ActiefBestemmingenKaapverdiëVakantieblogsWinterzon

Kaapverdië: de perfecte winterzon bestemming

In de zomer werk ik maandenlang als SunConnect Host voor Neckermann op de leukste bestemmingen onder de zon. In de winter is het voor mij tijd om zelf een zonnige vakantie bestemming uit te zoeken! Gasten vragen regelmatig: “Het lijkt mij ontzettend leuk hoor, 7 maanden in het buitenland werken, maar wat doe je dan in de winter?”. Ik antwoord steevast dat ik dan eindelijk zelf op vakantie ga, met een dikke knipoog. Vorige winter gunde ik mijzelf een vakantie naar Kaapverdië. Samen met een goede vriend reisde ik naar een voor ons onbekende plek: het eiland Sal, één van die tien Kaapverdische Eilanden. Zonder al teveel voorbereiding gaven we ons over aan Kaapverdië… Dromen jullie met ons mee terug naar deze onvergetelijke vakantie?

Op ontdekking in Santa Maria

We landen midden op het eiland Sal en met een half uurtje zijn we bij ons hotel Oasis Salinas Sea. Een heerlijk verblijf op loopafstand van het dorpje Santa Maria. We dumpen onze bagage en gaan direct op verkenning. Via het prachtige zandstrand lopen we richting de pier waar de vangst van de dag wordt binnen gehaald. Trotse vissers lopen af en aan met tonijn, de een nog groter dan de ander. Wij zien in de verte twee goaltjes op het strand staan en snellen die kant op. Een paar lokale jongens is een balletje aan het trappen en niet veel later is de interland Kaapverdië – Nederland een feit. Wij denken aardig te kunnen ballen, maar zijn na 15 minuten volledig zoek gespeeld. We worden nog uitgenodigd voor wat oefeningen in de outside gym, maar het lijkt mij beter om ons die vernedering te besparen. We vervolgen onze wandeling door Santa Maria. De Afrikaanse sfeer voert hier de boventoon en dit komt vooral tot uiting op het dorpsplein waar een spontane jamsessie is ontstaan.

kaapverdie-boten

Bootjes op het vissers strand van Sal

Geen moment verveling op Sal

In de dagen die volgen, vallen we van de ene verbazing in de andere. Ik had nooit gedacht dat Sal zoveel te bieden had. We duiken van een rots bij de Blue Eye in het noorden, drijven in het zoutwater van de Salinas krater, komen op 20 meter van een stel haaien, genieten op een Catamaran, ontmoeten Wereldkampioen Kitesurfen Mitu op Kitebeach en maken een hilarische buggytour door de kilometers lange zandduinen. Alsof dat nog niet genoeg is, besluiten we ook nog een lesje golfsurfen te nemen. Onze instructeur Ted geeft ons vele aanwijzingen, maar om daadwerkelijk op dat plankje te blijven staan is verdomd moeilijk. Na anderhalf uur zwoegen, ploffen we voldaan op een willekeurig terras en mengen we ons met de uiterst aardige Kaapverdianen.

kaapverdie-sal

Zoutwinning op Sal

Kaapverdiaanse gastvrijheid in Oasis Salinas

In ons hotel Oasis Salinas Sea zijn het ook de mensen die het verschil maken. Patricia zorgt voor ons drankje tijdens de uurtjes aan het zwembad, Matchu maakt goede pizza’s en het gehele animatieteam weet ons te vinden zodra er wat ondernomen moet worden. Waar ik al bang voor was, gebeurt natuurlijk. Na een van de adembenemende dansshows is het tijd voor de gasten om te bewegen op muziek. Voordat we het in de gaten hebben, staan we beide met een aantrekkelijke Kaapverdiaanse in onze handen. Het zweet breekt me uit en ik probeer mij volledig te controleren op de danspasjes die ze opdraagt. Tweemaal links, dan rechts, of was het nou andersom? Mijn heupen werken niet mee en lijken juist de andere kant op de gaan dan dat ik in gedachten heb. Gelukkig kunnen de jongens en meiden van het animatieteam er om lachen en nodigen ons uit om verder te oefenen in de plaatselijke kroeg de Calema. Met een paar drankjes gaat het ineens een stuk soepeler…

De mensen maken het eiland

Wat een fantastisch eiland is Sal en wat hebben we veel gezien en gedaan. Hoe mooi natuurschoon ook kan zijn, onze gedachten worden vooral gedomineerd door de mensen die we op Kaapverdië hebben leren kennen. Tourguide Eddy, serveerster Patricia, pizzabakker Matchu, onze voetbalmaten, surfdude Ted met z’n assistent ‘Halle Berry’, de entertainers Ivan, Juan Carlos, Bamba, Solange en al die anderen. Stuk voor stuk fantastische mensen. Ze genieten van het leven met muziek, dansen en sport als rode draad. Die vibe geeft net dat beetje extra op deze winterzon bestemming. Zij zorgen ervoor dat deze heerlijke vakantie onvergetelijk is geworden. Er rest mij eigenlijk maar één vraag: wanneer gaan zij eigenlijk op vakantie?

 

Proef de sfeer van onze winterzon vakantie naar Kaapverdië in het filmpje hieronder, of bekijk het Kaapverdië aanbod op de Neckermann website!

  Joost Vissers

  Joost Vissers

  Hi, mijn naam is Joost. Zomers werk ik in de zon, dichtbij de zee en op loopafstand van gezellige barretjes en heerlijke restaurants. Werken als ConnectScout voor Neckermann is ontzettend gaaf, ik sta elke dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat voor mijn gasten klaar.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.