BestemmingenCultuurItaliëVakantieblogs

Toscane betovert: een vakantie om van te dromen

Bijna iedereen is het erover eens: Toscane is een van de meest romantische streken van Europa. Een prachtig landschap met eeuwenoude olijfbomen en velden vol zonnebloemen, een rijke cultuur met schitterende renaissancesteden. Alles hier leent zich uitstekend voor een onvergetelijke vakantie in Italië. Ervaar het ultieme la dolce vita van Toscane vanuit droomlocatie Il Defizio

Stel je voor…
Appartementen Il Defizio

Je wordt tijdens je vakantie wakker en als eerste hoor je de zachte bries door de cipressen, ruik je de warme aarde en de geur van cappuccino. Een langzame dag strekt zich voor je uit. Midden in het Toscaanse landschap, op de eeuwenoude route tussen Florence en Volterra, vind je Il Defizio: een voormalige fattoria (fabriek) uit de 15de eeuw, volledig gerenoveerd met ruime kamers en appartementen.

Il Defizio

De eigenaren runnen de fattoria met veel zorg en aandacht voor de gasten. Enkele keren per week kun je aanschuiven voor een geweldig Toscaans diner, vol van smaak en rijk aan traditie. Uiteraard zijn de ham en salami van lokale makelij, komt de pecorino van naburige boeren en kun je er een goed glas streekwijn drinken.

Ontdek de cultuur van Toscane

De ligging van Il Defizio is ideaal om het rijke, culturele erfgoed van Toscane te ontdekken. Kunstliefhebbers slaan Florence niet over. De Duomo, gewijd in de 15de eeuw, met groen, roze en wit marmer en prachtig bewerkte deuren, behoort tot de mooiste kerken ter wereld.

Fotogeniek Siena
Siena

Misschien wel de meest fotogenieke stad in Toscane is het middeleeuwse Siena, een van de rijkste steden in de 13de en 14de eeuw. Flaneer over de waaiervormige Piazza del Campo, waar de mannen van de stad in de zomer de palio, de beroemde paardenrace, houden. En ook hier een grootse Duomo. Siena is een zoete stad, doe je tegoed aan lekkernijen als panforte, ricciarelli, amaretti, cavallucci, cantuccini… De beste bakker is Pasticceria Nannini, in de Via Banchi di Sopra.

Zien en gezien worden

Flaneren kunnen Italianen als de beste, mooi aangekleed en langzaam wandelend met z’n tweeën of de hele familie. Een heerlijke, oude stad die daartoe uitnodigt is Volterra. Dwaal er door de nauwe straatjes, drink een espresso op de Piazza San Giovanni en laat het Toscaanse leven van de lokale bevolking aan je voorbijtrekken.

Relax…

Voor alles geldt: ontdek de streek op je gemak en neem juist de kronkelweggetjes. Eenmaal terug in Il Defizio neem je de dag nog eens door op het terras, met tjirpende krekels op de achtergrond en een glaasje limoncello… La dolce vita beleef je bij uitstek in Toscane!

  Annemiek Jonker

  Annemiek Jonker

  Hallo, ik ben Annemiek. Ik ben een ondernemende vakantieganger, wissel activiteiten graag af met lekker eten en relaxen en ga met mijn gezin het liefst elk jaar ergens anders heen. Ik sta ook graag op de skies.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.