BestemmingenRomantiekSpanjeVakantieblogsVakantietips

Romantiek in de beste hotels van Spanje

Even voorstellen, ik ben Davy Van Acker, Sales Manager met een grote passie voor avontuur. Via mijn werk heb ik me ontwikkeld tot een ware ontdekkingsreiziger: de mooiste uithoeken van de wereld hadden geen geheimen meer voor mij. Mijn leven kreeg drie jaren geleden echter een drastische wending, twee prachtige kinderen verrijkten ons gezin. Hierdoor moesten we het reizen over een andere boeg gooien, maar met regelmaat bouwen we quality time in voor ons als koppel.

Van ontdekkingsreiziger naar hoteltester

Ik heb een zwak voor het woord “beste”, bijgevolg kwam ik via Google uit bij de meest bekroonde hotelketen ter wereld, zowel op Tripadvisor, Holidaycheck als Zoover: IBEROSTAR Hotels & Resorts. Met mijn ervaring dacht ik: “Geen ontdekkingen meer, dan maar een hoteltester!”. Ik testte drie hotels uit de Top 10 van “Beste All-in hotels van Spanje”, op zoek naar het beste!

 1. Uniek genieten in IBEROSTAR Anthelia op Tenerife

  IBEROSTAR Anthelia op Tenerife is de laatste drie jaren bij Tripadvisor bekroond tot “Beste all inclusive-hotel van Spanje”, interessant! Wij gingen op ontdekking, weliswaar een familiehotel, maar dat stoorde helemaal niet. Tenerife deed onze ogen openen, een pracht van een eiland met een overaanbod op avontuurlijk en gastronomisch vlak. Onze zintuigen werden geprikkeld door: vulkanen, walvissen, orkashows, prachtige wandelingen. Ik kan deze bestemming enkel in superlatieven uitdrukken, dit geldt ook voor dit hotel: de service en gastronomie zijn uniek.

  TIP op Tenerife voor pure romantiek: Huur een auto en rij op de vroege avond via Vilaflor (hoogste bergdorp van Spanje) richting de Teide. De weg brengt je via mooi aangelegde haardspeldbochten naar het natuurreservaat Las Cañadas op 2200 m hoogte. Terwijl de zon wegzakt, lijkt het alsof tegelijk de omliggende eilanden wegzakken in een oase van rust. Parkeer de auto op een plaats die voor jullie is voorbestemd, ontkurk een flesje cava vergezeld door wat olijven en geniet van de magie dat dit eiland uitstraalt.

 2. Een tweede thuis in IBEROSTAR Lanzarote Park op Lanzarote

  Het IBEROSTAR Lanzarote Park te Playa Blanca: een totaal andere benadering. Bij aankomst hadden we reeds een auto gehuurd en lieten we ons leiden door het ruige vulkaanlandschap. Zwart – wit – zwart – wit en zo verder, dat is Lanzarote: de huizen en gebouwen mogen maximum zo hoog zijn als de hoogste palmboom en dan natuurlijk in een wit jasje. Zo ook ons hotel, dat in de lijst van beste hotels van Spanje op nummer 7 staat. Dit is een 3* hotel en voorlopig nog niet gerenoveerd, maar mensen wat een ligging! Een prachtig panoramisch zicht op Fuerteventura, en alles wat je nodig hebt. We liepen heel wat mensen tegen het lijf die jaar in en jaar uit hier hun vaste stek hebben, hun commentaar: dit is onze tweede thuis. Ik kon het niet beter verwoorden, service, animatie en gastronomie top. De mooiste herinnering beleefden we in ons hotel: Maria aan de bar bereidde voor ons een tongstrelende cocktail. Met ons glaasje namen we plaats op de rotsen voor het hotel, de zon zakte langzaam achter Fuerteventura weg en zo genoten we van een waar lichtspektakel. We voelden ons deel van een meesterwerk.

 3. Panoramisch uitzicht vanuit IBEROSTAR Playa Gaviotas Park op Fuerteventura

  IBEROSTAR Playa Gaviotas Park op Fuerteventura staat op nummer 8 op de toplijst. Wat een wereld van verschil met Tenerife en Lanzarote. Dit leek het eiland van het “niets”, maar al snel ontdekte ik dat het “niets” soms de mooiste climaxen kan brengen. IBEROSTAR heeft drie hotels te Jandia in de zuidelijke regio van het eiland, gelegen aan het prachtige brede zandstrand. Het panoramisch zicht staat diep in mijn geheugen geprent, net als de zeebries die onze longen verrijkt met een gezonde portie jodium. Voeg daar de hoogstaande keuken van het hotel aan toe en dit is pure emotie. Ken je dat idyllische plaatje van de perfecte strandwandeling? Geloof me, dat beleef je op Fuerteventura.

  TIP: zonsondergang in een 4×4: Wil je avontuur en romantiek combineren, huur dan een 4×4 en rij via het authentieke dorpje Morro el Jable de bergen in langs de kust. Die onverharde weg brengt je richting Villa Winter, niet de villa maar de weg is vooral de extase van de trip, trakteer je geliefde op de prachtige vergezichten die de grillige Westkust van het eiland te bieden heeft.

IBEROSTAR logo horizontaal

 

  Davy van Acker

  Davy van Acker

  Hallo, ik ben Davy Van Acker en werk als Sales Manager. Ik ben een ware ontdekkingsreiziger en ga dan het liefst elke keer naar een ander hoekje van de wereld.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.