BestemmingenBucket listEgypteVakantieblogs

Vakantieliefde in de Rode Zee

Zwemmen met dolfijnen zou een therapeutische werking hebben. Maar op mijn bucketlist stond zwemmen met een zeekoe! Nu is de gemiddelde zeekoe iets minder elegant dan een dolfijn. Om te ontdekken hoe heilzaam een duik met deze kolossen zou zijn ging ik op vakantie naar Egypte: Marsa Alam om precies te zijn.

Resort met huisrif

Ik verbleef in het El Malikia Abu Dabbab Resort, dat een fantastisch huisrif zou hebben, aldus de website van het resort in Marsa Alam. Daar is geen woord aan gelogen. Vanaf het strand wandel je er zo de Rode Zee in, snorkel op en gaan! De prachtigste tropische vissen zwemmen aan je voorbij, alsof je een aquarium induikt, zo kleurrijk.

Rif Egypte

Het huisrif van El Malikia

Grazen in het zeeweiland

Een zeekoe houdt echter niet van rif en tropische vissen. Het is, zoals het een koe betaamt, een echte graseter. Zeegras welteverstaan. Gelukkig heeft El Malikia ook een zeeweiland voor de deur. Dus niet alleen hotelgasten hebben genoeg te eten op het resort, maar ook alle zeekoeien voor de deur kunnen zich hier te buiten gaan.

Snorkeltrip in Marsa Alam: oog in oog met…

Nu vond ik dat de zeekoe wel erg lang op zich liet wachten en mijn vakantie zou niet oneindig duren. Daarom heb ik uiteindelijk een snorkeltrip geboekt bij de duikschool van het hotel. Met een busje reden we naar een rif mét watergrasland waar iedere zeekoe zich thuis zou moeten voelen. Na een paar minuten zwemmen kwamen we oog in oog te staan met een enorm waterbeest. Geen zeekoe, maar een echte zeeschildpad lag daar lekker te chillen op de bodem van de zee. Wat een gave reus! Op slag was ik verliefd: mijn zeekoecrush was naar de haaien.

Ruzie tijdens het diner

Aan het tropische strand vertelde onze snorkelgids de reden waarom we die dag geen koeien meer zouden spotten. Schildpadden en zeekoeien zijn beide grazers. En ondanks dat er genoeg gras op de bodem van de Rode Zee ligt om zowel alle zeekoeien als alle zeeschildpadden van de wereld te voeden, vinden deze dieren het ongezellig om samen te eten. Ruzie aan tafel dus! In dit geval hadden de schildpadden gewonnen…

De fabel van de zeekoe

Helaas heb ik geen zeekoeien ontmoet tijdens mijn tripje naar Egypte. Had ik niet genoeg geduld? Of gewoon tijd tekort? Of is het bestaan van de zeekoe eigenlijk een fabel? In ieder geval heb ik mijn vakantieliefde gevonden in de Rode Zee… de zeeschildpad!

Wil jij ook onder begeleiding een duik wagen of gaan snorkelen? El Malikia Abu Dabbab Resort heeft een eigen duikcentrum dat duik- en snorkeltrips organiseert én materiaal verhuurt.

  Carola van Ingen

  Carola van Ingen

  Hi, ik ben Carola. Tijdens mijn vakanties hou ik van afwisseling; het gaat om de perfecte combinatie van avontuur en ontspanning. Ik ontdek graag mijn hele vakantiebestemming, van de mooiste baai tot aan het lekkerste gerecht.

  Geen reacties

  Reageer nu

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.