BestemmingenCultuurEntertainmentFamilieVakantieblogs

Malta: de ultieme familie bestemming

Malta is hét bewijs voor ouders en kinderen dat dromen uit kunnen komen. Want hoe cool ben je als je na een vakantie op school kunt vertellen dat je hebt gevist, gezwommen met dolfijnen, een bezoek hebt gebracht aan het Playmobil park en voet hebt gezet in het enige echt Popeye dorp? De perfecte mix van cultuur, geschiedenis, heerlijk eten en activiteiten voor kinderen maken Malta de ultieme familiebestemming. We geven vijf tips voor leuke activiteiten met het hele gezin:

1. Zwemmen met dolfijnen

Diegene die denkt dat zwemmen met dolfijnen alleen maar in de Cariben mogelijk is heeft het mis. Want in het Mediterraneo Marine Park op Malta kunnen bezoekers een duik nemen en het contact met deze dieren aan den lijve ondervinden. Onder begeleiding van gespecialiseerd personeel kan jong en oud kennis maken met de schoonheid van deze waanzinnige zoogdieren. Het Marine park, waar ook zeeleeuwen, papegaaien, slangen en leguanen te vinden zijn, laat dromen uitkomen. Met allerlei soorten vermaak, een speciale speelafdeling voor kinderen, verschillende shows en een interactieve tour kunnen kinderen hun geluk niet meer op in dit kleurrijke park.

2. Playmobil pretpark

Dat riddereiland Malta een rijke geschiedenis en cultuur kent is bij de meesten al bekend, maar wat veel mensen niet weten is dat een groot deel van het internationaal geliefde speelgoedmerk Playmobil hier vandaan komt. Niet alleen staat op Malta de op één na grootste fabriek wereldwijd maar het is ook de enige plek waar de bezoeker daadwerkelijk kan zien hoe het speelgoed gemaakt wordt. Zowel jong als oud krijgen hier via een rondleiding te zien hoe de Playmobil onderdeeltjes worden gemaakt. Na de rondleiding kan het hele gezin genieten van het Playmobil-pretpark.

3. Popeye Village

Popeye Village Malta

Kleurenpracht in Popeye Village op Malta

Tijdens een rondrit op Malta wordt al gauw duidelijk waarom er zoveel films (o.a. Gladiator, The Da Vinci Code, Troy, Munich etc.) zijn opgenomen op dit uiterst fotogenieke eiland. De vele kastelen, azuurblauwe wateren, verschillende landschappen en het perfecte klimaat maken Malta tot één grote filmset. Wie richting Anchor Bay rijd komt al snel het dorp Sweethaven village tegen, beter bekend als Popeye Village. Het in 1979 gebouwde dorp diende als filmset voor de verfilming van de door Elzie Segar bedachte stripfiguur Popeye. In de in 1980 gerealiseerde film heette het dorpje Sweethaven. Vandaag de dag kennen de Maltezen het kleurrijke plaatsje als Popeye Village. Wij Nederlanders hebben ook bijgedragen aan de bouw van de populaire filmset; de twintig huisjes die gebouwd zijn bestaan namelijk uit hout geïmporteerd vanuit Nederland. Het park is de afgelopen jaren opgeknapt en omgebouwd tot een funpark voor het hele gezin. Tijdens een bezoek aan het pretpark kan jong en oud de filmset bekijken, een boottocht maken en animatieshows bijwonen. Kortom een heerlijke plek voor een dagje uit met de hele familie.

Splash & Fun Malta

Lekker spetteren in het Splash & Fun park op Malta

4. Splash and Fun

Zwembaden, golfslagbaden, glijbanen, duikplanken en trampolines, je vindt het allemaal in het Splash and Fun waterpark. Een dag waterpret voor jong en oud!

5. Segway Tour Gozo

Benieuwd naar het prachtige Gozo, maar geen zin in moeie voeten? Dan is een Segway Tour de uitkomst! De verschillende tours met gids duren van 1 uur tot wel 5 uur en laten je de onontdekte plekjes van Gozo zien. Voor kinderen vanaf 12 jaar.

Visit Malta logo

  Annemiek Jonker

  Annemiek Jonker

  Hallo, ik ben Annemiek. Ik ben een ondernemende vakantieganger, wissel activiteiten graag af met lekker eten en relaxen en ga met mijn gezin het liefst elk jaar ergens anders heen. Ik sta ook graag op de skies.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.