BestemmingenDuitslandVakantieblogsWintersport

Op wintersport met de familie Sandberg – Dag 1

Aan de zomer komt nu echt een einde. Voor de zonliefhebbers een tegenvaller, maar bij de wintersport liefhebbers begint het vast al stiekem een beetje te kriebelen. Fantaseer je ook al over je wintersport bestemming voor deze winter? Om de voorpret alvast op gang te helpen delen we deze week elke dag een blog van de familie Sandberg. Als reisreporters vertellen zij alles over hun wintersport vakantie in Winterberg van afgelopen winter. Een feest van herkenning, of voor de wintersport virgins juist een leuke introductie! Volg zeven dagen lang de wintersport avonturen van de familie Sandberg, met vandaag blog nummer één.

Dag 1 – Op weg naar Winterberg!

Op vrijdag 20 februari 2015 vertrokken we met het hele gezin met de auto naar onze wintersport bestemming Winterberg. De planning was om om tien uur te vertrekken. Dat is niet gelukt. Maar dat de reis zó kort zou duren, had ik niet verwacht. En we hebben niet eens zo belachelijk hard gereden, Duitse wegen of niet. Feit is dat alles meezat deze rit, waardoor we nu, allemaal vrolijk en allesbehalve moe, zijn aangekomen bij ons nieuwe onderkomen voor de komende week. We zijn in Winterberg!

Voorspoedige autorit
Nog geen vijf uur geleden trok ik de voordeur van ons huis in Haarlem achter me dicht. Huib reed. Dat is voor iedereen beter. Drie kinderen achterin, waarvan één met een boek en zijn eigen gedachten (Hugo, 10), één met een schrift en een pen (“Mam, doe je mee galgje?” Marcus, 8) en het kleine hummeltje, met speen, pop en pretoogjes (Louise, 1). Geen gezeur, geruzie of gehuil. Zou het weer er iets mee te maken hebben? Als je op zomervakantie gaat, is het ook in de auto vaak warm, plakkerig en dus vervelend. Niks van dat alles tijdens deze rit naar onze wintersport bestemming Winterberg. Heerlijk. Huib en ik praten over werk, in mijn hoofd laat ik dingen los. Ik wil genieten deze week. Echt helemaal niks.

Van uitstel komt afstel?
Of nou ja, ik ga voor eerste keer in mijn leven skiën, noem dat maar niks! Al jaren probeert Huib mij enthousiast te maken voor een wintersportvakantie. En keer op keer heb ik een goede reden gehad om de ervaring uit te stellen. Geen geld, zwanger, of te druk. En nu? Nu heeft Huib gewoon die wintersport geboekt. Verrassing! “Winterberg is een mooie start voor een nieuw familieavontuur,” zo zegt hij. Spannend hoor!

Samen op wintersport
Of het echt van skiën zal komen moet ik trouwens nog zien, met Louise. Als Huib maar met de jongens de berg afgaat. Dan ben ik al blij. Ik ben benieuwd. Laat het maar gebeuren! We zijn samen in Winterberg en we hebben vakantie. Dat is voor mij het belangrijkste.

Tot morgen!
Suzanne

  Familie Sandberg

  Familie Sandberg

  Hallo! Wij zijn de familie Sandberg. Ons gezin bestaat uit moeder Suzanne, vader Huib, zoon Hugo, zoon Marcus en dochter Louise.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.