantie in Kusadasi:

 1. Efeze archeologische vindplaats

  De antieke opgegraven stad van Efeze

  Efeze – archeologisch wonder

  Wanneer je echt iets uit de oudheid wilt zien tijdens je vakantie in Turkije dan ga je naar Efeze! Dit is een van de grootste opgravingen uit het Romeinse Rijk en is een van de meest fascinerende archeologische opgravingen ter wereld. De Tempel van Artemis in Efeze is niet voor niets een van de zeven wereldwonderen. Daarbij is Efeze afgelopen zomer toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ze hebben nog lang niet alles van de stad blootgelegd, dus wie weet wat er nog meer onder de grond ligt? Ga met een Nederlandse gids, die brengt de antieke stad voor jong en oud helemaal tot leven.

 2. Pamukkale – natuurbronnen
  Pootje baden in Pamukkale

  Pootjebaden in Pamukkale

  Pamukkale betekent ‘kasteel van katoen’ en is een natuurlijke bron van sterk kalkhoudend water. Het 38 graden warme water loopt via terrassen van een helling, waardoor de kalkafzetting tegen de heuvel het aanzicht van een kasteel van katoen geeft. Het kalkhoudende water schijnt goed te zijn voor de huid. Dus wil je 10 jaar jonger worden in een dag, dan moet je naar deze natuurlijke spa gaan! Pamukkale staat ook op de erfgoedlijst van UNESCO, en wordt gedeeltelijk afgesloten voor toeristen omdat de kalklagen zijn aangetast. Ga er dus snel heen voordat het helemaal wordt gesloten.

  Niels Lansman

  Niels Lansman

  Merhaba! (Dat is 'hallo' in het Turks). Ik werk als Neckermann host in het Turkse Kusadasi, bij Pine Bay Holiday Resort. Ik vertel jullie graag meer over het hotel en de omgeving in mijn blog!

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.