ActiefBestemmingenEgypteVakantieblogs

Ultieme duikvakantie in El Gouna, Egypte

Heb je ooit je PADI gehaald en zoek je naar een nieuwe prachtlocatie om te ontdekken? Of heb je nog nooit gedoken maar zoek je de ultieme bestemming om het te leren? Dan kunnen we duikparadijs El Gouna in Egypte aanraden. Vanuit je hotel aan de kust boek je duikexcursies voor elk niveau, om de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee te ontdekken.

Badplaats El Gouna

El Gouna ligt ongeveer 25 km ten noorden van het vliegveld van Hurghada, de aankomstplaats in Egypte als je in Amsterdam vertrekt. De badplaats is op een unieke manier opgezet met luxe hotels in allerlei aardetinten, zoals terracotta en woestijngeel. Het centrum van El Gouna is klein en erg sfeervol en wordt ook wel het Egyptische Venetië genoemd. De plaats wordt bijna geheel omringd door het prachtige blauwe water van de Rode Zee. De azuurblauwe lagunes verbinden de hotels op een speelse manier. Je voelt je meteen op je gemak.

Duiken voor beginners en gevorderden

El Gouna is een perfecte plek voor ervaren en beginnende duikers. Je kunt er ter plekke een duikuitrusting huren van uitstekende kwaliteit, eigenlijk niet van nieuw te onderscheiden. In overleg met de duikinstructeur kun je om te wennen eerst nog een dag in de lagunes duiken, voordat je met de boot verder de Rode Zee op gaat. Dat is wel zo relaxed als je lange tijd niet (of nog nooit!) gedoken hebt.

Bijzondere duikplekken in de Rode Zee

El Gouna duikvakantie

Bijzondere vissen en fel gekleurde koraalriffen in de Rode Zee

Een bijzondere mooie duikplek om te ontdekken vanaf El Gouna is de 126m lange Thistlegorm, een schip dat in 1941 tot zinken is gebracht door het Duitse leger. De scheepslading is nooit geborgen. Alle oorspronkelijke lading, zoals munitie, motoronderdelen en jeep’s zijn ongemoeid gelaten en vormen voor de vissen de ideale schuilplaats. Andere mooie duikplekken die we kunnen aanraden zijn het Shaabel Reef en het Blind Reef. Daar vind je de mooiste koralen en vissen. Schitterende tafelkoralen, vuur en waaierkoralen, maar ook sponzen en gorgonen. En als je geluk hebt spot je ook nog een zeeschildpad of schitterende Napoleonvis die je duik nog bijzonderder maken.

Boottrip naar Abu Nugar

Abu Nugar is een groot barrièrerif, dat je met een boottrip op een klein uurtje varen van El Gouna kunt bezoeken. Er is van alles te zien onder water: van giftige octopussen, tot als klap op de vuurpijl een prachtige dolfijn op de terugweg. Maar ook aan boord is het genieten van de zon, het lekkere eten dat de bemanning had meegenomen en het heerlijke, koude biertje aan het eind van de dag op weg terug naar El Gouna. Een aanrader!

Duikexcursies boeken via je hotel

De duikexcursies en boottrips kun je eenvoudig regelen via je Neckermann hotel of resort in El Gouna. Wanneer je om duikadvies vraagt bij de receptie van je hotel zul je de verschillende mogelijkheden voorgeschoteld krijgen, maar word je ook ingelicht of het weer wel geschikt is voor de boottrip die je wilt maken. Vooral wind en sterke stromingen kunnen bepalend zijn voor een succesvolle of minder succesvolle duik, dus goed om rekening mee te houden.

Je PADI halen

PADI staat voor Professional Association of Diving Instructors en is ’s werelds grootste duiktrainingorganisatie met bijna 946.000 certificeringen per jaar. De populairste cursus is de PADI Open Water Diver-cursus. Je leert alles wat je nodig hebt om zelfstandig te kunnen duiken, van uitrusting tot ademtechniek en alle omgevingsfactoren om rekening mee te houden als je gaat duiken. Wist je dat je bij meer dan 5000 duikcentra en vakantieoorden in 175 landen je PADI duikbrevet kunt halen? Alles over het halen van je duikbrevet kun je lezen op www.padi.com/scuba-diving.

Ook de prachtige onderwaterwereld ontdekken tijdens een vakantie in El Gouna? Duik in ons Egypte vakantieaanbod op Neckermann.nl en voor je het weet duik je de Rode Zee in.

  Annemiek Jonker

  Annemiek Jonker

  Hallo, ik ben Annemiek. Ik ben een ondernemende vakantieganger, wissel activiteiten graag af met lekker eten en relaxen en ga met mijn gezin het liefst elk jaar ergens anders heen. Ik sta ook graag op de skies.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.