ActiefBestemmingenCultuurTurkijeVakantieblogs

Twee leuke uitjes aan de Turkse Riviera

Verschillende zomers werkte ik in het Ali Bey Resort in Side en ontdekte op mijn vrije dagen de mooie omgeving van de Turkse Rivièra. Deze regio is zoveel meer dan alleen strand! De nabij gelegen plaatsen Antalya en Alanya zijn vanuit Side gemakkelijk te bereiken met de bus of dolmus, dus is een uitstapje zo gemaakt. Graag deel ik twee leuke excursies die ik heb gedaan met jullie ter inspiratie!

#1 Wandelen naar Kasteel Alanya

Wat je echt gezien moet hebben wanneer je een bezoek brengt aan Alanya is het mooie Alanya Kalesi: Kasteel Analya. Om het kasteel van Alanya te bereiken heb ik de kasteelweg vanaf het centrum van Alanya bewandeld, zo kwam ik op mooie plaatsen terecht die ik anders met een busrit misgelopen zou zijn. Veel reizigers nemen de bus om het kasteel te bezoeken, want het is best een stukje wandelen en het kan erg warm zijn. De temperatuur in Alanya en Antalya kan namelijk wel oplopen tot 45 graden!

TIP: Als het zo warm is drink ik graag ayran, een verfrissende yoghurtdrank. Het is ook makkelijk zelf te maken, want ayran bestaat alleen uit yoghurt, water en zout. Gewoon alles door elkaar roeren en lekker opdrinken!

De wandeling duurde ongeveer anderhalf uur en liep langs kraampjes en winkeltjes waar de lokale bevolking souvenirs verkoopt. Ook kom je langs kleine cafés en restaurants waar je even wat kunt drinken en uitrusten. Ik denk dat het normaal een uurtje duurt, maar uit nieuwsgierigheid maakte ik veel stops onderweg om foto’s te maken.

 


Eenmaal boven heb ik ongeveer een uur gezeten om te genieten van het uitzicht over Alanya. Ik kreeg er maar geen genoeg van. Hieronder staan een aantal foto’s die ik heb gemaakt tijdens mijn wandeltocht naar het kasteel. Zo heb je een beeld wat je tegen kan komen op de kasteelweg. Ik krijg altijd een big smile als ik terug kijk naar de foto’s…

#2 Paragliden: adrenaline in Alanya

Meer zin in adrenaline? Ik ging schermvliegen in Alanya, ook wel paragliden genoemd. Erg leuk en spannend. Tijdens het vliegen krijg je echt het gevoel dat je lééft! Met de adembenemende uitzichten die je hebt van bovenaf kan ik paragliden bij iedereen aanbevelen. Ik had op het internet foto’s van paragliden gezien, en was meteen erg enthousiast. Ik moest en zou dit zo snel mogelijk doen en meldde me meteen aan bij een paraglide-centrum in de buurt. De dag erna was ik vrij en kon ik meteen gaan, dus pakte ik de bus van Manavgat naar Alanya.
Bij het verzamelpunt kreeg ik informatie en instructies van de begeleiders. Hierna reden we met het hele team naar de berg waar het ging gebeuren, die bleek best hoog te zijn! We werden opgetuigd in een soort harnas voor twee personen, samen met de instructeur. Ik er helemaal klaar voor, we namen een aanloop en sprongen samen van de berg af.

In de lucht voelde me zo vrij als een vogel en genoot van de uitzicht over Alanya. We vlogen over de bergen en over de zee. Toen we boven de zee waren, deed de instructeur een acrobatische truc en gingen we draaiend naar beneden. Het landen was mooi en helemaal niet eng. Veel mensen denken dat je ineens hard terecht komt, maar dat is niet zo. Je land heel rustig op het strand en je staat weer op de grond. Alles bij elkaar duurde ongeveer 45 minuten. Een bijzondere ervaring om nooit te vergeten!

 

Durf jij het aan, paragliden in de Turkse Rivièra?

  Cihangir Yavuz

  Cihangir Yavuz

  Hallo vakantiegangers! Mijn naam is Cihangir Yavuz en ik heb verschillende jaren in de Turks Rivièra gewerkt, zoals in Side bij het mooie en luxe Ali Bey Resort. Op mijn vrije dagen ontdekte ik graag de omgeving en mijn ervaringen deel ik graag met jullie op het Neckermann blog!

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.