ActiefBestemmingenGriekenlandVakantieblogs

Rhodos verkennen met de auto

Voor een zonvakantie met leuke uitstapjes ben je op Rhodos aan het juiste adres. Op dit grote Griekse eiland kun je je stranddagen perfect afwisselen met eilandtochtjes. Het vervoermiddel dat je daarvoor kiest? Juist, je stapt samen in de auto.

Erop uit in Rhodos-Stad

Eerst rijd je natuurlijk naar Rhodos-stad, de dichtbij gelegen eilandhoofdstad. Een bezoek aan het oude stadsdeel met zijn imponerende middeleeuwse burcht en wirwar van straatjes is een sensatie. Parkeer de auto en wandel door de Odos Ippoton, de best bewaarde middeleeuwse straat in Europa. Hier waan je je helemaal in de riddertijd. Ook schitterend zijn de moskeeën en andere gebouwen uit de Ottomaanse periode. Met zijn kosmopolitische sfeer, mondaine winkelaanbod en hippe uitgaansleven is Rhodos-stad niet alleen historisch, maar ook heel erg van nu. Must-do na een ochtend rondrijden: lunchen in de tuin van restaurant Marco Polo.

Ontdek de mooiste plekjes van Rhodos!

Ontdek de mooiste plekjes van Rhodos!

Verken het oosten van Rhodos

Ben je in voor een grand tour, ga dan van noord naar zuid langs de strandrijke oostkust van het eiland. Begin in het noorden bij Thérmes Kallithéa, een romantisch kuuroord uit 1929, gebouwd in een oriëntaalse art-decostijl. Zo’n negen kilometer zuidwaarts ligt de Anthony Quinn-baai, vernoemd naar de Mexicaans-Amerikaanse acteur Anthony Quinn. Die speelde een Grieks personage in films als Zorba the Greek en The Guns of Navarone. Dat deed hij in de ogen van de Grieken hier zo overtuigend dat men besloot deze baai naar hem te noemen. Het is een ideale plek om even uit de auto te stappen voor een duik in zee.

Een duik in de bijzondere oase Épta Pigés

Verderop, een stukje zuidelijker het binnenland in, ligt de groene oase Épta Pigés. Hier komen zeven bronnen uit de bergen samen. Het water wordt door een tunnel naar een bosmeer met een waterval geleid, waar je ook kunt zwemmen. Het verhaal gaat dat wie door deze wel wat donkere tunnel loopt, onsterfelijk wordt. Het is de uitdaging waard.

Prachtige stranden op Rhodos

Van alle uitgestrekte stranden aan de oostkust van Rhodos is Tsambíka Beach waarschijnlijk het mooiste, doordat de natuuromgeving hier onaangetast is. Deze kuststrook is eigendom van de Grieks-orthodoxe kerk, die het hier ongerept wil houden. Dus geen hotelbebouwing langs het strand! De laatste locatie die we aanbevelen bij deze tocht naar het zuiden is óók weer een hoogtepunt: Lindos. Dit stadje heeft een absolute wow-factor. De combinatie van een op de heuvel gelegen oude stadsburcht met een pittoresk wittehuisjesdorp én prachtige stranden eronder is adembenemend. Zo’n plek waar je wel zou willen wonen. Een goed idee, maar eerst nog even de auto terugbrengen naar de verhuurder…

Een vakantie naar Rhodos boek je op de Neckermann website. Meer tochtjes op Griekse eilanden? Ontdek Kos op de fiets.

  Esther Boerhof

  Esther Boerhof

  Hi, ik ben Esther. Ik maak graag verre reizen waar ik me onderdompel in een andere cultuur, nieuwe mensen leer kennen en de lokale keuken proef. Het liefst met een strand in de buurt waar ik tussendoor lekker kan relaxen!

  3 reacties

  1. Frits
   2 november 2015 at 10:58

   Zou het daar ook mogelijk zijn om zo’n Aixam wagentje te huren. Vind vaak de scooter toch iets te spannend in het verkeer daar.

  2. Brigit
   23 maart 2016 at 12:19

   @ Frits, Aixam wagentjes zijn op Rhodos niet te huur. Wellicht dat een quad een leuk alternatief is 4 wieltjes en haast op elke hoek van de straat te huur tegen hele schappelijke prijzen.

  3. Ellen Rutgers
   23 maart 2016 at 18:25

   Een auto is veiliger dan een quad. Op de meest onverwachte plekken staat een auto stil. Het is veilig genoeg als je je dat realiseert. Er zijn genoeg plekken waar je een auto kunt huren (quads en motoren en scootertjes overigens ook, ook bij nederlandse verhuurders daar). Het binnenland is prachtig en erg rustig om te rijden. En, handig, je kunt niet verdwalen! Je komt altijd wel ergens weer op de rondweg rondom het eiland terecht!

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.